Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Lancehead

Vi har recenserat Razers mus Lancehead som ska fungera lika bra både med och utan kabel. Har Razer lyckats?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att skapa en ordentlig trådlös mus med en responstid så bra att sladd känns överflödigt har varit något av en helig gral för branschen, och många har försökt bli kvitt de tyranniska kablarna. Här på redaktionen har vi bland annat testat Logitech MX, men när så lite som 10 mikrosekunder kan vara avgörande så räckte inte heller den till.

HQ

Men nu drämmer Razer till med Lancehead, en mussom är ett perfekt exempel på en kompromiss där det egentligen inte ens kompromissats. Musen fungerar lika bra för höger- och vänsterhänta, och den fungerar alldeles utmärkt för gamers även utan kabel.

Razer Lancehead

Lancehead är en typisk Razer-produkt, vilket på alla sätt är en komplimang. Det är en lillebror till Deathadder som är något av redaktionsfavorit. De båda musknapparna känns klockrena och har ett distinkt mekaniskt klickljud och den är klädd med ett gummi som ger perfekt grepp. Även mushjulet är välbyggt. Med andra ord har Razer en stabil grund bara genom att basera denna på Deathadder som plattform, men det betyder inte att det saknas nyheter.

Istället för den svarta, matta ovansidan från Deathadder, har Lancehead en blankare yta som känns mer porös. Det gör den lite mer... ja, anonym, och den skulle absolut smälta in på ett konto likaväl som på ett hederligt LAN-party. Formen för både höger- och vänsterhänta gör den dock inte riktigt lika ergonomisk eftersom den är anpassad för både och.

Detta är en annons:

Det är fortfarande kablaget, eller snarare avsaknaden av just det, som imponerar mest och har ändå levererat en mycket solid pryl. Jag har använt den till arbete, Gamereactor Live, hemmavid och till gaming - både med och utan sladd (den är avtagbar). Lancehead har presterat snudd på perfekt hela vägen och bjuder verkligen på typisk mångsidighet a'la Razer.

I en rad testprogram visar Lancehead att det går lika snabbt både med och utan kabel, och det är bara att lyfta hatten av för trollkarlarna hos Razer som lyckats med detta.

Razer Lancehead

Dock ska det sägas att även om musen enkelt laddas upp med Micro USB-kabel, så har de gömt porten mellan musknapparna. Det gör att du antingen får använda musen med kabel eller ladda den, men du kan inte ladda och köra kablat samtidigt, vilket känns som en typisk begränsning av det slag vi ofta hittar i Nintendos produkter.

Detta är en annons:

Detta tillsammans med passformen är de två klagomål jag har på denna mus, och det är ganska lite i det stora hela. Med denna är verkligen kabelbekymret äntligen löst och det är inget litet plus! Lancehead till båda händer och alla slags användare och vad du än ska göra med musen så vågar vi rekommendera denna.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content