Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Bose Soundtouch 10

Bose ger sig efter marknadsledande multirooms-mästarna Sonos med nya Soundtouch-modeller. Petter har testat instegsburken...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Amerikanska Bose är inte bäst på allt (verkligen inte) men de är sannerligen bäst i världen på en sak; Att kräma maximalt med ljud ur mikroskopiskt små element, detta tack vare ultrafinurliga lösningar som familjeföretaget från Massachusetts fortfarande är ensamma om i stor utsträckning. Alla som testat in-ear-luren Bose Quiet Comfort 20, superklassikern Bose Quiet Comfort 25, Soundlink 3, Soundlink Mini, Wave IV eller Iphone-dockan Sound Dock 3 vet detta.

Jag älskar Bose. Gillar deras design, gränssnitt och ljudkaraktär. En av väldigt få Bose-produkter som jag verkligen inte gillade var dock förra generationens Soundtouch. Obegripligt krånglig och bristfällig när det gällde alla typer av funktionalitet eller kompatibilitet. För att råda bot på samtliga problem, räta ut frågetecknen till utropstecken samt blidka Bose-fansen som köpte den risiga förstagenerationsburken har man nu lanserat en helt ny serie Soundtouch-högtalare som på riktigt tar upp kampen med Sonos om multirooms-tronen.

Bose Soundtouch 10
Den säljs i vitt eller svart och medföljer gör en liten fjärrkontroll.

I sedvanlig Bose-anda är Soundtouch 10 sanslöst smidig att använda. Ur kartong krävdes det för min del endast någon ynka sekund innan jag kopplat ihop högtalaren med redaktionens nätverk och sen synkat den med spellistan (iTunes) i min Mac Pro. I den nyrenoverade Bose-appen finns det stöd för massor av musiktjänster som Spotify, Pandora och LastFM och äntligen fungerar appen, i sin helhet, riktigt bra.

På högtalarens ovansida går det att synka och låsa olika streamingkanaler och radiotjänster för att ilsnabbt kunna hoppa igång och poppa sin favoritmusik. Det finns även en AUX-ingång för den som hellre vill koppla in sig med sladd och slippa mickla med Bose-appen "Soundtouch". I slutändan har Bose löst alla de funktionalitetsbekymren som plågade första generationen Soundtouch-grejor och har nu nått samma smidiga nivå som bland annat Soundlink-prylarna alltid skrutit med.

Detta är en annons:
Bose Soundtouch 10
Soundtouch 10 innehåller inget batteri och måste därmed alltid vara inkopplad till ett strömuttag.

När det gäller själva ljudkvaliteten är Soundtouch 10 imponerande. Bose sedvanligt varma, runda, bastunga karaktär är intakt och även om mellanregistret saknar lite upplösning (precis som i fallet med Soundlink 3 och Soundlink Mini) låter det riktigt, riktigt trevligt oavsett om vi lirar The Police, Led Zeppelin eller Alter Bridge. Soundtouch 10 har förmågan att fylla ett rum trots sin ringa storlek och det är superenkelt att synka ihop den med flera högtalare och antingen skapa en fläskig stereobild eller fylla hemmet med musik i samtliga rum.

När det gäller designen är Soundtouch 10 snygg utan att egentligen kunna rå på utseendet på Sonos grejor som jag anser vara mer stilrent kliniska i sin utformning. I slutändan är detta en riktigt bra produkt till ett ytterst humant pris. Bose har gjort det igen, med andra ord.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Varmt, behagligt ljud, bra balans mellan diskant och bas, olidligt enkel att ställa in, smidig app, tjusig design, ljuvlig byggkvalitet
-
Saknar lite upplösning i mellanregistret, inget inbyggt batteri
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Bose Soundtouch 10

Bose Soundtouch 10

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Bose ger sig efter marknadsledande multirooms-mästarna Sonos med nya Soundtouch-modeller. Petter har testat instegsburken...Loading next content