Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samsung Galaxy S7 Edge

Redaktionens största Iphone-älskade har äcklat sig ordentligt med Samsungs senaste modell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Innan du kallar mig "Apple-kåt", "Jobs-fanboy", "Iphone-partisk" eller "Mac-taliban" vill jag passa på att poängtera att jag rankade Sony Z4 högre än Iphone 6 och att jag just nu smeker redaktionens textexemplar av Samsung Galaxy S7 Edge ömsint med min vänstra kind. Jag drar telefonen upp och ned längs sidan av mitt ansikte medan tungan i vildsint takt löper runt utsidan av mina nariga gubbläppar, allt för att bidra till maximalt erotisk stämning. Det må låta vidrigt, men S7 Edge är så formidabelt läcker att titta på, att hålla i, att det är svårt att inte bete sig som ett äckel.

Jag har i flera, flera generationer kallat Iphone för den bästa telefonen på marknaden. För min del har mycket av det haft att göra med hur otroligt välbyggd den alltid varit. Aluminiumchassi, gedigna knappar och läcker utformning har gett intrycket av "premium-produkt" och med ett klockrent operativsystem har Apples bästsäljare varit den givna valet för undertecknad. Jag ägde under en kort period en Galaxy S3 och en S4 och även om de båda var bra telefoner var känslan av plast, av stressade lösningar rent designmässigt och av budgetmaterial (på vissa ställen) ständigt närvarande. Edge-modellen av S6 var för min del modellen som förändrade min syn på Galaxy. Den var fantastisk, rent hårdvarumässigt.

S7 Edge är naturligtvis bättre på allt och bara känslan av att hålla den i näven, som sagt, får min Iphone 6S Plus att kännas vardaglig. 5,5-tums Amoled-skärm som sträcker sig över kanterna där själva formen blivit mjukare och smidigare att hålla i än föregångaren. Skärmen, telefonens allra främsta beståndsdel, är sanslöst bra. Den är inte övermättad i färgerna som flera av Samsungs tidigare modeller utan snudd-på helt färgneutral, superskarp, mjuk och behaglig i bilden med en smått sinnessjuk pixeldensitet. Vitbalansen är lite väl blå, dock, fortfarande men det kanske bör kallas för en "Samsung-feature" idag snarare än något annat.

Samsung Galaxy S7 Edge

Kameran är det näst mest imponerande med den här fantastiska luren. 12 megapixlar är vad som erbjuds och här hittar vi en autofokus, en snabbhet och en skärpa i bilderna som få konkurrenter kan tävla med. Jag älskar kameran i min Iphone 6S Plus men den rår helt enkelt inte på S7 Edge-kameran, inte på något sätt. Exynos 8890-processorn, det 4 GB stora arbetsminnet och i diverse snabbtester är den snabbare än de närmaste konkurrenterna Huawei Mate 8, Iphone 6S Plus och Sony Z5 när det kommer till ren beräkningskapacitet.

Detta är en annons:

Den går att ladda trådlöst, den har en "always on-"skärm som helt enkelt krossar Iphone 6S Plus och den är vattentät. Den är otroligt välbyggd, ser fantastiskt läcker ut och har ett imponerande bra batteri. Snabb, pålitlig, hållbar (tro det eller ej) och den nya Game Launcher-funktionen fungerar riktigt bra. Som spelmaskin är S7 Edge fullkomligt strålande och den där gimmick-aktiga känslan som den kantböjda skärmen i föregångaren gav är som bortblåst.

Jag började min testperiod med att nöta Gamelofts supersnygga Modern Combat 5: Blackout på telefonen och spelet flöt superfint utan vare sig tillstymmelse till lagg eller bekymmer med renderingen av spelets alla ljuseffekter. Asphalt 8, Nova 3, Real Racing 3, Dead Trigger 3 är också de spel som jag testat på S7 Edge som fungerat klockrent.

Rent hårdvarumässigt är detta den enskilt bästa smartphone jag hållit i min hand, någonsin. Det finns inget annat sätt att se på saken och hatten är redan avplockat och jag knäböjer gladeligen inför de uppfinningsrika koreanerna som mekat ihop denna höst kapabla tingest. De problem jag kan hitta har alla med mjukvaran att göra och som vi alla vet tar det endast en timme att byta ut stora delar av OS:et i an Anroid-lur vilket gör att mina klagomål nedan med enkelhet går att se förbi. Men jag tänker ta upp dem oavsett, dock.

Samsung Galaxy S7 Edge
Detta är en annons:

För Touch Wiz är fortfarande lika horribelt. Tyvärr. Funktionaliteten stinker och det laggar och hackar när jag använder det trots telefonens smått hutlöst raska processor. Jag har dessutom problem med all Samsungs bloatware (även om det blivit bättre) och överlag ser menyerna och själva gränssnittet billigt och fult ut. Allt från typsnittsval till disposition och färgscheman i Samsungs version av Android (Marshmallow) stinker från av Windows 95 och ligger därmed mil efter framförallt Apples iOS.

Samsung Galaxy S7 Edge är en mästerlig telefon rent hårdvarumässigt men hålls tillbaka av sin tvivelaktiga mjukvara. Om du är beredd att blåsa in en annan version av Android som operativsystem i din S7 Edge har du såklart en kombo som helt enkelt är svårslagen.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Otrolig byggkvalitet, fantastiska materialval, sanslöst bra skärm, grym kamera, ilsnabb processor, bra batteritid, välfungerande trådlös laddning
-
Touch Wiz är horribelt, vitbalansen är fortfarande blå
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content