Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Predator X34

Acers 13 000 kronor snordyra värsting har dissekerats av redaktionens bildgalning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Smakar det så kostar det, heter det ju. Nu går det ju inte riktigt få ut något av att slicka på Acer Predator X34 men visst har jag flera gånger varit nära. Så bra är den. Så fantastiskt bra är Acers sotsvarta värsting - en IPS-monitor för den kräsne som inte bara avser att spela spel på sin skärm utan även vill tillbringa sin datortid i Photoshop, med en bra Blu-ray-film samt på Gamereactor.se (skamlös narcissism, jag vet). Jag kallar den härmed för den lyxiga arbetshästen. För den som har råd med ett arabiskt fullblod snarare än en skraltig ponny, vill säga. För den här skärmen kostar "fläsk" som vi säger här uppe i Norrland. Dyrfläske!

12 995 kronor, närmare bestämt. För de pengarna kan du mycket riktigt köpa en 4K-TV från Samsung eller LG på 55" plus en Playstation 4 samt fortfarande ha pengar kvar till både hamburgare och glass. Du kan även inhandla en ordentligt kraftfull spel-PC eller över 100 par av Wallmart-jeansen som nyhetsredaktör Jonas Mäki favoriserar. 13 papp för en datorskärm är såklart en himla massa pengar men så får du också det allra bästa av det bästa.

Acer Predator X34
Designen på X34 är stygg även om känslan är väldigt gedigen, materialvalen är strålande.

Detta är en 34" stor, böjd, Ultra Wide IPS-display med 3440 x 1440-pixlars-panel, inbyggda LED-lysen för den där semiblöjjiga Razer-looken, full G-Sync och möjlighet till överklockning från 60 till 100 Hz. Jag har personligen varit lite av en Grinch när det gäller böjda skärmar (oavsett storlek) men måste säga att jag förstår hur Acer resonerat här och gillar det faktum att X34 är "curved". Det fungerar helt enkelt bättre när man sitter med anletet 55 centimeter ifrån själva skärmen än vad det gör på en större TV, som man sitter flera meter ifrån. Jag känner mig omsluten och involverad i det som sker på X34-skärmen tack vare den böjda panelen och i kombination med genomgående ultrafantastisk bildkvalitet är det inget snack om att detta är en av de bästa datorskärmarna jag haft nöjet att testa.

Panelen är snabb för att vara av IPS-typ (9,2 ms) och färgmässigt fenomenal ur kartong. Vi behövde aldrig ens kalibrera vårt testex utan har mätt upp den och sen kört på de värden som ställts in från fabrik. Neutrala RGB-värden med strålande gråskala är vad som erbjuds i kombination med en fullkomligt flickerfri, behaglig och framförallt lugn bild fylld av ljuvlig svärta.

Detta är en annons:

Designen på själva stativet är väl den enda egentliga punkten som inte riktigt tilltalar även om det handlar om en mycket stabil historia byggd i riktigt bra material. Jag tycker helt enkelt inte att Transformers-designen som genomsyrar Predator-serien ser särskilt bra ut men det gör knappast X34 till en sämre skärm. När det gäller finurliga funktioner för den aktiva gamern har Acer haft den goda smaken att stoppat in ett helt gäng. Bland annat finns det ett inbyggt räkneverk som håller koll på skärmuppdateringshastigheten, "Crosshair Overlay" som förstärker siktet i flertalet shooters samt något som heter "Dark Boost" som gör att man kan lysa upp eller mörka ned delar av spelgrafiken efter eget huvud. Det går som sagt även överklocka uppdateringshastigheten i panelen till 100 Hz och framförallt i spel som Call of Duty: Black Ops III och Counter-Strike: Global Offensive märks en skillnad där.

Acer Predator X34
Den böjda panelen fungerar kanonbra när man sitter nära skärmen.

Som bildbehandlingsmonitor är X34 strålande. Hög upplösning, sanslöst bra svärta utan att pressa sönder gråskalorna gör den till rena rama drömmen. Det råder ingen tvekan om att X34 är värd sina 13 000 kronor och om du inte är en seriös esport-spelare som kräver 144 Hz och 0 ms i input lag, letar en skärm som kan allt och lite till samt inte räds den lite väl barnsliga designen på själva stativet är detta absolut skärmen du bör välja.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Otrolig bildkvalitet, snabb panel, massa vettiga funktioner, perfekta färger, sanslös svärta, lugn och behaglig bild, högupplöst panel
-
Endast två videoingångar, stygg design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Acer Predator X34

Acer Predator X34

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Acers 13 000 kronor snordyra värsting har dissekerats av redaktionens bildgalningLoading next content