Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

ASUS ROG Strix GL703VM: Scar Edition

Asus budget-spel-laptop har recenserats av våra danska kollegor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

703-serien från Asus är en budgetserie för den kräsne spelaren, helt enkelt. En fusion av överkomliga priser, futuristisk design och grym prestanda - om du så vill. Här hittar vi ett Nvidia GTX-grafikkort, Windows 10 Pro samt en Intel i/-processor. Asus har dessutom valt att marknadsföra 17-tumsskärmen som om det vore av "IPS-klass" vilket tyvärr inte riktigt stämmer (det är snarare en TN-panel vi pratar om här). Modellen vi fått möjlighet att recensera härstammar från Scar-produktbiblioteket och i denna variant är skärmen bättre än den "vanliga" modellen samt att chassit klätts i en typ av blyertsgrå, matt plast.

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition
Snygg är den, och tunn.

Datorn vi har testat innehåller 16 GB DDR4 Hyundai RAM, 512GB Samsung NVMe SSD, CPU i7-7700HQ, Nvidia GTX 1060 6GB och den väger tre kilo, bara. Priset ligger på 13 995 kronor. Datorn är stabilt byggd, som vanligt när det gäller Asus datorprylar och det går enkelt att komma åt hårddisken samt arbetsminnet via en liten panel på baksidan. Tangentbordet är stabilt, känns trevligt och har ett klickavstånd på låga 0,25 millimeter. Det ärt även RGB-belyst (som alla seriösa gaming-tangentet är nuförtiden) och även om jag haft en del bekymmer med att träffa 0-tangenten under mina speltimmar (på grund av placeringen) gillar jag det. Det finns fyra snabbtangenter och dessa innebär en mycket mysig liten funktion som möjliggör separering av ljudkontrollerna från själva "tastaturet".

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition
Det finns såklart mängder av olika utgångar.

Skärmen i sig är helt klart en av de bästa TN-panelerna vi testat i en laptop och den erbjuder massiva mängder ljusstyrka. Kontrasten är bra, också, liksom färgmättnaden och skärpan. Att skärmen dessutom går att köra i 120 Hz och inte bara i 60 Hz är även det en stor fördel för den som avser att exempelvis spela Fortnite med ASUS ROG Strix GL703VM: Scar Edition. Det enda som vi verkligen inte gillar med denna dator är batteritiden som varit kass, som bäst. Asus lovar tre timmar under tunga spelsessioner men i verkligheten har det snarare handlat om cirka två timmar.

Detta är en annons:

När det gäller ljudet är de heller inget som imponerar särskilt mycket. Det sitter två stycken högtalare i datorn men det finns vare sig tillräckligt med upplösning eller bas för att imponera. När det gäller datorns arbetsvolym har vi mätt upp den till 35 dB under normala omständigheter och 40 dB under spelsessioner.

3D Benchmark:
Sky Diver: 26163
Time Spy: 3807
Fire strike: 9825
fire Strike Ultra: 2574
Fire Strike Extreme: 4988

Skärmuppdateringshastighet i olika spel:
The Division:
Low: 134,3
Medium: 90,9
High: 70,4
Ultra: 54,5

Assassin's Creed Origins
Ultra High: 53
Very High: 58
High: 63
Medium: 68

Detta är en annons:

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 53
Very high: 58
High: 70
Medium: 91
Low: 109

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition
Rog-produkterna har ett No Fear-aktigt öga som symbollogotyp.

Att kunna kötta på i nyare spel och tvinga upp skärmuppdateringshastigheten över 60 bilder per sekund på en billigare gaming-laptop är såklart ytterst trevligt. TN-panelen i denna dator är dessutom strålande, stödjer hela 120 Hz och det är därmed svårt att inte dela ut ett högt betyg till denna dator. Visst är 14 000 kronor mycket pengar men du får å andra sidan riktigt fin prestanda för din kosing här.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Trevlig design, lätt vikt, grymt bra skärm, saftig prestanda, klockrena materialval
-
Ingen IPS-panel, kassa högtalare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content