Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Blue Satellite

Chefredaktör Hegevall har delat ut betyg till amerikanska Blues trådlösa hifi-lurar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är svårt att kliva in inom detta särskilda segment och konkurrera med framförallt Sony WH-1000XM2. De lurarna är... Briljanta. Rakt igenom. Renodlad briljans. Bose Quiet Comfort 35, Sennheiser PXC 550 och Bowers & Wilkins PX är tre andra lurar i kategorin "trådlösa med inbyggd förstärkare samt aktiv brusreducering" som jag anser är strålande alternativ till Sonys dominanta modell. Att slå sig in här, som oprövad nykomling, är inte bara svårt utan kanske till och med omöjligt. Något som knappast hindrat amerikanska Blue från att pröva lyckan.

Efter att ha övertygat mig med de aktiva high end-lurarna Ella under fjolåret är Blue nu tillbaka med en "Bose-dödare" som döpts till Satellite och efter att ha levt med dem på kraniet i en dryg vecka nu är jag redo att dela ut betyg. Satellite är ingen perfekt lur och priset på 4000 kronor är alldeles, alldeles för högt men den kommer knappast helt utan förtjänster denna modell då ljudet är sådär "punchigt" varmt, livligt och proppat av musikalitet.

Blue Satellite
Lurarna levereas i en snyggt mörkbrun tygväska.

Låt oss börja i andra änden dock. Låt mig börja med att prata om designen som ännu en gång är fullständigt strålande när det kommer till Blues hörlurar. Satellite är lika stilistiskt effektiva som städade/klassiska sett till den övergripande formen och framförallt den gräddvita modellen andas lyx både sett till hur de ser ut samt materialval. Det finns en retro-tråd i designen av samtliga av tillverkarens prylar som jag verkligen älskar och att Blue-prylarna faktiskt inte ser ut som något annat på marknaden är enligt en formtok som undertecknad en fantastiskt bedrift.

Blue Satellite
Precis som i fallet med Apples prylar är förpackningarna samt designen på Blues dyrare prylar riktigt genomtänkt och läcker.
Detta är en annons:

Det som däremot inte stämmer lika bra den här gången är ergonomin som naturligtvis är en supersubjektiv aspekt av en recension som denna men ändå måste luftas. Kåporna (som är av over ear-typ) är lite för små och blir därmed tighta, lite för varma och täta. De har under längre sessioner gjort mina öron ömma och jag har problem med att begripa varför Blue inte använde sig av samma storlek här som i Ella-modellen. Kanske har det med storlek på själva elementen att göra som i sin tur påverkar batteritiden, och här imponerar verkligen Satellite då jag fått ut cirka nio timmar ur varje laddning, något som jag inte har några som helst planer på att gnälla över. Tvärtom.

Blue Satellite
Nio timmar batteritid fick vi ut ur en laddning när vi testkörde Blue Satellite.

När det gäller ljudet är Satellite en mildare, mindre och lite rundare version av Ella som har den där amerikanska, bastunga och varma klangen som jag verkligen gillar. Det handlar såklart mestadels om att Blue skruvat upp lågnivåerna i mellanregistret för att skapa ungefär samma typ av karaktär som Bose och JBL också alltid skryter med. Jämfört med den transparenta, betydligt mer luftiga karaktär som exempelvis Sennheiser nyttjar föredrar jag helt klart detta, även om det finns vissa mindre bekymmer med ljudkvaliteten i Satellite. Mellanregistret känns lite mufflat för min smak, det saknas detaljer och kontroll här vilket påverkar exempelvis John Mayers "Stop this Train" mer än vad det gör The Temperance Movements geniala rockrökare "Built in Forgetter". Överlag låter dessa lurar bra, men inte jättebra. Jag hade velat sett lite mer kontroll i mitten av separationen, helt enkelt.

Blue SatelliteBlue Satellite
Käporna är lite för små för vår smak och brusreducewringen medioker.
Detta är en annons:

Funktionaliteten är däremot strålande. Att ladda lurarna, aktivera den inbyggda förstärkaren samt synka dem med telefonen fungerar precis hur smidigt som helst och till skillnad från exempelvis Sony WH-1000XM2 behövs ingen särskild app för att komma igång. Den aktiva brusreduceringen är klart godkänd men kan inte mäta sig med Sony WH-1000XM2 eller Bose QC35. Inte ens nära. Och det är lite där som jag hamnar när jag delar ut betyg till dessa lurar. För 4000 (!) kronor vill jag både ha bättre ergonomi samt bättre brusreducering. Det innebär dock inte att Blue Satellite inte är en välbyggd lur, för det är de. De är bara inte värda sin höga prislapp med tanke på de brutalbra alternativen från Bose och Sony.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Magiskt läcker design, härliga materialval, varm och bastung ljudbild, finfin batteritid
-
Trycker onödigt mycket på örsnibbarna, aningen mufflat mellanregister, medioker brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Blue Satellite

Blue Satellite

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Chefredaktör Hegevall har delat ut betyg till amerikanska Blues trådlösa hifi-lurar...Loading next content