Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Plantronics Rig 500E

Plantronics smackar på med det bästa spel-headset under 1500 kronor vi någonsin testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är såklart lätt att tillverka en helt vanlig hörlur, kötta in en halvdan mikrofon, kasta på en 1337-doftande logo och kalla det för "gaming gear". Det är inte lika lätt att tillverka officiella esport-prylar för krävande proffslag men trots detta har vi här på Gamereactor stött på gott om "pro-prylar" som är obegripligt överprisade och i princip inte särskilt mycket bättre än en 1500 kronor billigare standardlur från exempelvis Sennheiser eller Beyer Dynamic. Plantronics hör dock inte hit. Inte för en sekund. Rig 500E är just nu det allra bästa spel-headset du hittar för 1300 kronor.

Rig 500E är designade för proffsspelare och anknytningen till esport-organisationen ESL är inget som Plantronics hymlar med. Designen liknar något som Transformers: Revenge of the Fallen-skurken Starscream. Det är mörkgrått, svart, kantigt och plottrigt men utan att se billigt ut. Faktum är att man aldrig kan tro att detta headset går att köpa för 1299 kronor om man bara plockar ut det ur originalkartongen och granskar det på nära håll. Ännu mer otroligt blir priset så fort man kopplar in lurarna i sin PC (eller i någon av dina konsoler) och tar del av det detaljrika och behagliga ljudet som de erbjuder.

Plantronics Rig 500E
Plantronics vinner inga priser för det estetiska men designen är unik, och väldigt finurlig.

Plantronics har fattat grejen med vad som är viktigt i en lur av den här typen. Diskanten är inte sådär toppig och skränig som jag tycker att Turtle Beach kan vara (vissa modeller) och det finns en rymd och en balans i omfånget som jag tycker överträffar de senaste modellerna från Logitech, också.

Med i kartongen finns två uppsättningar av kåpor, det ena paret är av öppen konstruktion och läcker därmed ljud för en mer öppen ljudbild medan de andra är slutna, mer isolerade och erbjuder en mer inkluderande upplevelse när man exempelvis lirar Call of Duty: Black Ops 3 eller Halo 5: Guardians och verkligen vill kunna koncentrera sig på varifrån motståndarna anfaller. Att skicka med två par kåpor är dock lika generöst som snillrikt då det gör att man enkelt kan skifta beroende på om du har tänkt använda Rig 500E för att spela musik, eller spel.

Detta är en annons:
Plantronics Rig 500E
Det går snabbt och enkelt att skifta mellan kåporna beroende på om du vill ha en sluten eller öppen lur.

Hållbarheten är en annan aspekt som verkligen är fullständigt förkrossande fenomenal med detta headset. Rig 500E känns okrossbara och det går att bända, böja och vrida på såväl huvudbandet som kåporna och deras infästningar så att svetten lackar innan det så mycket som knakar i plasten. Till skillnad från många konkurrenter tål detta headset att du råkar sätt dig på dem, eller tappar dem i backen.

Mikrofonen är en annan aspekt där Plantronics verkligen lyckats. Noise cancelling-teoknologin i miken fungerar väldigt väl och det går att böja, bända och slita i den utan att riskera att den går sönder. Jag gillar hur den låter, jag gillar hur väl den fångar upp viskningar och jag gillar feedbacken som jag får i lurarna när jag sjunger en utsökt vacker operett för resten av Gamereactor-teamet i väntan på nästa Halo 5-match.

Plantronics Rig 500E
Mikrofonen är i kortaste laget men bidrar till ren och kristallklar feedback.
Detta är en annons:

Här erbjuds en dynamisk ljudbild proppad med bas, värme, punch och upplösning. Oavsett om du spelar Everlong med Foo Fighters mellan Witcher 3-sessionerna eller köttar uppstudsiga jänkare i Halo 5 är Rig 500E ett riktigt trevligt headset som gör så gott som allting rätt.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Unik design, dubbel uppsättning kåpor med olika funktioner, lätta, hållbara, väldigt välljudande, prisvärda
-
Kunde varit snyggare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Plantronics Rig 500E

Plantronics Rig 500E

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Plantronics smackar på med det bästa spel-headset under 1500 kronor vi någonsin testat...Loading next content