Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

Roccat Suora FX

Roccat är ett välkänt ansikte på gamingscenen och med deras senaste tangentbordssläpp är det ramlöst och RGB-belysning som gäller

  • Text: Fredrik Lindman

Precis som liknande tangentbord från andra tillverkare andas det kvalitétsgaming direkt när jag kopplar in Suora FX från Roccat till min hemmabyggda spel-PC. Det lyser upp och färgerna dansar över tangenterna i regnbågens alla färger och mitt första tryck på en av tangenterna skvallrar om ett tangentbord som kan tävla med konkurrenter som Razer Deathstalker Chroma, Steelseries Apex M800 och Corsair K70 RGB.

Designen är enkel och stilren med loggan under macro-knapparna som enda färgklick på det annars kolsvarta bordet. Jag måste faktiskt erkänna att jag är väldigt svag för den här typen av tangentbord. Suora FX är riktigt snyggt i sin kompakta enkelhet.

Roccat Soura FX
Kompakt och snyggt så det förslår.

Roccat har valt att helt skippa onödiga in- och utgångar och istället fokuserat mer på funktion och riktigt bra färgbelysning. Just belysningen har dom lyckats bra med och den är bland det bästa jag sett hittills. Tangenterna lyser starkt med en jämn färgåtergivning över hela tangentbordet. 16,8 miljoner färger finns det att välja på och du kan ställa in varje knapp med precis vilken färg du vill med hjälp av deras mjukvara "Swarm", som är väldigt enkel att använda. I den kan du även programmera de sex makro-knapparna och byta mellan olika användarprofiler. Väldigt smidigt om du spelar olika spel som jag gör och vill att de ska lysa på ett visst sätt beroende på vilken titel du tillbringar tid tillsammans med.

Mekaniska brytare är såklart ett måste i ett bord av den här typen och Roccat har valt att stoppa i brytare från tillverkaren TTC (Trantek Electronics Company) i Suora FX. Inget märke jag kommit i kontakt med tidigare men känslan påminner en hel del om Cherrys bruna brytare och det är ett bra betyg. Knapptryckningarna upplevs som något tystare än Cherrys motsvarighet och det känns som något positivt. Tangenterna har 1000Hz uppdateringsfrekvens och N-key Rollover antighosting för att garantera att ingen knapptryckning försvinner i stridens hetta.

Roccat Soura FX
16.8 miljoner färger senare ser det ut såhär.

Jag gillar Roccat Suora FX. Det känns stabilt och välbyggt med snabb och bra respons. RGB-belysningen fungerar alldeles förträffligt och mjukvaran är enkel och supersmidig att använda. Med andra brytare och möjlighet till handlovsstöd hade det blivit full pott men nu stannar det vid en stark nia. Om du letar efter ett proffsklassat bord för att förbättra din insats i spel som Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield 1 eller Overwatch är Roccats senaste ett klockrent alternativ.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
RGB-belysningen är superb, ergonomin och tangenterna är underbart bra, grym byggkvalitet, vettigt pris
-
Saknar handledsstöd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här