Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

ZTE Axon 10 Pro

ZTE laddar bössan och gör sig redo att ta sig an smartphone-giganterna med en egen värstingmodell. Vi har kollat in vad ZTE Axon 10 Pro har att erbjuda...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

ZTE har haft liknande käppar i hjulet som Huawei, men allt verkar lyckligtvis ha löst sig, och nu gör de sig redo att vara med och slåss i det absoluta toppsegmentet med värstingen ZTE Axon 10 Pro. Till skillnad från exempelvis Samsung Galaxy S10 och Huawei P30 Pro så säljs till ett betydligt mer plånboksvänligt pris, men vad får man för pengarna då?

ZTE Axon 10 Pro ger ett lyxigt intryck direkt ur lådan och är föredömligt tunn med bra känsla i handen. Till skillnad från Huawei P30 Pro är den mindre benägen att glida ur näven, och byggkvaliteten känns gedigen när jag försiktigt bänder den för att kolla stabiliteten i bygget. Även baksidan är täckt av laserblått glas och detta ramas sedan in av en stålkant längs sidorna samt något sluttande sidor på fronten och en mycket liten flärp (notch) för kamera (20 megapixel).

Själv tycker jag den är väldigt tjusig och de jag visat den för har bara kunnat instämma. Istället för att gömma högtalaren bakom skärmen som bland annat Huawei gör numera, sitter runt två centimeter lång högtalare ovanför kameran. Ljudet i dem är bättre än mycket annat i denna kategori (inklusive OnePlus 7), men som vanligt med smartphone-högtalare är det knappast hifi vi snackar om. Koppla in bra lurar dock - 3,5-millimetersadapter ingår - och du får kanonljud.

ZTE Axon 10 Pro
ZTE Axon 10 Pro är tjusig och känns betydligt lyxigare ut än prislappen antyder.

Däremot har fingeravtrycksläsare gömts i skärmen. Androider är fortfarande långsammare än Apple på fingeravtrycksläsningar, och inte heller denna är riktigt så snabb som jag hade kunnat önska, men det är verkligen petitesser.

Detta är en annons:

Gränssnittet ligger väldigt nära en ren Android, och det är något jag tackar för. Här har giganterna mycket att lära av ZTE. Visst finns det egenhändigt tillagda funktioner, men ZTE försöker aldrig forsla mig in i deras eget eko-system som Samsung och Huawei gärna gör. Här är det Googles funktioner som används och jag tvivlar på att någon är ledsen över det.

AMOLED-skärmen (2340 x 1080 på 6,47 tum ger en pixeltäthet på 398ppi) är föredömligt skarp och har en imponerande färgåtergivning. Jag tycker den svarar väldigt responsivt och överlag är detta klart bättre än jag hade väntat mig. När det kommer till kameran, har det hänt oerhört mycket på smartphone-marknaden senaste åren, där Samsung Galaxy S10 och Huawei P30 Pro är så löjligt bra att det ibland känns direkt löjligt.

Här märks det direkt att ZTE Axon 10 Pro inte riktigt har samma optik och teknik (48 megapixel och 20 megapixel vidvinkel samt 8 megapixel telefoto), och jag tycker inte färgerna får samma punch. När jag fotar i dunkelt ljus blir det också lätt lite grynigt, något konkurrenterna sedan länge kommit ifrån. Inte heller är zoomen lika sanslös som i framför allt fallet P30 Pro, och mer bildstabilisering hade varit önskvärt. Det betyder absolut inte att det är en dålig kamera, tvärtom, bara att det finns ett fåtal alternativ som är bättre.

ZTE Axon 10 Pro
Kanske inte bäst på något (utom möjligen ljud), men nära toppen i alla kategorier - utom pris.
Detta är en annons:

Mobilen levereras med ett batteri på 4000mAh, vilket är mer än godkänt och att dränera det på en dag kräver direkt överdrivet användande. Den trumfar gott och väl Samsung Galaxy S10, men rår inte på Huawei P30 Pro som är direkt löjligt bra på detta område. Fortfarande kan du får ur två dygn ur en laddning om du inte är alltför våldsam med användandet, och det tycker jag är bra.

Så, prestandan då? Det är såklart viktigt för den som avser spela krävande titlar. ZTE Axon 10 Pro är bestyckad med Snapdragon 855 och 6 gigabyte RAM, och känns väldigt väloptimerad. Appar startas snärtigt och Antutu Benchmark ger 375 000 poäng, vilket måste betraktas som mycket bra. Det är alltså inga som helst problem att spela riktigt krävande titlar och få ett kanonflyt.

För att summera är jag väldigt imponerad av ZTE Axon 10 Pro. Det är inte den bästa mobilen på marknaden sett till vare sig kamera, batteri eller prestanda, men för pengarna är det väldigt svårslaget eftersom den ändå hör till strax under toppskiktet i alla dessa kategorier - och ljudet är bokstavligt talat i topp. Kort sagt är det svårt att idag få mer smartphone än såhär för pengarna idag, och varm köprekommendation utfärdas.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt prisvärd, suveränt ljud, bra batteritid, snyggt menysystem, knappt något shovel-ware, ilsnabb, kraftig prestanda
-
Klena foton i dunkelt ljus, kräver adapter för 3,5 millimetersuttag
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
ZTE Axon 10 Pro

ZTE Axon 10 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

ZTE laddar bössan och gör sig redo att ta sig an smartphone-giganterna med en egen värstingmodell. Vi har kollat in vad ZTE Axon 10 Pro har att erbjuda...Loading next content