Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Thresher Ultimate

Razer släpper ett nytt premiumheadset till Playstation 4, hur bra är det egentligen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den här konsolgenerationen har vi verkligen sett en mängd olika företag storsatsa på dyra premium lurar att spela med. Turtle Beach, Razer och Astro krämar ur sig headsets på löpande band och de är ofta proppade med teknik, flashiga funktioner och dessutom ganska saftiga prislappar. Senaste i ovan nämna kategori är Razer Thresher Ultimate som jag nu har hårdtestat i nästan två veckor, och jag gillar dem, väldigt mycket.

Först och främst, jag spelar med hörlurar på mig 99% av all tid jag spelar, oavsett om är själv eller med vänner. Det betyder att jag tillbringar mycket tid med ett headset tryckt på skallen och därför är komfort nästan lika viktigt för mig som själva ljudet. Nackdelen med spellurar är att de allt som oftast är proppade med mycket överflödig teknik vilket gör dem onödigt tunga och jobbiga att använda under längre perioder - speciellt de som är trådlösa. Tack och lov är Razer Thresher Ultimate är supersköna att ha på skallen.

Konstruktionen är gjord av plast, lite metall och konstläder och även om de faktiskt är ganska tunga är de designade fiffigt så att trycket blir jämnfördelat istället för att allt hamnar på toppen av skallen. Razer Thresher Ultimate är definitivt i toppen om vi snackar ren komfort, vilket jag som sagt värdesätter högt. De känns även premium (vilket det absolut bör göra i den här prisklassen) och kåporna går att vrida i 45 grader när de ska placeras runt halsen eller på skrivbordet. De levereras även med ett ställ där de kan placeras snyggt och prydligt tillsammans med själva basstationen.

Razer Thresher Ultimate
Razer Thresher Ultimate
Detta är en annons:

På tal om basstationen. Razer Thresher Ultimate är ett trådlöst headset som ansluts via USB och optisk kabel till din Playstation 4 (det finns en version till Xbox One också) vilket betyder att om du har en Playstation 4 Slim kan du inte ansluta via den optiska kabeln. Headsetet fungerar även till PC genom att välja läge på basstationen. Razer lovar 16 timmars batteritid och under mina tester har det visat sig stämma väl. För att ladda lurarna använder du medföljande USB-kabel som du pluggar in i basstationen och sedan i headsetet. Här hade jag gärna sett en basstation med magnetisk laddning som konkurrenterna i samma prisklass erbjuder, även själva stället hade inte tagit skada av att vara i något annat material än den fladdriga plasten.

Det jag verkligen gillar med Razer Thresher Ultimate är att de är superenkla att använda. Kollar man på headsets i samma prisklass som Turtle Beach 800X kommer de proppade med funktioner till den graden att det lite omständligt att bara komma igång att spela. Visst finns det fördelar med att kunna välja ljudprofiler efter tycke och smak (samt spel) men att bara kränga på sig sina lurar direkt ur kartong är någonting jag uppskattar. De enda reglagen som finns på Thresher Ultimate är ljudvolym och mikrofonvolym och de är lätta att komma åt och använda. För att tysta mikrofonen krävs endast ett tryck på volymkontrollen och det tar ett tag innan jag har lärt mig att göra det utan att höja eller sänka samtidigt.

För att aktivera surroundljudet finns det en knapp dedikerad till det på basstationen och det emulerade surroundljudet är precis av samma sort som denna typ av headset brukar leverera. Det spelar liksom ingen roll hur mycket Razer vill att det ska vara riktig surround, för det är det inte inte. Jag upplever det som att surroundläget dränker hela mellanregistret i både Destiny 2 och Battlefield 1, och i The Evil Within 2 blir ljudet mest rörigt. Tack och lov är stereoljudet superbt istället. Thresher Ultimate har stabila 50-millimeterselement som erbjuder en rik och välbalanserad ljudbild med rent krispigt ljud och härlig bas, för det enorma priset finns det dock bättre stereolurar, men dessa är åtminstone trådlösa.

Razer Thresher Ultimate
Detta är en annons:
Razer Thresher Ultimate

Förutom riktigt bra stereoljud är den största behållningen med Threser Ultimate mikrofonen. Den dras ut från den vänstra kåpan och känns stadig och lätt att rikta där du vill ha den. På spetsen finns det även en LED-lampa som lyser läskigt rött så du vet om du har stängt av mikrofonljudet eller inte. När jag använder headsetet för första gången ska jag och min klan raida i Destiny 2 och de första de vrålar ut när jag ansluter till partyt är: "Har du äntligen skaffat ny mic?". Mikronfonljudet visar sig vara riktigt bra och jag är härmed förbjuden att gå tillbaka till mina gamla lurar eller riskera att bli utesluten ur klanen helt och hållet. Det jag verkligen saknar är mic monitoring - för att höra sig själv - vilket är någonting jag normalt brukar kräva av de lurar jag använder.

Med superskönt komfort, härligt ljud och bra batteritid är det lätt att rekommendera Razer Thresher Ultimate, även om de är hiskeligt dyra. Ljudet i mikrofonen uppskattas av mina medspelare och det medföljande stället gör dem lätta att förvara snyggt och prydligt. Om du inte bryr dig om surroundljud (om du gör det är inte spellurar någonting för dig oavsett) och är på jakt efter ett pålitligt headset till Playstation 4, PC eller Xbox One är dessa ett mycket bra alternativ.

Razer Thresher Ultimate
Razer Thresher Ultimate
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Superbt stereoljud, bra komfort, lång batteritd, enkla att använda, rent ljud från mikrofonen
-
Sunkigt surround-ljud, hiskeligt dyra, ingen mic monitoring
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Razer Thresher Ultimate

Razer Thresher Ultimate

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Razer släpper ett nytt premiumheadset till Playstation 4, hur bra är det egentligen?Loading next content