Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Predator G6-710

Acer lanserar en Godzilla-liknande Alienware-utmanare som glatt spelar upp de tyngsta spelen i 4K-upplösning och bibehållet flyt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det ser ut som att någon ställt Godzillas avkomma på skrivbordet. Acer Predator G6-710 är företagets flaggskepp som ska klara vilka prövningar du än utsätter den för, och namnet Predator känns valt med tanke på att värste konkurrenten heter Alienware. De båda rymdmonstren får därmed även utkämpa en hårdvarans kamp på pappret.

HQ

Även om ytterhöljet med den fjälliknande designen (som någon tyckte påminde om larvbanden på en pansarvagn) är gjort av plast, ser det metalliskt ut och designen lämnar ingen oberörd. Varje besök vi haft på kontoret har slutat med kommentarer om dess utseende, och de flesta gillar trots allt vad de ser. Det kanske inte är något för det propra vardagsrummet, med i gejmingrummet passar den som handen i handsken.

Den i mitt tycke tjusiga burken är bestyckad med processorn i7-6700k Skylake (4GHz), Nvidias grafikkort GTX 980, 16 gigabyte DDR4 RAM (2133MHz), en SSD-hårddisk på 256 gigabyte samt en 2 terabyte stor hårddsik (7200 varv). Kort sagt en stabil pjäs som i dagsläget klarar allt du kastar mot den.

Acer Predator G6-710

För att öppna den tar du bort skruvar som håller ihop chassit, varpå du trycker på två plastflärpar baktill som lossar på kalaset. Spontant är jag inte helt imponerad av kabelarbetet som inte har de ofta ursnygga dragningar jag förknippar med kostsamma märkesdatorer. Möjligen till viss del beroende på att innanmätet är lite snålt tilltaget.

Detta är en annons:

Därmed går det inte att köra SLI-lösningar med två grafikkort, vilket är synd, tekniken har blivit riktigt bra och att komplettera med ett likadant kort efter ett år eller två har blivit ett billigt och fruktansvärt kraftfullt sätt att förlänga effektiviteten på en dator. Jag kör själv AMD:s Crossfire-lösning hemma och skulle inte vilja vara utan det. I en påkostad gaming-dator där designerchassit är en del av upplevelsen tycker jag det är något som ska finnas för framtidskompatibilitet.

Det är heller inte sista problemet med själva bygget. Du kan såklart uppgradera Predator G6-710 till 64 gigabyte RAM, men hållarna för minneskretsarna sitter otympligt placerade bakom kablaget till processorfläkten. Överhuvudtaget känns det lite ogenomtänkt och inte särskilt proffsigt. Snyggare och smartare kabeldragningar kan man begära. Detta kanske inte hela världen eftersom du rimligen inte ska in där och pilla varje dag, men ska jag betala mer pengar för en så kallad märkesdator så vill jag ha ett bättre bygge än såhär.

Det Acer lyckats väldigt bra med för den som inte vill in och pilla i sin dator är kylning och överklockning. Jag har definitivt hört tystare chassin, men detta är mer än godkänt och gör ett bra jobb även när det blir som allra mest krävande. Visste hade det varit roligare med ett vätskekylt för pengarna, men det gör jobbet fullgott.

Acer Predator G6-710
Detta är en annons:

Dessutom finns en gammaldags turboknapp, vilken var kutym på alla datorer när jag började spela PC i och med 286-modellerna runt 1990 någon gång. Ett trevligt sätt att kunna gasa på med prestanda när extra behov krävs, det bör dock uppdateras först och jag trodde först knappen var trasig eftersom den inte fungerade direkt ur lådan. Därefter gick det som en raket dock med extra belysning som markerar att nu går det undan.

En annan kul finess värd att nämna är den utskjutbara hörlurshållaren som finns på fronten. Där kan du likt mugghållare i bilar få fram ett ställ att hänga ifrån dig grejerna på när den stängs av. Den är dock väldigt lågt placerad så har du utskjutande mikrofon eller ett väldigt stort par så kommer de sannolikt att ta i golvet om du inte bygger upp datorn lite först.

Acer Predator G6-710 erbjuder fullgoda anslutningsmöjligheter och har 6 stycken USB 3.0-portar (varav två på fronten), 2 stycken USB 2.0-portar, 3 display-portar, 1 HDMI-port, 1-DVI port, en RJ 45-port och en fullgod Blu-ray som läser i 8X. Någon kanske saknar VGA, men där börjar jag känna att det kan vara dags att gå vidare. Dessutom finns såklart ett trådlöst nätverkskort och den käkar glatt de flesta varianter av SD-minneskort.

När jag summerar Acer Predator G6-710, så är det en mycket kapabel dator som glatt kör vilka spel jag än matar den med, och som ledigt kommer kunna köra Oculus Rift om man är lagd åt det hållet. Å andra sidan kostar den en bra bit över 20 000, pengar du skulle kunna få en ruggigt mycket mer kraftfull och ändå tystare dator för. Dessutom föredrar jag personligen en mer proper dator med tystare chassi och bättre kylning än en lysande och starkt iögonfallande som heller inte har några speciallösningar i mjukvaran. Jämför jag däremot med vad jag får om jag handlar exempelvis Alienware, känns detta ändå som det bättre alternativet och plötsligt blir den även prisvärd. I slutändan når Acer Predator G6-710 därför upp till betyget sju.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Mycket bra prestanda, unikt chassi, hygglig ljudnivå, smidig turboknapp, hörlurshållare, bra värmenivå
-
Onödigt saftig prislapp, dåligt kabelarbete, chassit rymmer ej SLI
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Acer Predator G6-710

Acer Predator G6-710

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Acer lanserar en Godzilla-liknande Alienware-utmanare som glatt spelar upp de tyngsta spelen i 4K-upplösning och bibehållet flyt...



Loading next content