Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Linksys WRT32X

Vår lågpingstörstande Counter Strike-nörd Fredrik har satt tänderna i Linksys nya värsting-router...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Under alla mina år som Counter Strike-fantast och datornörd har jag, såklart, valt att kosta på både dator och kringutrustning en hel del, allt för att maximera spelupplevelsen. Det har inneburit många svarta hål i plånboken men även desto mer "frags på scoreboarden" (som Jonas brukar säga, ungdomlig som han är). Givetvis har all hårdvara fått samma kvalitetstänk och jag har i omgångar lagt någon krona extra på lite mer påkostade routrar för att få en stabilare ping och bättre prestanda generellt i mitt hemmanätverk och därför upplyste jag aldrig grabbarna på kontoret att Linksys senaste värsting-router WRT32X hade landat på redaktionen utan tog hem den direkt istället. Smart som jag är.

Linksys känner jag väl till och det amerikanska bolaget har sedan slutet på 80-talet tillverkat all tänkbar kvalitativ hårdvara för nätverksanvändning. Själv har jag ägt både switchar och routrar från de fenomenala jänkarna och samtliga prylar har fungerat ypperligt. Men jag måste samtidigt erkänna att jag aldrig har provat någon av deras värstingprylar utan lagt mig runt 15-hundra kronors strecket ungefär vilket ändå är ett snäpp upp från det billigaste skräpet på marknaden och har tillgodosett mina behov alldeles perfekt. Därför är jag lite extra nyfiken på vad lite mer än dubbla prislappen kan erbjuda när jag river upp kartongen till WRT32X.

Det märks redan när jag packar upp routern att de inte har sparat på krutet för den skumgummiklädda insidan på förpackningen känns både lyxig och påkostad. Den kolsvarta dyrgripen ligger väl skyddad därinne och jag bara älskar hur den ser ut. Designen är sådär härligt alldeles för mycket av allt men det gör ingenting för den råa tonen och de hårda linjerna gör att den blir fulsnygg på ett överdrivet läckert sätt. Extra mycket av allt förstärks även av de fyra antennerna jag skruvar dit och de blå dioderna gör att vräkigheten är total.

Linksys WRT32XLinksys WRT32X
Med prioriteringsmotorn Killer aktiverad minskas den högsta ping-tiden med upp till 77% och ger både snabbare responstider och en stabilare prestanda mot servrarna. Ruggit imponerande.

Under skalet huserar en 1,8 Ghz dual core-processor som sköter trafikdirigeringen, en 2,4 och 5 Ghz trådlös avdelning och ingångar i form av en WAN och fyra LAN-portar som samtliga går i gigabit-hastighet. Det finns även dubbla USB-ingångar och dessutom är den utrustad med en "Killer Prioritization Engine" som är byggd speciellt för att prioritera speltrafiken från datorn ut mot internet. Prestandamässigt är routern ett riktigt monster och det märks direkt när jag börjar spela.

Detta är en annons:

Eftersom jag är en urbota Counter Strike-fantast och spelar i stort sett uteslutande online-matcher med mina vänner så har jag järnkoll på hur hög min ping är mot servrarna jag spelar på. Med WRT32X är min ping mellan fem till tio millisekunder lägre jämfört med min vanliga router och om jag ska vara helt ärlig trodde jag väl inte riktigt att det skulle skilja så mycket om ens någonting alls. Den är klart imponerande prestandamässigt och känslan av att skotten träffar bättre kan mycket väl vara en placebo-effekt men de lägre svarstiderna tror jag ändå är en liten del av det trots att spelet skall kompensera för den ping du har, oavsett hur hög eller låg den än är för att det ska bli rättvisa förhållanden. Med Killer-motorn aktiverad och inkopplad mot kompatibel dator (MSI, Gigabyte, Alienware, Razer) blir skillnaden ytterligare några procent lägre och själva funktionen är klockren då all datatrafik mot internet får förtur när jag spelar och mina svarstider mot servrarna håller sig på en ännu stabilare nivå utan att hoppa upp eller ner.

Linksys WRT32XLinksys WRT32X
Designen på WRT32X är överdriven, vulgär, kantig, hård och alldeles alldeles underbar. De fyra antennerna är pricken över i:et och hela routern ser närsomhelst ut att bara kunna flyga iväg och spränga ett berg.

Linksys WRT32X är en riktigt riktigt bra router och har imponerat på mig från första sekund. Deras ypperliga gränssnitt, som både är väldigt snyggt och riktigt smidigt att jobba i, gör det busenkel att konfigurera routern precis som du vill ha den. Det tillsammans med den grymma prestandan och det överdrivet vulgära utseendet gör att jag räknar dagarna tills tomten kommer och förhoppningsvis lämnar den under granen för jag måste bara äga en.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Brutalt läcker design, fenomenal prestanda, Killer-motorn, det ljuvliga gränssnittet.
-
Groteskt dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Linksys WRT32X

Linksys WRT32X

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Vår lågpingstörstande Counter Strike-nörd Fredrik har satt tänderna i Linksys nya värsting-router...Loading next content