Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG GR8 II

Konsol-PC blir allt vanligare och vi har testat ett finfint alternativ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Visst, det är såklart en ren oxymoron, men det bästa sättet att beskriva ROG GR8 II är att kalla den för en bärbar stationär dator. Burkenpå fyra kilo mäter under 9x30x30 centimeter och är därmed en väldigt liten pryl, essentielt ett fyraliterskabinett. Trots detta kan den fås I ett flertal konfigurationer ända upp till i7 7700, 32GB DDR4 RAM, 1TB SATA, 512GB M.2 SSD och ett GTX1060 3GB. Datorn är dock baserat på det gamla H110-chipet.

Den version vi testat är bestyckad med en i7 7700, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA, 3 GB GTX 1060 3 GB, Windows 10, Wifi och Bluetooth 4.0. Arbetsminnet är lätt att uppdatera men grafikkortet sitter fast på moderkortet på samma sätt som I Apple-datorer. Därmed kan du inte uppgradera med ett kraftigare ITX-kort. Det duger om du kör 1080p - men men vänta dig inte 1440p eller högre med bra flyt. Hårddisken kan också uppgraderas lyckligtvis, men designen är sådan att båda sidor och toppanelen måste tas av. Eftersom grafikkortet inte kan uppgraderas gäller det att välja ett kraftfullt kort som räcker länge.

Asus ROG GR8 II

Insidan av kabinettet är uppdelat så att GPU och CPU inte påverkar varandra med värme i någon större omfattning och det finns heller ingen delad luft mellan GPU och CPU som i et traditionellt kabinett. Kylningen i ett så litet kabinett är tyvärr inte optimalt men stiger aldrig över 80 grader på CPU, eller 70 grader på GPU. Det låter en del dock, i synnerhet när du väljer att boosta systemet, då även tempen ökas något.

Denna typ av dator är på flera sätt vad Steam Machines skulle ha varit, som en ganska stor konsol men betydligt kraftfullare än både Xbox One och PS4 till ett ändå överkomligt pris. Ett klockrent alternativ alltså och den säregna designen får enheten att verka mindre än den egentligen är.

Detta är en annons:
Asus ROG GR8 II

Designen är klassisk Asus ROG med gråsvarta sidor och kraftig kontrastfärg i form av kopparrött, kombinerat med Tron-inspirerade mönster. Det är naturligtvis RGB LED, vilket pryder vilket hem som helst (eller hur?). Hur lång räcker prestandan då?

Generellt låg de flesta nyare spel på 70-80 bilder per sekund även på höga inställningar. Assassin's Creed Origins och sådant bör man dock spela på medium eller lägre för att få bra flyt. Den kraftiga CPU hjälper till viss del, men 3GB-grafikkortet är lite för enkelt för de mest krävande titlarna.

Asus ROG GR8 II
Detta är en annons:

Tar man i beaktande att detta är tänkt som en slags PC-konsol med trådlöst tangentbord och mus, så är det ändå imponerande med bättre grafik och bättre flyt i dina favoritspel. ROG GR8 II är en riktigt fin pryl, men jag väntar gärna tills det kommer en utgåva med ett mer kraftigt grafikkort eller bara möjlighet att byta ut befintliga. Utöver det har jag inga problem att rekommendera denna.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra prestanda, liten enhet, snygg design, prisvärd, lättanvänd
-
Fastsatt grafikkort, aningen ljudlig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content