Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310

Hegevall har levt med Thrustmasters flaggskeppsratt under den gångna månaden...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Thrustmaster är världsledande på racingrattar i prisklassen 3000-6000 kronor, det är ingen mening att hymla med det. T300 RS, TX samt T-GT (Gran Turismo Sport-ratten som jag älskade i min recension under fjolårshösten) hör alla till mina favoriter när budgeten inte tillåter för exempelvis Accuforce eller Fanatec, och med TS-XW Racer Sparco P310 har de ännu en gång bevisat att de kan skapa racingmagi för 6000 kronor (inklusive pedaler).

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310
Snygg är den, andas racing och känns väldigt gedigen och hållbar i handen.

TS-XW är en PC/Xbox One-ratt som baserats på TS-PC Racer-modellen med ett antal markanta skillnader. Den är tjusigt mörkröd på sidorna om rattbasen, kringlan är modernt sportig med platt under- och ovansida, den är klädd i äkta mocka och huserar en Xbox-knapp i mitten. Precis som i fallet med företagets alla andra rattar i olika prisklasser är denna ratt bältdriven och även om det går att känna igen karaktären så är den jämnare och mer kraftfull än allt annat vi testat från Thrustmaster. Att ställa in ratten på 100% force feedback är ingen särskilt skoj upplevelse då det direkt blir svårt att hålla i den. Visst är en direct drive-ratt både mer exakt och framförallt mer kraftfull men ingen som verkligen jagar varvtider kommer att sakna respons eller kraft i Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 som vid flertalet tillfällen nästan vridit mina handleder ur led.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310
Pedalerna är det enda i detta paket sominte riktigt imponerar.

Sparco-kringlan i sig är såklart den största skillnaden mot den vanliga TS-ratten och även fast jag inom riktig racing ogillar trenden med platta rattar fungerar den här riktigt bra, här. Själva ratten är stor men inte för stor (31 cm) och precis lagom tjock. Den huserar nio face-knappar som givetvis går att knyta till valfria kommandon i så gott som varenda spel värt namnet och växelpaddlarna är gjorda i ett skönt material och har ett tight, mekaniskt klick i sig som under min testperiod gjort att jag helt undvikit att använda den separata Sparco-växelspak som Thrustmaster också säljer. Paddlarna går dessutom att flytta eftersom Thrustmaster haft den goda smaken att borra flertalet uppsättningar hål för infästningen av dessa, i rattbasen. Ratten monteras med hjälp av exakt samma plast-gängor (med tillhörande låsskruv) som du hittar igen på T-GT, TS samt T300 vilket gör att du kan nyttja dina gamla kringlor om du skulle råka på äga en tidigare modell från tillverkaren.

Detta är en annons:
Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310
Mocka-kringlan blir snabbt stygg av handsvett men greppet är klockrent - hela vägen.

Ratten och rattbasen här är verkligen strålande och tävlar med klart mer kostsamma konkurrenter. Det som drar ned betyget något är isåfall T3PA-pedalerna som jag anser vara plastigt billiga och ovärdiga en urstark, välbyggd och framförallt påkostad ratt som TS-XW Racer Sparco P310. Thrustmaster bygger idag inga laddcells-pedaler vilket är synd och skam enligt undertecknad, för detta gör enorm skillnad i hur det framförallt känns att nyttja bromsen i simkärror från exempelvis Assetto Corsa samt Iracing. Nu fungerar ju T3PA-pedalerna bra för att ligga och prygla en GTLM-Mclaren 650S på Mugello (vilket jag pysslat med den senaste månaden) men Thrustmaster borde verkligen fundera på att börja tillverka en uppsättning ordentliga pedaler med metall-plattor och load cell-teknologi i bromsen.

Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310
Ovansidan av rattbasen är stiligt lackad i mörkröd metallic.

Om du letar en riktigt fin ratt till PC eller till Xbox One och alla dina Forza Motorsport 7-varv, vill jag naturligtvis rekommendera Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310, varmt. För även om pedalerna är lite väl plastiga handlar det om en klockren kartong med hållbara, kraftfulla racingprylar som ger en fenomenalt fin racingkänsla.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Fantastisk force feedback, stark och detaljerad (jämn) motor, enkel och smidig att montera, tyst och smidig drift
-
Plastiga pedaler
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content