Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Speedlink Medusa Street XE

Sugen på ett nytt tortyrredskap? Då är Medusa Street XE något för dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns många olika sätt att frambringa en migrän på. Stressa upp sig på jobbet, stirra oavbrutet i solen i några timmar och sist men inte minst att sätta sig bredvid en person på pendeltåget som precis tagit ett dopp i en ocean av eau de parfum. Dessa migränframkallare är dock ingen match mot Migränframkallaren 2000 Supreme Edition XE - även känd som Speedlink Medusa Street XE.

Jag vet inte riktigt om det är min huvudform eller ifall det har göra med att människan som designat Medusa Street XE har en fanatisk förkärlek till tvingar, för redan inom loppet av ett par medellånga låtar får jag ont i huvudet. Överallt. Över öronen, hjässan och av någon märklig anledning vid tinningen. Allt gör ont. Bygeln spänner så hårt att jag lätt kan se CIA använda dem som ett tortyrredskap vid deras nästa förhör.

Speedlink Medusa Street XE
Förpackningen är det inget fel på. Förutom människan i bakgrunden som har på sig hörlurarna på det där sättet. Men vem vet, det kanske är det enda sättet att ha på sig dem utan att få ont.

Speedlink beskriver dessa hörlurar som stereoheadset till bärbara datorer och mobiltelefoner. De fortsätter sedan skriva att hörlurarna levererar förstklassigt stereoljud och glasklar röstöverföring för att till sist toppa av det med att hörlurarna innehar "extra hög komfort". Av dessa fyra påstående tycker jag att de har ett rätt - och det är att du kan använda hörlurarna till din dator och mobiltelefon.

Att försöka sälja in dessa hörlurar genom att påstå ljudet är förstklassigt är sanning med sandpappergrov modifikation. Basen är till exempel rysligt svag och levererar inte ens antydan till bombastisk känsla i bastunga låtar. Faktum är att ifall du gillar bastunga låtar då lär dessa hörlurar förstöra din ljudupplevelse. Samma gäller både mellanregistret och diskanten, det håller helt enkelt inte måttet. Personligen älskar jag låtar med gedigen livekänsla som till exempel Drifting med Andy McKee och Oceans med John Butler, men med dessa hörlurar över huvudet förvandlas dessa fantastiska låtar till sörja. Speedlinks definition på förstklassigt ljud är med andra ord en skymf mot hörlurar som faktiskt levererar bra ljud.

Detta är en annons:
Speedlink Medusa Street XE
Skåda besten. Medusa Street XE hamnar definitivt i min topp 5-lista när det kommer till fulaste hörlurar.

Vidare till nästa påstående: Glasklar röstöverföring. Visst, jag kan prata i mikrofonen och personen på andra sidan kommer att höra mig. Men glasklar röstöverföring? Långt ifrån. Mikrofonen är okej men nog hörs det mer oljud på andra sidan än med många andra hörlurar jag har testat.

Hur är då byggkvalitén? Föga förvånande är även byggkvalitén tämligen usel. Här finns inga skinndetaljer, metallbyglar med skön stoppning eller högkvalitativa sladdar. Allt består dessutom av billig plast, även kabelfjärren. Faktum är att bortsett från skruvarna som håller ihop den här barnleksaken, så tror jag att Medusa Street XE inte har någon metall i sig överhuvudtaget. Du behöver med andra ord inte vara rädd om du står öga mot öga med Magneto.

Speedlink Medusa Street XE
Mikrofonen fullkomligen skriker "plast!" men ljudöverföringen duger. Alltid något.
Detta är en annons:

Speedlink skriver alltså att dessa hörlurar är till för bärbara datorer och mobiltelefoner. De är med andra ord inte ämnade för gaming. Å andra sidan tycker jag att de inte är kan användas i något ljudsammanhang överhuvudtaget. Däremot är de perfekt utformade att användas som tortyrredskap. Hatar du någon? Ge då dessa hörlurar till personen i present.

02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
Skaplig mikrofon
-
Sanslöst obekväma, risigt ljud, usel byggkvalité, riktigt ful design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content