Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser RS 185

Tyskarnas senaste high end-lur är trådlös och därför ganska medioker, menar chefredaktör Hegevall...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är och kommer förmodligen aldrig att bli någon större fantast när det kommer till trådlösa Bluetooth-hörlurar, särskilt inte de som är av modell större och ändå inte är någon pryl som man bär på kraniet under en bussresa, till exempel. Orsaken stavas Bluetooth och den försämring av ljudkvalitet som kommer på köpet när man väljer att göra sig fri allt vad sladdar heter. För egen del är en liten sladd aldrig så pass drygt att hantera att jag är villig att offra ljudkvalitet och även om Sennheiser har gjort ett bra jobb med den 3300 kronor dyra luren RS 185, har jag ändå riktigt svårt att rekommendera den över en hel radda trådade konkurrenter för samma peng. Detta trots att Sennheiser valt RF som överföringsstandard istället för Bluetooth vilket gör att dessa lurar låter lite bättre än vad jag är van vid när det gäller trådlösa high end-grejor.

HQ

Det bästa med RF-standarden i det här fallet är det faktum att jag kan röra mig cirka 70 meter från själva basenheten utan att uppfatta några slags störningar i signalen vilket aldrig hade gått med Bluetooth som kanske räcker i tio meter, just detta tillsammans med det faktum att batteritiden varar i imponerande 15 timmar, gör att RS 185 slår sig upp på ett klart godkänt betyg. Det är ljudkaraktären som gör att jag inte har för avsikt att tilldela dessa lurar ett högre betyg än sex. Låt mig förklara närmare.

Sennheiser RS 185


Inte är de särskilt snygga, heller.

Kåporna i denna lur är av öppen modell och det innebär att de läcker ljud, i massor. Visst får man en mer öppne och luftig ljudbild som fungerar särskilt väl när man lyssnar på exempelvis live-inspelningar och filmer med en bred och mångkanalig ljudmix men överlag föredrar jag slutna kåpor av den enkla anledning att jag inte stör folket i min omgivning lika mycket plus att basåtergivningen då alltid blir bättre och mer fokuserad. Nu är inte basen usel i RS 185 men som vanligt gällande Sennheiser är karaktären åt det mer transparenta hållet vilket inte riktigt passar mig, heller. Jag föredrar JBL, Bose eller varför inte Shure/Audezes karaktär där fokus ligger på varm och mjuk rundhet i mellanregistret samt massor va bastryck, något som passar mig som gammal batterist alldeles perfekt.

Det som RS 185 vinner på förutom räckvidd och batteritid är ergonomin som är strålande. Jag har testat 100+ olika modeller av lurar i alla möjliga prisklasser men har nog ärligt talat inte burit en skönare lur än denna på flera år, vilket säger en del om hur rutinerade tyskarna är på just detta. Samtidigt kan jag inte ha överseende med det faktum att ljudbilden känns spretig och klangmässigt ljus. Dessa lurar gillar inte stark volym, heller, då karaktären då innebär att jag blivit lyssningstrött snabbt under mina testtimmar och just därför hamnar betyget på en relativt svag sexa.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Underbart sköna, smidig funktionalitet, god kontroll i diskant samt bas-element
-
Klangen är för ljus, mellanregistret för spretigt, läcker massor av ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Sennheiser RS 185

Sennheiser RS 185

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Tyskarnas senaste high end-lur är trådlös och därför ganska medioker, menar chefredaktör Hegevall...



Loading next content