Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Phone 2

Den första luren från Razer gjorde chefredaktör Hegevall lyrisk, nu är han igång igen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du som hängt här på siten under det senaste året vet säkert hur okristligt förtjust jag var i Razers debuttelefon och efter att ha krafsat, smekt och klämt på den regelbundet under 2017-2018 vore det direkt lögnaktigt att inte kora den till en av mina favoritprylar som jag någonsin haft nöjet att betygsätta. Visst, det gick såklart gnälla på den undermåliga kameran eller på det faktum att designen redan för ett år sedan kändes en smula "retro", men det gjorde inte mig något. Jag tar extremt sällan bilder med min telefon och att Razer Phone hade svarta kanter på varsin sida om skärmen var heller inget som jag upplevde som ett minus. Istället var jag fullt fokuserad på telefonens alla styrkor däribland den magiska 120Hz-skärmen, det fenomenala ljudet och processor-prestandan som fick Razer Phone att kännas supersmooth. Att surfa på denna telefon var en klart trevligare upplevelse än vad jag någonsin hade hoppats på och sedan dess har jag tjatat om det här med 120Hz i en mobiltelefon så pass mycket att mina kollegor nästan kräkts på mig vid upprepade tillfällen.

HQ
Razer Phone 2
Razer-logotypen kan, precis som tillverkarens tangentbord, lysa i över 16 miljoner färger.

Razer Phone 2 landade i vår brevlåda för en dryg vecka sedan och trots att jag precis installerat (och förälskat mig i) Iphone Xs Max krafsade jag ur mitt SIM-kort ur Apples flaggskepp och stoppade in det i Razers uppföljare snabbare än vad som torde vara mänskligt möjligt och ja, den är riktigt, riktigt bra denna telefon. Föga förvånande med tanke på förutsättningarna. Hårdvarumässigt handlar det om en riktig prestandabest med en 5,72 tum stora IGZO-skärm, Snapdragon 845-processor, 8GB arbetsminne, 64GB stor hårddisk (som går att utöka med minneskort på 1TB) samt stereohögtalare samt ljudprocessor som får alla andra av dagens mobiltelefoner att skämmas. Alla. Skärmen är dessutom ännu (!) bättre än sist med 120Hz-stöd, HDR-stöd (som fungerar felfritt) och massa mer ljusstyrka.

Razer Phone 2
Designen är lite åt retro-hållet, vilket vi på Gamereactor gillar.

Razer har även haft den goda smaken att stoppa in möjligheten att skrädda prestandan efter det spel man spelar, något som vi endast sett i en enda telefon. Om du exempelvis lirar det ursnygga Asphalt 9: Legends går det alldeles utmärkt att skruva upp upplösningen till 1440p och 120Hz utan att tumma på flytet för att kunna ställa ned upplösningen när du lirar något mindre krävande, som exempelvis det underbart atmosfäriska Florence.

Detta är en annons:
Razer Phone 2Razer Phone 2Razer Phone 2
Svart, kantig och stilig.

Den gamla aviseringslampan på framsidan är den här gången bortplockad och ersatt av Razers orm-logotyp som nu utrustats med Chrome-stöd och därmed går att ställa in i 16,8 miljoner olika färger. Beroende på vilken app som kräver din uppmärksamhet färgas logon i olika toner och detta är helt klart något väldigt användbart även fast jag till en början tyckte att det doftade "onödig gimmick" lång väg. Och det är små, unika, funktioner som denna och möjligheten att skräddarsy upplösning och uppdateringsfrekvens beroende på spel - som tillsammans med superb ljudkvalitet gör Razer Phone 2 till en riktig prestandabest som jag ärligt talat har haft väldigt svårt att slita mig från.

Razer Phone 2
Det finns idag ingen mobiltelefon som vi testat som är bättre på mobilgaming.

Kamerorna är utbytta och även fast de inte rår på P20 eller Iphone Xs Max, är de riktigt fina den här gången. Det handlar om dubbla 12MP-sensorer från Sony med vidvinkelobjektiv och efter att ha slungat in den första riktigt feta uppgraderingen till telefonen är bilderna vi tagit riktigt bra. Detta är dock fortfarande en gaming-telefon och inget annat vilket gör att Razer naturligtvis fokuserar på skärm, batteri och prestanda snarare än kamerabriljans.

Detta är en annons:
Razer Phone 2
9000 spänn kostar den och i Sverige säljes Razer Phone 2 exklusivt av Tre.

med denna lur kliver Razer upp på toppen av mobilberget om du frågar mig. Jag var som sagt dödligt svag för den första telefonen och älskar denna mustiga tvåa ännu mer. Designen är stiligt klassisk, skärmen fullständigt briljant och prestandan superb. Nu kostar den ju saftiga 9000 kronor men med en batteritid som får både Samsung Note 9, Oneplus 6 och Iphone Xs Max att skämmas - är det svårt att inte dela ut betyget "briljant".

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Strålande skärm, klassiskt läcker och stilren design, fantastisk ljudkvalitet, brutal batteritid, flertalet finurliga funktioner
-
Kamerorna skulle kunnat vara ännu bättre
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Razer Phone 2

Razer Phone 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Den första luren från Razer gjorde chefredaktör Hegevall lyrisk, nu är han igång igen...



Loading next content