Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

HyperX Pulsefire FPS

HyperX har byggt en splitterny gaming-mus samt en ny musmatta och vår hårdskjutande Counter-Strike-fanatiker Fredrik har synat båda i sömmarna...

  • Text: Fredrik Lindman

Kingston fortsätter utveckla gaming-serien HyperX och släpper nu en ny mus de har valt att kalla Pulsefire FPS samt en musmatta vid namn Fury S. Givetvis paxade jag båda direkt när de dök upp på redaktionen, för med tanke på att deras övriga prylar som kommit hit (till exempel Cloud II gaming-hörlurarna och Alloy-tangentborden) varit riktigt bra är jag ordentligt nyfiken på att se om framförallt musen är av samma kaliber.

De har valt något jag inte sett på väldigt länge och det är att göra musen helt 'plug and play' vilket betyder att den inte behöver någon mjukvara. Det är smidigt på ett sätt för att du slipper krångel med eventuell programvara men det känns väldigt gammaldags och konstigt att inte kunna byta färg på dioderna och konfigurera knapparna som du kan göra på i princip vilken annan mus som helst. Det är en funktion som dem måste lägga till på kommande generationer för att få fler köpare.

HyperX Pulsefire FPS och Fury S
Musen har gummibeklädda sidor för att få bättre grepp och är väldigt skönt att hålla i.

Du kan dock ändra känsligheten på en av knapparna i fyra olika steg och de förinställda valen på 400, 800, 1600 och 3200 DPI är de allra vanligaste och räcker långt för att ställa in musen med den hastighet du önskar. Uppdateringsfrekvensen är däremot låst till 1000Hz men i dagsläget spelar de allra flesta med den så det är inget större problem.

Designen är väldigt anonym med ett helsvart chassi och de enda färgklickarna som finns är dem röda dioderna i scrollhjulet och loggan. Själva musen är formad för att passa både de som spelar med klogrepp och handflategrepp vilket gör att den är lagom stor och väldigt lätt. De har satt ett gummi med mönster på båda sidor där du håller fast råttan och det är väldigt skönt tycker jag, då du får bättre fäste med fingrarna vid snabba rörelser. En utmärkt lösning som jag gärna ser att fler tillverkare anammar. Kingston använder sig av en flätat sladd och de brukar ha en tendens att liksom "korva ihop sig", men inget jag har märkt något av utan den har fungerat bra. På undersidan sitter det två stora glidfötter som gör att musen rör sig problemfritt mot underlaget och förutom att designen är tråkig får komforten och formen helt klart godkänt.

HyperX Pulsefire FPS och Fury S
Väldigt hög byggkvalité med pålitliga komponenter men extremt tråkig design.

Eftersom Kingston är helt nya i musbranschen har de valt att satsa på pålitliga leverantörer av komponenter. För under skalet sitter Pixarts välkända 3310-sensor som används flitigt bland övriga mustillverkare och under de sex knapparna är det pålitliga Omron-brytare som används. Det här är såklart ett genidrag från deras sida och det märks väldigt väl när jag spelar att Pulsefire FPS inte är något fuskbygge, precisionen i sensorn är knivskarp och responsen på knapptryckningar är blixtsnabba.

Att testa möss är lite speciellt eftersom det kan vara svårt att få en skön känsla då jag har vant mig vid min gamla betrodda mus, men i det här fallet var det väldigt lätt att snabbt få en bra känsla med HyperX-råttan. Faktum är att under testperioden har jag hållit samma höga nivå på aimet/siktet som jag gör i normala fall med den mus jag just nu kör som standard (Logitech G402) och det är för mig ett väldigt bra betyg.

HyperX Pulsefire FPS och Fury S
Råttan har två stora glidytor undertill som fungerar utmärkt och det känns som om den svävar fram mot underlaget.

Kingston har helt klart börjat bra med HyperX Pulsefire FPS. Den har bra komfort, glider lätt och är fylld med beprövade komponenter. Tyvärr är avsaknaden av mjukvara ett minus för mig och även scrollhjulet som har aktiverats vid snabba rörelser några gånger under spelsessionerna. Det har lett till några pinsamma situationer eftersom jag byter vapen på den knappen, men det kan även ha att göra med min hastiga spelstil för annars har scrollhjulet fungerat perfekt. Men utöver det har musen levererat ett gediget intryck. Jag är inte lika imponerad som jag blivit med deras övriga produkter, men med det sagt så är detta en bra början.

Bildtext

Musen har gummibeklädda sidor för att få bättre grepp och är väldigt skönt att hålla i.

Väldigt hög byggkvalité med pålitliga komponenter men extremt tråkig design.

Råttan har två stora glidytor undertill som fungerar utmärkt och det känns som om den svävar fram mot underlaget.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Pålitliga komponenter, bra byggkvalitet, behagligt utformad, blixtsnabb respons, mycket bra precision
-
Ingen mjukvara, överkänsligt scrollhjul, tråkig design, något högt pris
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här