Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Blackwidow Chroma V2

Razer levererar ett ovanligt bra tangentbord som kommer göra kräsna gamers nöjda

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

På pappret ser det kanske inte ut som att mycket ändrats, lite småsaker här och där, men det kanske viktigaste av allt för användarna är såklart att handledsstödet och Razers mekaniska knappar är bevarade. Nu finns fler möjligheter när det kommer till vad som finns under knapparna samt ny Synapse software, Razers omfångsrika system som var en av de första att ge användarna full kontroll över sin produkt. Sistnämnda är det inte mycket att orda om utan fungerade felfritt under testperioden.

Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2


Tangentbordet levereras i tre utföranden, en för var och en av Razers egna knappfärger. Knapparna är överlag väldigt välgjorda och ska enligt uppgift tåla 80 miljoner knapptryckningar, där konkurrerna lovar upp till 50 miljoner. Jag har aldrig lyckats annat än slita ut plasten till knappen snarare än mekaniken alternativt att bokstäverna blir lite otydligare av slitage. Sistnämnda är inte ens ett problem med bakgrundsbelysta knappar.

Razer Green är tydligt klickande och taktil och punkten där tangenten aktiveras är 1,9 millimeter hög. Jag föredrar detta framför övriga varianter och aktiveringarna är ilsnabba samt att tangenterna snabbt hoppar tillbaka till ursprungsläget, och det känns perfekt både för gaming och kontorsarbete.

Detta är en annons:

Razer Orange är däremot inte lika "klickbar" (tystare, helt enkelt) och reseteras snabbare samt kräver mindre kraft för att aktivera. Till skrivande är den superb och jag försåt r att många kommer gilla detta. Razer Yellow är snabbast av dem och aktiveras redan vid 1,2 millimeter, bortsett från när plasten runt tangenten slår i är den dessutom helt tyst. Tangentbordet kan tyckas lite högt och det har också varit plats för hörlursuttag och en USB-ingång på sidan av tangentbordet, det senare har jag saknat länge, så det passar mig förträffligt.

Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2
Razer Blackwidow Chroma v2


Knapparna är naturligtvis "Chroma", eller eller fullspektrum-RGB som det egentligen heter. Den finns naturligtvis klassisk 10 key anti-ghosting och diskoljuseffekter för den som är lagd åt det hållet. Det väger en del dcpk och är 47,5 centimeter brett, 17,1 centimeter på höjden och 3,9 centimeter i djupled. Med tanke på det medföljande handledsstödet är det dock inte ett problem, och det finns också plats för fem makronycklar på vänster sida.

Detta är en annons:

Handledsstödet är ganska briljant tillverkat med magnetisk montering, och det finns fortfarande en upplyst logotyp med en sluten ände där den är monterad så att handledsstödet inte stör designen på något vis. Den är gjord av syntetiskt läder med skum och är en typisk sådan här grej man inte kommer sakna innan man prövat.

Knapparna är, som du kan se, ganska fantastiska i vardagligt bruk. Snabba, responsiva och med en bra yta på själva plasten. Kombinerat med det bra handledsstödet är det toppklass från början till slut. Du kommer vara otroligt nöjd med komforten och prestandan så snart du har använt tangentbordet i bara fem minuter, och det har gjort både kontorsarbete och spel mycket roligare.

Priset på detta high-end tangentbord är fortfarande milt, runt 1450 kronor. Blackwidow Chroma v2 må vara en halv kilo plast, men prestandan är fantastisk och håller tangentbordets lovade slitagekvot vad den lovar så lär du använda denna en livstid.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content