Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

JBL Charge 3

Gamereactors chefredaktör delar ut betyg på JBL:s vattentäta resehögtalare


JBL är duktiga. Varje gång de skickar oss en testprodukt vet vi oftast redan innan vår nästan överdrivet entusiastiske brevbärare släpat in lådan på kontoret - att det kommer att bli en ytterst trevlig testperiod. 2015 års högtalare Charge 2 var bra. Riktigt bra. Under 2016 släpptes den även i stöttålig, vattentät, gummiklädd variant och vi har under de senaste sex veckorna låtit denna lilla gummitub agerat musikspelare här på redaktionen.

JBL Charge 3 är bra, den låter kanonbra. Inte minst med tanke på hur liten den faktiskt är samt hur bra batteritiden är. Visst, det är ingen Riva Turbo-X rent ljudmässigt (den är i en klass för sig den) men å andra sidan kostar Charge 3 ungefär hälften så mycket och för 1900 kronor får man här en pryl som kan massor av saker, aldrig strular och fungerar lika väl som köksstereo som boomboxx (som kidzen säger) när du är på stranden.

JBL Charge 3

Ljudkaraktären är varm och proppad med bas vilket bjuder in till att lira musik som Passion Pit eller Keane där det finns en tydlig, starkt pulserande basgång och massor av spännande sångmelodier som pendlar mellan mellanregistret och den imponerande diskanten. Naturligtvis går det bra att även spela exempelvis Anna-Lotta Larssons "Oberoende av vad fursten säger" med hjälp av Charge 3 och allting vi hittills matat högtalaren med, låter bra. Visst kan det kännas en smula instängt ibland, lite som att lira muzakk i en konservburk men den känslan rimmar snarare på den kompakta formen hos alla dessa mindre Bluetooth-högtalare, än något annat.

Batteritiden är bra, också. Riktigt bra. Vi har spelat cirka 22 timmar på varje laddning vilket med enkelhet skåpar ut exempelvis Sonys eller Bose närmaste konkurrenter. Med JBL Connect-appen kan du koppla ihop Charge 3 med andra trådlösa JBL-högtalare och allt-som-allt fungerar detta mycket bra. Som resehögtalare är Charge 3 i det närmaste superb. Liten, hållbar, smidig och med strålande ljud.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Stort ljud, bra tydlighet i diskanten, massor av bas, smidig design, vattentät och stöttålig, grym batteritid
-
Kan låta en smula instängd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här