Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Quadcast

Hegevall har sjungit Sinatra-låtar in i HyperX kommande streaming-mikrofon...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är för gammal för det här, känner jag direkt när jag kopplar in vårt recensionsexemplar av HyperX Quadcast och börjar testa huruvida ljudet når min dator utan egentliga bekymmer. Testing, testing! One, two. One, two, Jag har ingen aning om varför jag pratar på engelska medan jag testar ljudet och heller ingen aning om varför jag låter som en radiotekniker från 1972, men det har garanterat att göra med min höga ålder. För det här med att köpa specifik, dedikerad streaming-utrustning för att sekunden senare sitta och direktsända när man själv får storstryk i spel som Fortnite, Apex Legends eller Playerunknown's Battlegrounds känns nästan verklighetsfrånvänt för egen del. Jag streamar inte. Jag kommer aldrig att streama och jag tittar inte på andra som streamar, kommer så heller aldrig att göra det då det känns som den värsta sortens tidsslöseri som jag överhuvudtaget kan komma på. Är jag verkligen rätt man, då, att betygsätta en specialdesignad streaming-mikrofon från esport-jätten HyperX? Mest troligt ej, men jag gör det ändå. Som chef gör jag ju precis (exakt) som jag vill. Vilket en sådan här gång är otroligt smidigt.

HyperX är smarta. Gör mängder av fina gaming-tillbehör i form av kvalitativa möss, headsets samt tangenter och att de nu hakar på streaming-trenden riktigt rejält med nysläppta HyperX Quadcast måste applåderas. Om du är en av de som gluttat på när Ninja lirar Fortnite och drömmer om att en dag själv ha ljusblått hår, pannband och Red Bull-tröja, sitta i neonorange gamingstol och skrikspela Epic Games ultrapopulära actionpärla inför miljontals nyfikna åskådare, då är den här mikrofonen naturligtvis en minst sagt vettig investering. För den är bra. Skickligt designad, trevlig att använda och erbjuder god ljudkvalitet.

HyperX Quadcast
Materialvalet känns lite plastigt om man suttit bakom en Blue Yeti en längre tid men trots detta doftar Quadcast kvalitet.

Det första som slår mig när jag packar upp Quadcast är att HyperX verkligen tagit ut svängarna när de designat den. Mikrofonen påminner inte om någon annan populär streaming-mik (Blue Yeti är väl den som jag får för mig används mest) och att de inkluderat sin egen RGB-belysning som även finns med i såväl headset-produktserien som i deras möss och tangenter, tror jag är ett snilledrag. Det finns inget synligt pop-filter här, vilket minimerar risken för att bokstäver som "P" eller "S" låter onödigt "hårt" eftersom HyperX har valt att bygga in den funktionen inuti mikrofonen och därmed kan styra den med den inbyggda mjukvaran. Det finns även en inbyggd stötdämpare här som jag finner lite extra finurlig och naturligtvis gör att du slipper få med onödigt smatter och trista skrivbordsklunsar i ljudspåret när du "råkar" smaska till tangentbordet efter att ha blivit dödad först av alla i en Apex Legends-match.

Quadcast levereras med en USB-ingång samt en uttag för 3,5mm. Tråkigt nog har HyperX valt bort möjligheten att koppla in micken via XLR vilket jag tror att flera professionella streamers som använder ett fullfjädrat mixerbord för att optimera ljudkvaliteten, hade velat ha. Samtidigt är den medföljande mjukvaran för inspelning (som jag använt till min Mac Pro / Mac OS) riktigt vass och låter dig detaljstyra så gott som allt inuti själva ljudbilden. Det går att ändra ljudkaraktären och inspelningssättet beroende på vad du pysslar med så för den som vill använda micken till en bredare typ av ljudbild för att exempelvis samlas runt ett bord och prata om ett spel, går det alldeles utmärkt. Det finns även en supersmidig funktion som låter sig "mute:a" mikrofonen med ett enkelt tryck på dess ovansida, om du skulle behöva skrika något olämpligt efter att du blivit slaktad i Battlegrounds (Pewdiepie borde kanske fundera på ett inköp?).

Detta är en annons:
HyperX Quadcast
Inbyggt Pop-skydd, inbyggd stötdämpning, inbyggd brusreducering... Här finns allt du kan tänkas behöva för att börja streama ditt spelande.

Här på Gamereactor har vi både spelat in en improviserad babbelpodcast med denna mikrofon samt testat streama ett antal olika spel och har stött på noll problem med Quadcast som känns genomtänkt, stiligt designad och mycket enkel att använda. Ljudkvaliteten är toppenfin och mångfalden hos denna produkt måste naturligtvis applåderas. Kan HyperX tävla med Blue Yeti och sparka ned dörrar inom streaming-världen? Jag tror verkligen det. Den aktiva, inbyggda brusreduceringen i Quadcast är strålande och prisbilden mycket attraktiv.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Härlig design, finfin funktionalitet, smidig användarvänlighet, läckert RGB-ljus, fantastisk brusreducering, mångfaldig utformning, god ljudkvalitet
-
Lite plastig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
HyperX Quadcast

HyperX Quadcast

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har sjungit Sinatra-låtar in i HyperX kommande streaming-mikrofon...Loading next content