Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

PNY Attaché Evolutive

Flashminnen är fortfarande ett populärt sätt att frakta data. PNY:s Attaché Evolutive är en ny modell som trots sina extremt små mått har en kortläsare inbyggd.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ett tag var det hållbarheten som var grejen - flashminnen skulle vara gjorda i titan och klara en överkörning av en Jeep. Sedan blev det hett med exklusiva material, sedan skulle de vara jättesmå, sedan spejsigt formgivna, sedan.... dog det ut litegrann.

HQ

Behovet av USB-minnen finns dock kvar och de flesta har väl ett par stickor därhemma, för att frakta filer mellan datorer eller kanske ge bort bilder till en vän. PNY:s nya modell heter Attaché Evolutive och är egentligen inte ett regelrätt USB-minne utan en kortläsare.

Själva minnesmodulen är nämligen ett micro SD-kort på 4, 8 eller 16 gigabyte, som dockas in i själva USB-kontakten. En rätt smart lösning med tanke på att de flesta minnen till slut blir glappa och går sönder. Dessutom har många idag smartphones som tar minneskort och då är det smidigt att kunna ta ut kortet och sätta in det i telefonen direkt. Det ger som regel också högre överföringshastighet.

PNY Attaché Evolutive
Attaché Evolutive är ett av de minsta USB-minnena på marknaden. Det väger bara 2 gram.

Pyttigt

Detta är en annons:

Attaché Evolutive är ett extremt litet USB-minne. Det är så litet att det rimligen inte går att krympa ett minne mer än så här om man fortfarande ska kunna ta ut det ur USB-kontakten utan pincett. Kvalitetsmässigt känns det helt okej men givetvis är man lite rädd att tappa det när det är så litet.

Rent handhavandemässigt är det ingen direkt fördel att göra minnen så här små men å andra sidan finns en fördel i att man kan docka in det i en dator, stereo etc. och lämna det där utan att det syns eller riskerar att brytas av.

Normalsnabbt

Hastigheten i minnet får godkänt. Som vanligt skiljer det ganska mycket beroende på hur många och hur stora filer man kopierar men vi får mellan 4.20 och 7.97Mb/s i skrivhastighet när vi kopierar över en 700Mb stor videofil. När vi istället testar att kopiera en mapp med ett par hundra word-dokument, foton och liknande, sjunker det till mellan 2.88 och 7Mb/s med ett medel kring 4-4.50 ungefär. Vid läsning ligger det ganska stadigt kring 19Mb/s för en större fil och mellan 11 och 16MB/s för en bunt mindre. Siffror som får anses vara normala.

Detta är en annons:

Sammanfattning

PNY Attaché Evolutive är ett bra USB-minne med godkända datahastigheter. Det är lätt att tappa bort men väldigt smidigt om man inte vill att det ska sticka ut för mycket ur kontakten. Med ett snittpris på runt 250 kronor för 16Gb-varianten kostar det ungefär lika mycket som ett "löst" micro sd av samma storlek. Därför får det anses vara ett bra köp.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt litet, dubblar som kortläsare
-
Lätt att tappa, inga jätteimponerande prestanda
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
PNY Attaché Evolutive

PNY Attaché Evolutive

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Flashminnen är fortfarande ett populärt sätt att frakta data. PNY:s Attaché Evolutive är en ny modell som trots sina extremt små mått har en kortläsare inbyggd.



Loading next content