Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
hårdvarurecensioner

Steelseries Arctis Pro Wireless

Danska Steelseries tar i från tårna när de släpper den första riktiga audiofil-luren för den initierade spelaren...


Facebook
TwitterReddit

Jag har länge funderat på varför ingen av de stora tillverkarna av gaming-headsets verkligen tar i från tårna och bräcker konkurrensen med en lur innehållande riktiga dunderelement med förmågan att förmedla high end-ljud på en nivå som vi fram till idag i stort sett endast kunnat hitta i dedikerade hifi/stereo-hörlurar. Jag har under de senaste tre åren testat gaming-lurar från Turtle Beach, Logitech, Razer, Hyper X, Sennheiser, AKG, Sony, Plantronics, Asus, Panasonic samt många fler och även om vissa modeller som hamnat på mitt väl tilltagna gubbhuvud varit bra, har de enligt mig väldigt sällan varit tillräckligt bra. Förrän nu.

SteelSeries Arctis Pro Wireless
Designen är sober, stilren och snygg även om det syns att detta är gaming-lurar, inte minst med tanke på den lysande orangea randen runt kåpornas utsida.

Steelseries släppte för fem år sedan ett stereo-headset vid namn Siberia Elite som per omgående blev min personliga favoritlur när det kom till just spelande. Jag har ju under flertalet omgångar förklarat hur lite jag i grunden uppskattar virtuellt surroundljud av den typ som de allra flesta lite dyrare spelheadsets erbjuder och såg därmed såklart en god poäng i att Steelseries haft den goda smaken att med Siberia Elite-modellen istället fokusera på riktigt bra stereo-ljud, enbart.

Steelseries Arctis Pro Wireless stödjer surround i HD-format via nya standarden DTS Headphone X 2.0 som gör att dessa lurar med enkelhet skåpar ut allt annat jag hört i gaming-väg, någonsin. Surroundljudet i sig är aldrig sådär påträngande eller känns sådär fejkat som jag anser att det gör i många andra lurar av den här typen, istället handlar det om väldigt subtila effekter lite här och där, som i spel som Fortnite, Overwatch och framförallt Battlefield 1 underlättat för mig att lokalisera varifrån fienden skjuter ifrån. Arctis Pro stödjer frekvenser upp till 40 000Hz vilket vida överträffar allt som jag testat från såväl Logitech som Sennheiser, Astro, Turtle Beach samt Plantronics. Det finns ett omfång här, en rymd och framförallt en upplösning och därmed detaljrikedom i ljudet som är magnifik, rakt igenom.

När det gäller ergonomin visar Steelseries att de fortfarande är absolut världsledande. Det ställbara elasto-bandet som ligger under bågen som placeras ovanpå kraniet gör att lurarna sitter som en smäck och att det aldrig blir sådär otäckt ömt och obehagligt uppe på hjässan efter en fem timmar lång maraton-session i nya God of War. Kåporna är stora, luftiga (även fast de är av sluten typ) och väldigt, väldigt bekväma, precis som i fallet med föregångaren Arctis 7. Jag har haft Steelseries Arctis Pro Wireless på skallen i tre veckor nu, varje dag och aldrig upplevt att jag blivit lyssningstrött eller känt ömhet eller irritation runt öron, käkben eller i tinningarna. Något som är betydligt svårare att skriva om flertalet av dessa lurars främsta konkurrenter.

Detta finurliga gaming-headset känns som sagt genomtänkt oavsett om vi kikar på hur Steelseries tänkt rent ergonomiskt eller hur de har löst problemet med urladdade batterier (eftersom de såklart är trådlösa). Arctis pro Wireless levereras med dubbla batterier, så det ena kan laddas separat medan du använder det andra. Batteriet laddas i den separata sändaren som dessutom ser till att du får en stark signal till ditt headset, med en räckvidd på upp till 12 meter. Du kan reglera ljudstyrkan både på själva kåporna och på sändaren i sig som också utrustats med en Oled-display för volymkontroll och andra inställningar.

SteelSeries Arctis Pro Wireless
3500 balubas går de lös på, vilket är snordyrt. Men! Vill man ha det bästa så blir det inte sällan rätt kostsamt.

Steelseries Arctis Pro Wireless fungerar till Mac, PC och Playstation 4 men inte till Xbox One eftersom danskarna fortfarande inte antagits till Microsofts officiella tillbehörsprogram, vilket är ett krav om du ska kunna släppa produkter som stöds av Xbox One. Detta är lite synd, inte minst eftersom jag verkligen hade velat testa både Halo 5: Guardians samt Forza Motorsport 7 med dessa fenomenala lurar men det positiva med det PS4-stöd som erbjuds är att processen med att komma igång är otroligt smidig och enkel.

När det gäller ljudkaraktären är Steelseries Arctis Pro Wireless åt det basigare, tyngre hållet. Du som gillar kristallklart mellanregister och krispig diskant bör dock inte misströsta eftersom detta headset erbjuder allt detta i ett enda supersexigt storpaket. Ljudet är punchigt, varmt, högupplöst, detaljerat, livfullt och roligt utan att för den skull bli för färgat - för utflippat. Detta gaming-headset är inte bara det bästa av alla de trådlösa lurarna med spelfokus som vi här på Gamereactor någonsin testat, de är de bästa gaming-lurarnas vi någonsin testat - oavsett om de levereras med kablage eller inte. Bluetooth-stödet och antilagg-funktionen gör att de känns rappare än många sladdbaserade konkurrenter och den otroligt behagliga passformen i kombination med det briljanta ljudet gör att jag helt enkelt inte kan göra annat än att dela ut vårt allra högsta betyg.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Fantastiskt ljud med superb dynamik, kontroll och upplösning, strålande ergonomi, lysande design, klockren batteritid
-
Stödjer ej Xbox
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här