Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

OnePlus 6 (Red)

OnePlus övertygar en Android-hatande Apple-taliban bortom all tänkbar rimlighet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns två saker som OnePlus har gjort som imponerar något oerhört på mig och då pratar jag i allmänna termer och inte specifikt om mobiltelefonen som jag under de två senaste månaderna levt med. Det första stavas supereffektiv etablering på en snortuff marknad där konkurrensen såklart är mördande. För det måste man ge OnePlus, oavsett om du föredrar deras produkter eller ej. På lite drygt fyra år har denna tillverkare gått från en liten, liten uppstickare med en del fräsiga idéer kring viral marknadsföring i ryggsäcken, till en av de stora som nu tävlar med Sony, Samsung, LG och Huawei på exakt samma premisser. Det andra som denna tillverkare hela tiden gör, som verkligen imponerar på undertecknad, är att de ända sedan debuttelefonen OnePlus One lyckas pula in toppmodern, ny och prestandamässigt konkurrenskraftig teknologi i stilfullt designade lurar för att sedan prissätta dem som rena rama budgetprylarna. Det är smart och naturligtvis ett strålande sätt att attrahera nya kunder i en tid där Samsungs och framförallt Apples senaste modeller kostar en bra bit över 10 000 kronor.

OnePlus 6 (Red)
Att sätta fingeravtrycksläsaren på baksidan, ovanför logotypen, är en OnePlus-grej och något som vi verkligen gillar.

OnePlus 6 kostar 5295 kronor och släpptes i somras. Den kommer utrustad med en 2,8 GHz octa-core-processor (Snapdragon 845), har en Adreno 630-grafikkrets och 8 GB arbetsminne. Modellen (Red) som jag levt med i ett par månader kommer utrustad med 128 GB lagringsutrymme och skärmen är av AMOLED-typ, mäter 6,28" och körs i upplösningen 1080x2280 pixlar / 401PPI. OnePlus 6 huserar två kameror, den bakre med 20 megapixlars kapacitet medan den främre selfie-varianten mäktar med 16. Den väger 177 gram, är 15,57 centimeter lång och sju millimeter tjock. Batteriet pressar ur sig 3300 mAh och till skillnad från Apples senaste modeller finns det en 3,5mm-ingång (vilket vi tackar gudarna för). Baksidan är gjord av glas medan ramen är byggd av aluminium. Känslan när man plockar upp och håller i denna mobiltelefon rimmar på elegans, lyx och en saftig prislapp. OnePlus 6 känns verkligen som en premium-modell, rakt igenom. Detta trots det ytterst blyga priset.

OnePlus är vattenresistent och klarar stötar förhållandevis väl trots de delikata materialvalen. Det finns dock inget stöd för trådlös laddning vilket är standard idag. Något som har utlovats av tillverkaren inför den stundande sjuan. Rent formmässigt är skillnaden mellan OnePlus 6 och föregångaren 5 inte särskilt stor, alls. Den mattsvarta modellen (vi har som sagt testat den röda, limiterade varianten som är überläcker) ser läskigt mycket ut som OnePlus 5 med metallbakstycke. OnePlus 6 innehåller precis som i tidigare modeller ett spelläge som per automatik stänger av störiga notifikationer och det är detta läge som jag använt mig mest av under de sessioner då jag använt denna kapabla telefon. En nyhet i spelläget är att det prioriterar bandbredd och därmed maximerar telefonens prestanda under speltillfällena vilket gör att flertalet Android-spel som vi klämt på flyter bättre än någonsin tidigare (minus Razer Phone då, förstås).

OnePlus 6 (Red)
Den går att få högblank eller matt. Beroende på hur mycket potatischips man tänkt äta kan det vara smart att välja utifrån det.
Detta är en annons:

Fingeravtrycksläsaren sitter som i fallet med föregångaren på baksidan och fungerar såklart felfritt precis som den rysligt kvicka ansiktsigenkänningen som piskar självaste Iphone X. När det kommer till kameran har samtliga bilder både inomhus- och utomhus som vi fotat med OnePlus 6 blivit riktigt fina med trevligt skärpedjup, bra svärta/ljus och neutrala, trevliga färger. Det finns nu tillgång till optisk bildstabilisator i huvudsensorn vilket möjliggör bättre videobilde roch detta är en rätt ordentlig förbättring jämfört med 5T. Skärmen i sig är också den strålande med knivskarp bild via grymt fin pixeldensitet och massor av ljusstyrka, utan att tumma på batteritiden. Ljudkvaliteten ur högtalarna är väl inget att hurra över (mono) även om det låter helt okej. Desto bättre låter ljudchippet med inkopplade kvalitetssnäckor (vi har bland annat lyssnat på Thrice nya skiva med ett par Audeze iSine 20).

För 5000 kronor råder det inga som helst tvivel om att OnePlus 6 är ett kap. Designmässigt superstilig med påkostade materialval och snygga proportioner plus en komponentlista som imponerar även på den mest kräsne. Nu är det snart dags för nästa modell, förstås, men denna mobil är fortfarande värd varenda öre. Även för en Apple-taliban som undertecknad.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk design, underbara materialval, genomgående premiumkänsla, fantastiskt fint pris, klockren kamera, snabb processor, grymt bra skärm
-
Stödjer ej trådlös laddning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
OnePlus 6 (Red)

OnePlus 6 (Red)

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

OnePlus övertygar en Android-hatande Apple-taliban bortom all tänkbar rimlighet...Loading next content