Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

Sennheiser GSP 350

Tyska Sennheiser satsar vidare i spelvärlden och har nu levererat ett headset med surround och märkets goda ljudstandard. Vi har recenserat GSP 350...


Sennheiser bygger sakta men säkert ett starkt förtroende för finfina gaming-relaterade headsets där senaste bidraget heter GSP 350. Märkets stilrena design från det ordinarie ljudutbudet är ett minne blott, men det är ändå bra mycket tjusigare än mycket annat i denna kategori lurar.

Att dra på sig GSP 350 är som sticka huvudet i en säck bomull. Det röda tygmaterial som klär insidan är oerhört bekvämt att dra på sig och i kategorin komfort är det endast Steelseries Siberia Elite som kan mäta sig av de gaming-headset jag testat. Överdelen har så kallat "memory foam" som behåller passformen skräddarsytt efter just ditt kranium, och trycker från kåporna blir aldrig påfrestande. Eftersom jag bär glasögon brukar trycket på skalmarna med tiden bli obekvämt, men så är aldrig fallet här, vilket är en smärre bedrift. Vikten är också låg, så det går lätt att glömma att det överhuvudtaget sitter något på skalpen.

Sennheiser GSP 350
Plastigt, men fortfarande snyggare och mer stabilt än de flesta typiska gaming-märken.

Själva byggkvaliteten är också god med en mycket gediget konstruerad mikrofon fäst på vänster kåpa. Den går inte att koppla loss dock som på exempelvis Turtle Beach 800X, vilket betyder att det inte är helt optimalt på resande fot för att exempelvis lyssna på musik. Vill du stänga av micken helt är det bara att fälla upp den i stående läge, varpå ljudupptagningarna stängs av. Ett enkelt och fiffigt handgrepp som gör det användarvänligt. Ljudkvaliteten är mycket god och enligt de jag spelat med filtreras tunga andetag och liknande snyggt bort för att inte störa andra.

Viktigast är såklart ljudet och GSP 350 bygger i hög grad på föregångaren GSP 300, så till den milda grad att de har identiska specifikationer för en hel del. Det låter klart bra, bättre än de flesta headsets avsedda för gaming brukar göra med varm och trivsam bas och bra tryck i ljudeffekterna. Det finns dessutom en väldig klarhet i ljudet som får nyanser att framträda snyggt. Den stora nyheten i GSP 350 gäller dock en helt annan aspekt av det audiovisuella, nämligen surround.

Sennheiser GSP 350
Via den medföljande fjärrkontrollen aktiverar du surround, volymen justeras på högerkåpan.

Det här med 7.1-ljud i headset brukar vara en vattendelare där somliga hävdar att det är rent nonsens, medan andra hävdar att det är oumbärligt. Jag placerar mig i sistnämnda kategori, för även om det givetvis handlar om rena trick så hjälper det mig att höra var fiender kommer ifrån. GSP 350 gör ett bra jobb med detta och det går galant att snabbt reagera på skottlossningar bakifrån eller folk som kommer kutande utanför synfältet. Oavsett vad du tycker om detta så går det enkelt att slå funktionen av och på med den lilla fjärrkontroll som sitter på sladden.

Sägas ska dock att det krävs att du har mjukvara för detta, vilket naturligtvis ingår. Det lägger till flera inställningsmöjligheter, vilket bland annat inkluderar inställningar för om du vill spela eller lyssna på musik med mera. För stealth-spel saknar jag "Super Human Hearing" som Turtle Beach 800X erbjuder, men sammantaget är det ändå en godkänd uppsättning varianter som finns där jag personligen föredrar neutralläget.

Sennheiser GSP 350
GSP 350 är samma headset som GSP 300 plus surround-ljud.

Så är GSP 350 värda de runt 1400 kronor de kostar på de flesta ställen? Svaret är ja och nej, där det beror på om du vill använda surround eller ej. Om inte gör du betydligt bättre i att skaffa de blå GSP 300 istället som erbjuder samma ljud minus denna funktion och går på 1000 kronor. I annat fall är det ett bekvämt och välljudande headset som kanske inte riktigt har alla de finesser typiska gaming-märken har, men som kompenserar det med bättre ljud, snyggare utseende och högre byggkvalitet.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Oerhört bekväma, krispigt ljud, bra surround-effekter, lättanvänt, hög byggkvalitet, välgjord programvara
-
Dyrt surround-ljud, ej avtagbar mick, få inställningsmöjligheter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här