Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Thrustmaster Eswap Pro Controller

Världens dyraste handkontroll är här men chefredaktör Hegevall är verkligen inte särskilt imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Idén är udda, rolig. Med tanke på hur många spelare det är som föredrar den asymmetriska placeringen av analogspakar som Microsoft erbjuder med sina Xbox-handkontroller, har tredjepartsgiganterna borta hos Thrustmaster gjort en modulär dosa där man själv kan placera knappsats, analogspakar och styrkors precis där man själv vill. Eller ja, inte exakt var man vill, men det går att skifta plats på rubbet och därmed skräddarsy ergonomin efter ens egna preferenser.

Thrustmaster Eswap Pro Controller
Förpackningsdesignen skriker inte direkt "premium". Det gör inte heller dosan som ser väldigt billig ut, tyvärr.

Jag har enorma händer. Vi pratar onaturligt stora. Jag tror att jag mätte dem för ett antal år sedan och låg över storlek 13 vilket innebär att jag bland annat aldrig kan köpa tillräckligt stora handskar och mest ser ut som et renodlat missfoster om jag öppnar dem båda helt och sträcker fram dem i luften. När jag spelar på exempelvis Dual Shock 4 (som jag uppfattar som bra men för liten). Tänk dig att du försöker byta kanal på fjärrkontrollen med fyra stycken frukostkorvar, eller att du gör ditt yttersta för att knappa din bankomat-kod med en klase ekologiska bananer. Lite så, känner jag mig - allt som oftast. Och här... Här upplever jag Thrustmaster Eswap Pro Controller som en förbättring/förenkling av mina klart sällsynta bestyr. För den är stor, och jag väljer att lyfta runt spakar och knappar tills att jag hittar en lösning som känns bekväm, såklart. Allting så långt ifrån varandra som möjligt för att få plats med frukostkorvarna. Klart!

Thrustmaster Eswap Pro ControllerThrustmaster Eswap Pro Controller
Knappar och spakar sitter fast med hjälp av magneter.

Innan jag drar igång och ytterligare pratar om denna märkliga, modulära, design tänkte jag börja med att prata pris, dock. Något som jag (vi) väldigt sällan gör här på Gamereactor, särskilt när det kommer till hårdvarurecensioner. Men här måste det göras, direkt - till och med. För Thrustmaster Eswap Pro Controller kostar hiskeliga 2495 kronor. Lika mycket som en Switch Lite, lika mycket som fyra (!) stycken vanliga Dual Shock 4-handkontroller eller två stycken (!) Scuf Pro-dosor. Priset är såklart fullständigt löjeväckande skyhögt och den främsta anledningen till varför jag helt enkelt inte är beredd att dela ut ett särskilt högt betyg till denna i övrigt högkvalitativa kontroll. Det går bara inte. 2495 kronor för en enda dosa är sinnessjukt, utopiskt, barockt.

Detta är en annons:
Thrustmaster Eswap Pro Controller
För att kunna lossa och flytta bland annat styrkorset krävs det ett särskilt verktyg som naturligtvis medföljer.

Designen på Thrustmaster Eswap Pro Controller är dessutom alldeles, alldeles för plastig och ser/känns alldeles för billig med tanke på hur sanslöst kostsam den är. Den högblanka hårdplasten i kombination med utseendet på framförallt analogspakarna ger sken av att detta inte alls är världens dyraste PS4-dosa utan snarare något som Rusta skulle kränga för 149 kronor. Det råder dock ingen tvekan om att handkontrollen känns välbyggd när man väl håller den i händerna och här på redaktionen har vi använt den ytterst frekvent de senaste tre veckorna utan att haft ett endaste litet bekymmer med den. Så... Ja. Thrustmaster Eswap Pro Controller är välbyggd, men ful. Rysligt, rysligt ful.

Thrustmaster Eswap Pro Controller
Så ser den ut ur kartong.

Förutom möjligheten att flytta spakarna går det även att köpa till "kit" som låter dig färglägga dosan med bland annat plastbitarna som ger grepp på sidorna av vingarna. Dessa kostar hiskeliga 250 kronor och gör i stort sett ingenting förutom att möjliggör en mer färgglad handkontroll (som fortfarande är lika sanslöst ful, även om den är mer gul, eller rosa). Batteritiden om man vill använda den utan den mycket trevliga, långa, tvinnande sladden ligger på cirka... Noll. Dosan går inte att använda trådlöst och även om argumentet att "inga proffs spelar utan sladd" såklart gäller, är det även det en del av denna snordyra grunka som gjort mig besviken under de senaste veckorna.

Detta är en annons:
Thrustmaster Eswap Pro ControllerThrustmaster Eswap Pro Controller
Upp med spaken för att händerna ska få plats!

Mer då? Vikten är perfekt, höjden och motståndet i de flesta av knapparna likaså liksom motståndet i de analoga styrspakarna. Mycket, mycket bra. Trigger-knapparna är dock på tok för minkigt små vilket gör det drygt och smärtsamt att spela exempelvis actiontitlar online under längre stunder. Förhoppningsvis släpper Thrustmaster ett modd-kit med längre triggers framöver.

Thrustmaster Eswap Pro Controller
Så, vill jag ha den. Asymmetrisk och trevlig med perfekt vikt och motstånd i knapparna.

2495 kronor för en handkontroll är direkt löjeväckande. Mycket av detta har såklart att göra med våra svenska moms-tull-skatter, tull-skatt-moms-kemikalie-skatter, moms-skatter, moms-tull-skatt-momser, skatt-moms-tull-skatt-moms-moms och moms-moms-moms-skatt-skatter och köper du denna utomlands får du punga ut cirka 1800-1900 kronor, vilket fortfarande är alldeles för mycket för denna dosa. och det är det, plus avsaknaden av inbyggt batteri samt för små axelknappar som gör att betyget stannar på en blygsam femma. Thrustmaster kan bättre än såhär.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Mycket trevlig vikt, underbara knappar med perfekt motstånd, modulär framsida
-
Kostar 2500 kronor, saknar inbyggt batteri, axelknapparna är alldeles för små
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content