Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Street Fighter X Tekken Fight Pad S.D.

Nytt år, nytt fightingspel och en ny officiell handkontroll från tillverkaren Mad Catz. Är årets version något att bry sig om eller ska vi vänta till nästa? Viktor har recenserat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det ligger fortfarande någon slags magi i luften. Ryu från Street Fighter och Kazuya Mishima i samma bildruta. Nej inte bara det. I samma sabla match för tusan! Redo att gång på gång avgöra ödet om vem som är den bästa i fightinggenren. Det om något, är värt att firas.

Därför har den amerikanska spelkontrollsutvecklaren Mad Catz förstås passat på att lansera en helt ny upplaga av sina uppskattade Fighting Pads till Playstation 3 och Xbox 360. Mad Catz som genom sin kontrolldeal med Street Fighter IV nu blivit något av ett hushållsnamn står återigen för de officiella fightingprodukterna till Namco VS Capcomfesten Street Fighter X Tekken.

Årets Fighting Pads går med suffixet "S.D." och är hela 15% mindre än i fjol. De ligger skönt i handen och är så klart anpassade för fightingspelen, även om de med lite bök i inställningarna går att använda till annat också. Varför någon nu skulle vilja det.

Street Fighter X Tekken FightPad S.D

I designen finner vi en mer tillplattad handkontroll som på en fascinerande liten yta lyckas emulera känslan från ett frustande fullblods arkadkabinett. Den analoga spaken och styrkorset från konsolernas standardkontroller har här morfats samman till ett 8-vägars "svävande" styrkors. Något som är absolut guld för fightingälskare som också råkar vara Xbox 360-ägare. 8-vägars styrkorset är följsamt, responsivt och förvånansvärt smidigt med sina 30 mm i omkrets (att jämföra med standardkontrollernas 23mm).

Detta är en annons:

Också knapparna har förstorats och har gått från 10mm, från konsolernas standardkontroller, till hela 13mm. En liten men samtidigt stor skillnad som tillåter en spelvänlighet som inte är möjlig med vanliga kontroller. Knapparna är stora och härliga och det känns att vi har att göra med riktiga originaldelar från Japan även om Mad Catz som sagt är en amerikansk tillverkare.

Street Fighter X Tekken FightPad S.D

Till det kommer Street Fighter X Tekken Fight Pad S.D även med lite standardbonusar som programmeringsbara turboknappar och en 3-vägskoppling för styrkorset.

Allt som allt fortsätter Mad Catz att hålla en hög standard även om årets modell knappast kommer blåsa någon av stolen. Den sammantagna känslan av en mindre spelkontroll med större styrdon, som paradoxalt nog ger större kontroll i spelen, känns naturlig och är väldigt rolig att spela med. Kul också att kontrollerna fortsätter släppas med flera olika varianter på artworket.

Detta är en annons:
Street Fighter X Tekken FightPad S.D

Mad Catz Fighting Pad S.D. kommer alltså inte heller gör så att jag kommer lägga min Hori-sticka på hyllan, men det är likväl en genomarbetad produkt som jag gärna plockar fram när main-stickan har slut på batterier.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Liten och smidig, stora sköna knappar, ordentligt 8-vägars styrkors
-
Få nyheter sen senaste modellen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Street Fighter X Tekken Fight Pad S.D.

Street Fighter X Tekken Fight Pad S.D.

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Nytt år, nytt fightingspel och en ny officiell handkontroll från tillverkaren Mad Catz. Är årets version något att bry sig om eller ska vi vänta till nästa? Viktor har recenseratLoading next content