Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro

Vi har recenserat MSI:s monster till bärbar dator, MSI GT72VR 7RE Dominator Pro. Kan detta vara något för dig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

MSI snickrar imponerande produkter, så mycket kan de flesta nog vara eniga om, och de har löpande släppt en rad enheter som visar att de inte bara vill dominera det stationära elementet, utan även det portabla. Denna gång tänkte vi ge oss i kast med laptopen "Dominator".

Den är utrustad med en Intel i7-7000 Kaby Lake-processor, ett GTX 1070 8GB DDR5-grafikkort, 16 GB DDR4 RAM, 256 SSD + 1TB HDD och sammantaget vågar jag påstå att detta är en kraftfull tingest. Inget tvivel om saken.

Skärmen är på 17,3 tum och är en så kallad 1920x1080 IPS-modell med 120hz, vilket man sällan ser på bärbara enheter. Den är kort sagt väldigt tillägnad specifikt gaming och det utan att behöva ansluta en extra skärm. Kort sagt allt du kan tänkas begära utan att något extra ska behöva kopplas till. Om du ändå vill ansluta en till skärm finns dock både HDMI och mini-displayport på baksidan.

Tangentbordet är utvecklat av Steelseries och är bakgrundsbelyst med fullt RGB-spektrum och det kan därför anpassas efter vilka spel du för tillfället spelar (har även numpad). Tangentbordet känns bra i förhållande till många andra bärbara datorer som ofta brukar ge känslan av knapparna bara kan tryckas ned en millimeter. Däremot är det inte mekaniskt, vilket jag ändå misstänker att de riktigt kräsna av er kommer sakna.

MSI GT72VR 7RE
Detta är en annons:

På ljudsidan har datorn högtalare från Dynaudio installerat. Högtalarna i datorn är består av 2x 3W-högtalare och en 5W-woofer från Dynaudio, som gör ett bra jobb med att göra dina spels ljud rättvisa. De flesta av oss lär dock använda headset när det ska spelas, inte minst multiplayer där kommunikation är så viktigt, men till singleplayer och filmupplevelser är det tillräckligt. MSI GT72VR 7RE Dominator Pro har också DVD-läsare för alla som fortfarande föredrar att köpa spel på skiva, något som uppskattas.

För att du ska kunna ansluta alla dina gamingprylar finns hela 8 USB 3.0-portar fördelat på datorns båda sidor. Därmed är det möjlighet att utan krusiduller ansluta headset, mus, tangentbord, mikrofon och ändå ha flera lediga USB-portar. Det känns otroligt befriande att vara i princip obehindrad utan att behöva krångla med USB-hubbar.

Att datorn innehåller mycket syns för övrigt. Datorn är både stor och tung och faktiskt även ganska hög. Det gör att ergonomin blir lite lidande när jag använder det annars så välfungerande tangentbordet en längre tid. Datorn i sig själv väger nästan 4 fyra kilo och lägger man till transformatorn hamnar vi på minst 4,5 kilo.

Jag skulkle därför vilja kalla det för en bärbar dator som är min bärbar än de flesta andra och det är inte en burk som lämpar sig för att släpa med till skolan varje dag. Som ett mer transportabelt alternativ till stationär gaming för den som vill lira med polarna mellan varven fungerar den dock klockrent. Men hur väl fungerar allt den teknik enheten späckats med då, vad blir resultaten?

Detta är en annons:

För att ta reda på detta har jag spelat en massa och kört så kallade benchmark-tester. Detta är vad MSI GT72VR 7RE Dominator Pro levererar:

Division Ultra: 74,1 FPS
Division High: 93,1 FPS
Warhammer Total War Ultra: 101,1 FPS
Warhammer Total War High: 112,9 FPS
3D Mark Time Spy: 5130

Detta måste man väl säga ät ganska imponerande. Det är självklart ingen match för kraftfulla stationära datorer, men fullt tillräckligt för att ge dig som spelare en bra och smidigt spelupplevelse, även i de senaste titlarna. Om ditt fokus är typiska esportspel med några år på nacken såsom Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends levererar datorn i runda slänga 200 FPS och då kan det väl egentligen inte bli mycket bättre enligt hjärna och ögon.

MSI GT72VR 7RE

De höga FPS-talen hjälps upp av den inbyggda 17,3 tum stora skärmen jag skrev om ovan, som med 120hz klarar av att följa med i svängarna. Färgåtergivningen är också helt makalös och det verkligen bara strålar om allt kulört som utspelar sig. Skärmens återgivelse av spelen är min kanske största enskilda överraskning av denna enhet under testperioden. Inte vid något tillfälle har jag velat byta tillbaka till min ordinarie 27-tummare då färgerna helt enkelt är bättre här.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro kostar i skrivande stund runt 25 000 kronor, vilket onekligen är en investering. Men om du har behov av en dator som denna är det svårt att hitta bättre. Jag har egentligen inga anmärkningar på den ur ett spelperspektiv alls.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Extremt kraftfull, makalös skärm, välfungerande tangentbord, bra ljud, goda anslutningsmöjligheter, mycket inställningar
-
Väldigt tung, kostar en hel del
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content