Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cooler Master MK730

Chassikungarna laddar om och dundrar ut det kanske bästa kompakta spelbordet vi har testat under de senaste två åren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är svårt att inte älska detta tangentbord. För min del, alltså. Eller nej. Det är omöjligt. För även om vi slabbat runt våra svettiga chipslabbar på så pass många olika gaming-tangenter de senaste åren och betygsatt fler varianter än vad som torde vara rimligt, är det inget snack om att det sista året varit rena rama guldåldern för den gaming-tokiga tangentpryglaren. Det har fullkomligen sprutat ut suveräna alternativ till alla de gamla klassikerna (Corsair K95 RGB Platinum, HyperX Alloy FPS, Razer Ornata Chroma, SteelSeries Apex M8 för att bara nämna några) och för egen del har det varit spännande att tafsa på dem alla.

HQ
Cooler Master MK730
Den vävda USB-kabeln är löstagbar.

Cooler Master är ju (som namnet naturligtvis antyder) mest kända för sina kvalitativa datorchassin men har på slutet även storsatsat på annan gaming-hårdvara som bland annat tangenter. MK730 är deras minsta high end-bord någonsin, en kompakt historia som går utmärkt att köra utan skräddad mjukvara, som är superportabelt tack vare sin begränsade storlek/vikt samt fungerar felfritt, till såväl nonsensbabbligt textförfattande som hardcore-köttande i exempelvis Counter-Strike: Global Offensive. Jag har använt MK730 till min test-PC i lite drygt tre veckor samt kopplat in det till min arbetsstation (Mac Pro) och skrivit på det, också.

Cooler Master MK730
Handledsstödet är magnetiskt och superbekvämt.

Designen är supersimpelt minimalistisk, men samlat homogen. Själva chassit är tillverkat av påkostat, borstat, aluminium och tangenterna är supersköna, med Cherrys röda brytare på undersidan. Sladden är av flätad typ och är löstagbar precis som det mycket behagliga, magnetiska, handledsstödet som jag faktiskt blivit en smula beroende av. Ofta anser jag att medföljande handledsstöd blir antingen lite för bulliga eller för tunna men i fallet MK730 har Cooler Master hittat helrätt i designen av plattan som gör att denna farbrors trötta underarmar nu sussar sött medan jag slaskar lös på tangenterna.

Detta är en annons:
Cooler Master MK730
Lisa är ett bra ljus, säger Jonas. Han gillar snorgrönt - också.

Här kommer lite snabba specs från tillverkarens hemsida:
• Product Name: MK730
• Switch Type: Cherry MX
• Material: Plastic / Aluminum
• Color: Gunmetal Black
• LED Color: GB, 16.7m colors
• Polling Rate: 1000 Hz
• Response Rate: 1ms / 1000Hz
• MCU: 32bit ARM Cortex M3
• On board Memory: 512Kb
• Multi-media Keys: Through function (FN) key
• Smart cable manager: Yes, 3 ways
• Wrist rest: Yes, removable magnetic with
soft PU leather
• Cable: Detachable USB Type-C
• Connector Cable: USB 2.0
• Cable Length: 1.8m

Cooler Master MK730Cooler Master MK730
Designen är snygg. MK730 ser samlat ut, tight. Trevligt. Och de röda Cherry-brytarna är lika suveräna som vanligt.

MK730 körs med Cooler Masters egen Portal-mjukvara och det har fungerat fläckfritt under min testperiod även om jag kan tycka att det börjar bli sådär lagom bisarrt nu att vi har över 20 olika tangentbordsprogram (från 20 olika tillverkare) installerad på vår huvudrigg. Det skulle ju för mig gå alldeles utmärkt att nu prata om att detta bord stödjer RGB-belysning i 16,7 miljoner färger eller att Cherrys röda brytare är fullständigt perverst bra för den som vill satsa på sitt PC-spelande, men det vore ju lite som att upprepa sig för 121:a gången till den milda grad att jag misstänker att det skulle kunna smälta din hjärna. Istället skriver jag följande som slutsats i denna recension: MK730 innehåller allt du kan tänkas kräva av ett high end-tangentbord i den här prisklassen. Snyggt designat, ergonomiskt fantastiskt med härligt taktil feedback, vävd USB-sladd, strålande handledsstöd och mjukvara som bara fungerar. Det är dyrt, men samtidigt suveränt bra.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Läckert kompakt design, strålande materialval, perfekta brytare, grymt smidig mjukvara, väldigt behagligt handledsskydd
-
Dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Cooler Master MK730

Cooler Master MK730

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Chassikungarna laddar om och dundrar ut det kanske bästa kompakta spelbordet vi har testat under de senaste två åren...



Loading next content