Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G633 Artemis Spectrum

Hörluren G633 Artemis Spectrum är Logitechs senaste tillskott i G-serien. Vår ljudspecialist Fredrik Lindman har testat och är imponerad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Själv har jag aldrig ägt något i ljudväg som det har stått Logitech på. Har skytt det som pesten och under min tid som säljare på en specialiserad ljudbutik skrattade vi gott åt deras surroundpaket. De flesta av Logitechs datorhögtalarpaket har genom åren nämligen alltid låtit bedrövligt uselt (bara vräkig, slapp bas utan dynamik - inget annat). Men det går inte att skratta åt det faktum att de har sålt miljoner och åter miljoner av dessa surround-paket.

När det gäller hörlurar har jag klart trevligare erfarenheter av Logitech. Ett av tillverkarens absolut mest populära headset heter G930 och har, precis som surroundpaketen, sålts i miljoner exemplar. Friheten av att kunna röra sig fritt i rummet utan sladd gjorde det omåttligt populärt och jag har flera kompisar som spelar med G930 just på grund av den anledningen. Nu är det drygt tre år sedan den hörluren släpptes och alltså dags för uppföljaren.

Logitech G633 Artemis Spectrum

När jag var och hälsade på hos Logitech för lite drygt en månad sedan, pratades det väldigt mycket om G930 och hur många av kommentarerna kring just den hörluren var "it sounds ok! For a headset that is". Många som lyssnade på lurarna var nöjda med ljudet men inte mer än så. Det ville Logitech ändra på och i deras moderna labb strax utanför Portland började de arbeta på en ny typ av högtalarelement. Pro-G heter det och är helt annorlunda jämfört med det gamla elementet. Vi snackar nytt material i själva membranet och ett hybridmaterial i elementet. Allt för att få en jämnare ljudåtergivning genom hela registret men framförallt i de högre tonerna. Det märks väl att de har lyckats bra med det för diskanten är mjukare och mer kontrollerad än på de flesta gaming-headsets jag har testat genom åren.

Logitech G633 Artemis Spectrum
Detta är en annons:

Mer balanserad och behaglig/högupplöst diskant var en av de allra viktigaste punkterna för Logitech när de tog fram den nya hörluren. Ljudbilden i Logitech G633 Artemis Spectrum är välkalibrerad och engagerande men saknar fortfarande lite av den där värmen som exempelvis Beyner Dynamic, Sennheiser eller Bose vanligt erbjuder. Röster, dialog, explosioner och distad elgitarr funkar riktigt bra och lurarna lirar musikalisk och med en mycket trivsam spelglädje.
Även surroundleffekter låter väldigt bra och framförallt när jag testat dem tillsammans med nya standarden DTS X är Logitech G633 Artemis Spectrum imponerande.

Logitech G633 Artemis Spectrum

G633 Artemis Spectrum känns väldigt välbyggda och genomtänkta. Knapparna för volym och andra funktioner är flyttade till sidan av den vänstra kåpan istället för på utsidan som det var på G930. Allt för att förbättra ergonomin och eliminera momentet där man var tvungen att pressa knappar in mot örat för att till exempel höja volymen. Även mikrofonen är ombyggd med en bättre ljudupptagningsförmåga och ny design, nu syns den nästan inte alls i uppfällt läge. Riktigt smart och snyggt.

Den fiffiga funktionen med att micken blockerar allt ljud när du fäller upp den är självklart kvar och du kan dra ut sista delen längst fram på mickarmen för att kunna vinkla mikrofonen närmare munnen om du vill. Hörluren är helsvart med silverdetaljer och har dessutom belysta delar, loggan och två stycken halvmånar på varje kåpa går att ställa in i vilken färg du vill. 16,8 miljoner färger finns att välja på och de kan visas på flera olika sätt, allt från statiskt ljus till pulserande och blinkade. Hörlurskuddarna som vilar mot huvudet runt öronen är härligt sköna och mjuka och går dessutom att ta lös och tvätta om de skulle bli svettiga eller fulla med sås.

Detta är en annons:
Logitech G633 Artemis Spectrum

Mjukvaran laddas ner från Logitechs hemsida och i den gör du alla equalizer-, färg- och knapp-inställningar. Där ställer du även in 7.1-ljudet och länkar ljudprofiler med olika spel. Logitech Gaming Software är enkel att använda och om du har fler produkter från deras G-serie är det smidigt att synka ihop hörlur, mus och tangentbord. Brevid hörlursladden sitter det en AUX-ingång och det följer med en 3,5mm-sladd som går att koppla ihop med till exempel mobiltelefonen. Grymt smart att kunna köra två källor samtidigt för då slipper du ta av hörlurarna när någon ringer. En funktion som jag använde flitigt under testperioden.

Logitech G633 Artemis Spectrum

G633 Artemis Spectrum är ett riktigt bra headset. Det nya Pro-G elementet låter riktigt bra och hela hörluren känns genomtänkt och välbyggd. Själva bågen över huvudet kunde har varit lite mjukare för min del då den tryckt mot skallen lite väl hårt under längre spelsessioner. Utöver den lilla detaljen finns det inte mycket att anmärka på och om ditt headset har slängt in handduken har du ett klockrent alternativ.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Låter mycket bra, grym mjukvara, mängder av smarta finesser, läcker design, god byggkvalitet
-
Bågen trycker lite hårt mot skallen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Logitech G633 Artemis Spectrum

Logitech G633 Artemis Spectrum

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Hörluren G633 Artemis Spectrum är Logitechs senaste tillskott i G-serien. Vår ljudspecialist Fredrik Lindman har testat och är imponeradLoading next content