Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

AOC Agon AG251FZ

Vår tekniknörd Fredrik har pangat headshots hela veckan lång med senaste gaming-monstret från AOC

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

AOC fortsätter släppa nya skärmar i Agon-serien och den senaste stavas AG251FZ och är en 24.5-tums gaming-värsting gjord för att krama ur all tänkbar prestanda som det bara går för den inbitne spelaren. Med en uppdateringsfrekvens (överklockat) på upp till hiskeliga 240Hz och en panelresponstid på en ynka (liten) millisekund är detta en riktigt seriös pjäs för den seriösa gamern.

Det verkar som om Taiwaneserna har läst min recension av AG271QG för stativet (som jag skrev var lite rangligt och instabilt) är av en helt annan kvalitet nu med en betydligt bättre och rejälare konstruktion. Tack vare att stativet är stabilare fungerar hörlurshållaren mycket bättre och skärmen skakar inte i en oändlighet när jag hänger upp lurarna längre. Det är en stor förbättring och ett irritationsmoment mindre. Justeringsmöjligheterna är mycket bra och det är busenkelt att ställa in önskad höjd och betraktningsvinkel. Designen på skärmen är stilren med ett mattsvart chassi och det speciella Agon V:et i rött på baksidan som bryter av på ett snyggt sätt tycker jag. Gillar även den silvriga foten som gör att det ser lite lyxigare ut.

AOC Agon AG251FZ
Denna monitor är just nu den enda skärmen på marknaden med både Freesync och möjligheten att köra 240 Hz.

Bildmässigt är AG251FZ väldigt bra och särskilt ur kartong (klart bästa out-of-the-box bilden jag sett hittills) och jag behövde bara ställa ner ljusstyrkan lite och byta gamma-läge för att bilden skulle bli mjukare och färgmässigt klockren. Jag erkänner att jag är lite partisk när det kommer till tillverkarens bildåtergivning då jag äger två stycken AOC-skärmar sedan tidigare, men färgbalansen och skärpan är dem väldigt duktiga på och detta är inget undantag.

Färgerna känns väldigt naturtrogna och även om kontrasten såklart kunde varit bättre är det klart godkänt för att vara en TN-panel. Något annat som också är bra är den lilla dosan du kopplar in för att sköta menyerna. Det är himla skönt att slippa fippla på skärmen med fingrarna när du navigerar bland inställningarna och att du dessutom kan skifta mellan tre olika bildprofiler är helt suveränt.

Detta är en annons:
AOC Agon AG251FZ
Stativet är mer rejnält byggt och därmed mer stabilt än tidigare modeller från samma tillverkare.

Spela på skärmen är riktigt riktigt roligt och framförallt i snabba actionspel som till exempel Counter-Strike Global Offensive eller Overwatch. Där märks det väl att panelen är ordentligt rapp och det går dessutom att aktivera ett "Low Input Lag"-läge i menyn för att verkligen minimera latenstiden och med siffror på ända ner till fem! millisekunder flyter bilden otroligt bra. Rörelsehanteringen i snabba spelsekvenser fungerar utmärkt och det känns lugnt och följsamt trots att det är kaos på skärmen.

Det går att överklocka uppdateringsfrekvensen till 240Hz och även om det är svårt att se/märka någon skillnad på 144Hz och 240Hz upplever jag bilden som något lugnare i det högre läget och har använt det konstant. AOC har valt att stoppa in AMD:s motsvarighet till Nvidias G-sync i 251:an och Freesync, som det heter, fungerar på samma sätt som G-sync men funktionen sitter i grafikkortet istället för i skärmen. Båda är suveräna och motverkar att bildrutor försvinner även om hårdvaran i din dator inte riktigt hänger med för att på det sättet ta bort lagg när du spelar.

AOC Agon AG251FZ
Den lilla dosan som medföljer är guld värd om du som mig har flottiga fingrar och inte vill fippla på skärmen för att sköta menyerna.
Detta är en annons:

Jag har spelat massor den senaste veckan och i framförallt snabba actionspel får du en klar fördel med Agon AG251FZ och du utvecklas mycket som spelare tack vare skärmens smarta funktioner och kvalitativa komponenter. Panelen är blixtsnabb, färgåtergivningen mycket bra och det finns bra med inställningsmöjligheter för att justera bilden beroende på vilken typ av spel du spelar. Något hög prislapp kanske men på det stora hela är det här en riktigt bra gaming-skärm.

AOC Agon AG251FZ
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Mycket god kvalitet, stabilt stativ, klockrena färger, ilsnabb panel utan eftersläpningar, stilig design
-
Något högt pris
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
AOC Agon AG251FZ

AOC Agon AG251FZ

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Vår tekniknörd Fredrik har pangat headshots hela veckan lång med senaste gaming-monstret från AOCLoading next content