Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Denon Heos Soundbar

Denon tar i från tårna med en riktigt stor och riktigt dyr limpa som Hegevall har kärat ned sig fullständigt i...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Dagens skärmar är perverst tunna. Kolla bara på LG C8 eller Samsung QF9. Chassit mäter knappt en centimeter i totaldjup och naturligtvis innebär detta att det för samtliga tillverkare är snudd-på omöjligt att kunna erbjuda TV-ljud av någon slags rimlig kvalitet. Visst trollas det en del med knäna här och visst låter Philips nya Bowers & Wilkons-flaggskepp 903 riktigt bra men generellt sett krävs det en extern högtalare idag för att slippa irritera sig på tunt, burkigt, lågt och ibland skränigt ljud från nya TV-skärmar. Och här kommer ju såklart ljudlimpan in.

HQ

Vi här på Gamereactor har recenserat gott om limpor vid tidigare tillfällen men under framförallt det senaste året har vi fokuserat på annat. Men så bad flera om er oss kika närmare på limpan Heos från Denon och tack vare Hifiklubben har vi under den gångna månaden levt med denna ljuvliga högtalare för att kunna leverera en recension.

Denon Heos Bar
Detta är en av de snyggaste limporna vi sett i verkligheten.

Denon Heos Soundbar är en stilig pjäs rent designmässigt. Unikt designspråk och väl tilltagen fysisk storlek gör den till något av en bjässe jämfört med kompaktlimporna vi klämt på de senaste två åren och detta märks naturligtvis även sett till ljudkvaliteten som den presterar. Högtalaren är 110 centimeter lång och väger fem kilo, kommer utrustad med två stycken HDMI-portar och trevliga, tydliga knappar på den högra sidan för att bland annat styra volymen. Precis som på andra flaggskeppslimpor från bland annat Yamaha och Pioneer fungerar HDMI-portarna i denna högtalare som en Switch vilket gör att du kan koppla in exempelvis Din PS4 Pro och din Xbox One X direkt in i limpan för att sedan mata TV:n med signalen därifrån. Portarna har fullt stöd för 2.0-standarden vilket innebär att Heos Soundbar kan skicka vidare 4K HDR-signal i upp till 60Hz samt Dolby Vision till din TV.

Streaming är den också mycket bra på. Här stöds högupplösta musikformat som FLAC upp till studiokvalitet (24-bitar/192kHz) och samtliga större streamingtjänster finns inkluderade (Spotify, Tidal, Itunes, Deezer). Allt styrs via Denons egen app som är riktigt välgjord, kvick och problemfri på ett sätt som kanske enbart Sonos varit hittills, åtminstone in om denna sfär inom hifi-världen. Det är helt enkelt en fröjd att styra denna ljudlimpa via sin telefon och här på redaktionen har vi såhär lång inte snubblar över ett enda litet mjukvarumässigt bekymmer under vår testmånad.

Detta är en annons:

Hur låter den då? Väldigt, väldigt bra. Detta är utan tvekan en av de mest välljudande limporna vi haft nöjet att sätta tänderna i och en del av det finfina ljudet som kommer proppat med dynamik, är mest troligt att elementen sitter i en rätt unik vinkel för maximera spridningen av såväl diskant som bas. Visst skulle det vara skoj med lite mer av det sistnämnda, inte minst för en usel liten basknarkare som undertecknad men att kalla Denon Heos Soundbar för något annat än hutlöst balanserad vore direkt tjänstefel. röster i filmer som Apostle (Netflix) eller TV-serier som Escape at Dannemore (HBO) låter klart, krispigt, tydligt och med tillräckligt mycket botten medan musik från Spotify såsom Care of Nights nya skiva "Love Equals War" eller John Mayers gamla mästerverk "Continuum" låter också strålande och om man skulle vilja ha ut mer av sin limpa går det alldeles utmärkt att köpa till Heos-satelliter och synka dem till limpan via Bluetooth.

Denon Heos Bar
Naturligtvis går den att ställa på mediamöbeln likväl som hänga på väggen under TV:n.

Nu kostar ju denna högtalare saftiga 9000 kronor vilket är massor för en ljudlimpa utan trådlös bas. men den är värd varenda öre, anser vi här på Gamereactor. För vi har njutit i stora drag när vi lirat Blackout eller Just Cause 4 med limpan ställd framför foten på vår Philips 803-OLED och sörjer nu det faktum att Hifiklubben vill ha den åter. Om du letar en kvalitetslimpa med rätt anslutningsmöjligheter, rätt utbyggnadsmöjligheter, bra ljud och supersmidig app - är detta ett givet köp.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Strålande ljud med kristallklar dialog och massor av dynamik, läcker design, bra anslutningsmöjligheter, supersmidig app
-
Lite för lite bas (men bara lite)
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Denon Heos Soundbar

Denon Heos Soundbar

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Denon tar i från tårna med en riktigt stor och riktigt dyr limpa som Hegevall har kärat ned sig fullständigt i...



Loading next content