Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Duracell Charge Box

Även batterijätten Duracell har givit sig in i världen av uppladdningsbara TV-spelskontroller. Vi har testat deras Duracell Charge Box till Xbox 360...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att våra TV-spelskontroller nu mera skall laddas eller få sina batterier utbytta, är vid det här laget en gammal historia. De flesta konsolägare har hittat sina favoritlösningar till laddningsbekymret, men för alla de som ännu inte bestämt sig släpper nu batterigiganten Duracell sin Duracell Charge Box. En laddningsstation för dina TV-spelskontroller. Vi har tittar närmare på Xbox 360-versionen.

Till utseendet är Duracell Charge Box enkel och diskret. Färgen är matt svart med grå detaljer, en liten logo och ett par lysdioder. Vilket gör att den lätt passar in i ett rum som redan fyllts med teknikprylar. Den är även liten och försynt till storleken ända ner till strömadaptern som heller inte tar upp särskilt mycket plats.

Duracell Charge Box
Ser du katten?

Rent funktionellt är den simpel och lätt att använda. Med Duracell Charge Box följer två av Duracells egna Xbox 360-batterier som sätts in i handkontrollerna, varpå hela kontrollen sedan dockas i laddningsstationen. Inga sladdar eller annat krafts behövs alltså. Dock så sviktar laddningsstationens uppbyggnad något i sin logik när det kommer till själva funktionaliteten. Ska det verkligen vara nödvändigt att behöva handikappa en hel handkontroll bara för att jag vill ladda batteriet på den? Vad händer om jag vill fortsätta spela då och är beredd att ta till vanliga batterier? Inte kan jag heller spela medan batterierna laddas.

Funktionellt haltar alltså Duracell något även om den outtalade tanken säkert är att du skall låta Xbox 360-kontrollerna fästat i dockstationen så fort de inte används. Så att batteriet alltid är fullt när det väl vankas spel.

Detta är en annons:
Duracell Charge Box
Om du jämför med Xbox-batterierna på bilden får du en ganska bra uppfattning av hur liten stationen är.

Vad gäller själva batteriladdandet i övrigt så går det i god hastighet och vid mina testrundor så har batterierna även räckt imponerande länge. Så rent prestandamässigt överträffar alltså Durcell Charge Box konkurrenterna. Frågan är bara om denna prestandaskillnaden verkligen är tillräckligt motiverande för den väl saltade prislappen. Jag personligen, tycker inte det. Duracell Charge Box ligger exempelvis på ett 25% högre pris än konkurrenterna. Rent ekonomiskt måste du dessutom spela en direkt vansinnig mängd Xbox 360 innan dess att Charge Box blir särskilt prisvärd i förhållande till vanliga AA-batterier. Duracell Charge Box blir därmed något av en lyxprodukt, där en något bättre prestanda kommer med ett omotiverat högt pris.

Duracell Charge Box
En bra produkt men också en något för dyr produkt. För de som vill sätta lite bekväm lyx i tillvaron,
Duracell Charge Box
Detta är en annons:
Duracell Charge Box
Duracell Charge Box
Duracell Charge Box
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Kort laddningstid, lång batteritid, liten och smidig
-
Omotiverat dyr, kräver hela handkontrollen för att ladda
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Duracell Charge Box

Duracell Charge Box

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Även batterijätten Duracell har givit sig in i världen av uppladdningsbara TV-spelskontroller. Vi har testat deras Duracell Charge Box till Xbox 360...Loading next content