Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

OnePlus 6T

OnePlus fortsätter att utmana konkurrenterna med sina högkvalitativa telefoner till larvigt låga priser, hur bra är OnePlus 6T?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Säga vad man vill om telefoner, märken eller vilket operativsystem man föredrar. Att OnePlus varje år släpper en telefon som kan mäta sig (och ofta överträffa) konkurrensen när det gäller ren prestanda, ofta till mindre än halva prislappen, och mjukvara som slår nästan alla på fingrarna är imponerade. OnePlus 6T är givetvis inget undantag. Här snackar vi om en premiumlur i nästan alla aspekter som kostar en tredjedel av Apples senaste Iphone. Det är inte helt utan kompromisser dock, men efter att ha levt ihop med OnePlus 6T i en dryg vecka är jag både övertygad och överväger att helt och hållet konvertera över till Android. Här snackar vi definitionen av prisvärd.

OnePlus 6T
Otroligt läcker är bara förnamnet. OnePlus 6T ser ut som en 2018-smartphone

Snabbt som attan tänkte jag bara dra igenom specifikationerna, så vi har det ur vägen. I sitter en Snapdragon 845-processor och enheten kommer med antingen 6- eller 8GB i RAM-minne (den som jag har testat är utrustad med 8GB RAM). Skärmen är fortfarande samma superba AMOLED-display men något större, upp från 6,2 tum till 6,4, med upplösning på 2340 x 1080, 19.5:9 och 402 ppi. Kamerorna är exakt samma som tidigare i år, på baksidan sitter det en 16 megapixel och en 20 megapixel och på framsidan den sedvanliga 16 megapixel selfie-kameran. I de kameratesterna jag har gjort leverarar OnePlus 6T krispiga bilder med naturtrogna färger och fina kontraster, extra bonus är att det går att filma 4K med upp till 60 bildrutor per sekund. Till kameran kommer en mjukvaruuppdatering som lägger till funktionen "Nightscape". Det är framtaget för att kunna ta ordentligt fina bilder i lägre belysning, den uppdateringen kommer dock även till OnePlus 6.

Det ska avklaras direkt - nej, 6T-modellen är ingen gigantisk uppgradering från den vanliga OnePlus 6 som kom tidigare i år. Skillnaderna är faktiskt egentligen väldigt små, aningen större skärm, bättre "screen to body ratio" (en term som är extremt populär just nu), och det faktum att fingeravtrycksläsaren nu sitter under skärmen istället för på baksidan som OnePlus har kört med innan. De är inte först ut med fingeravtrycksläsaren under displayen, men på vår svenska marknad har vi knappt sett tekniken innan. Och visst fungerar det, riktigt, riktigt väl dessutom. Den är aldrig lika snabb som exempelvis Apples TouchID men den är absolut inte långsam heller. Jag är en av dem som verkligen uppskattade FaceID, och föredrar ansiktsupplåsning före fingeravtryck och som tur är erbjuder OnePlus 6T båda delarna. Fingertrycksläsaren är också godkänd för säkerhetsklassade appar som BankID och Nordea, vilket ändå får ses som en fördel då vi slipper vänta på sådana godkännanden.

OnePlus 6T
Den nya fingertrycksläsaren sitter under skärmen och fungerar utmärkt
Detta är en annons:

Utseendemässigt är 6T även här otroligt lik föregående modell. Fram- och baksida i glas skapar gedigen premiumkänsla, den är lite längre, skärmen är lite större, men det mest iögonfallande är såklart att flärpen har krympt, avsevärt. Det är nu endast som en liten droppe längst upp, det är fortfarande en flärp, men liten det är den. I direkt jämförelse med min Iphone X ser den sistnämnda flärpen grotesk ut. För mig spelar det ingen roll egentligen, efter ett par dagar med telefonen tänker jag inte ens på att den är där, men är du en sån som hatar flärpar kanske du kan glädjas åt att den är liten åtminstone. OnePlus tillåter även att helt sonika stänga av de färgade pixlarna längst upp på skärmen och på så sätt gömma flärpen helt och hållet för den som vill det. Nytt för modellen är att batteriet har blivit något större, upp från 3300 mAh till 3700 mAh, exakt vad det betyder är ytterst personligt men jag har cirka 40-50% återstående batteri efter en arbetsdag där jag använder telefonen ganska mycket. Med min Iphone X var jag alltid under 20% vid hemkomst och behövde snabbt som en iller kränga på den på en laddplatta.

På tal om trådlös laddning. Det saknas på OnePlus 6T, något som nästan är en dealbreaker för idag eftersom hela mitt hem och bil är anpassad efter tekniken. Varför OnePlus fortfarande väljer att inte prioritera detta är för mig obegripligt. För att få plats med större batteri och den nya fingeravtrycksläsaren har man valt att plocka bort 3,5 mm-ingången, något som inte påverkar mig personligen men klart värt att notera. OnePlus skickar med en liten adapter för den som fortsatt vill använda sina gamla lurar. En annan funktion som saknas, och något som jag förväntar mig från en telefon 2018 är IP68-klassificering. OnePlus säger att 6T är skyddad mot vatten, till viss del, men riktig klassificering saknas alltså.

OnePlus 6T
Den nya flärpen är mycket liten men huserar ändå en kamera på 16 megapixlar

Allt som allt: jag älskar OnePlus 6T. Av hela mitt hjärta. Den gör allt som min Iphone X gör (förutom Imessage) men jag kan köpa två för samma pris. Det är inte bara sinnessjukt egentligen, det är fantastiskt när man tänker det. I ren prestanda är OnePlus 6T ett monster, förpackad i material som gör att den känns som en telefon som bör kosta det dubbla. Jag diggar även deras OxygenOS-mjukvara som praktiskt taget är stock-Android, allt känns snabbt och responsivt och ingenting är direkt i vägen. Mjukvaran är ofta det som får mig att gå tillbaka till Apple men OnePlus 6T är helt klart den bästa Android-luren jag har testat. Det är alltså en solklar köprekomendation från mig - om du inte redan har en vanlig sexa, då är skillnaderna för små för att rättfärdiga en uppgradering. Kan OnePlus bara pula in trådlös laddning så kommer jag förmodligen aldrig behöva byta märke igen.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt prisvärd, fantastisk skärm, bra kamera, uthålligt batteri, OxygenOS är superbt
-
Ingen trådlös laddning, saknar IP68-klassificering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

OnePlus 6T

OnePlus 6T

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Kim Orremark

OnePlus fortsätter att utmana konkurrenterna med sina högkvalitativa telefoner till larvigt låga priser, hur bra är OnePlus 6T?Loading next content