Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Art Lebedev Mus3

Ryska designstudion Art Lebedev har skapat en novelty-betonad mus som fungerar riktigt bra. Tyvärr är den ganska obekväm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ibland dyker det upp en produkt på nätet - äkta eller bara ett designkoncept, det spelar ingen större roll - som får bloggarna att spinna lite extra. En sådan produkt var Optimus Maximus, som när den lanserades för några år sedan var något av det häftigaste man kunde äga i tangentbordsväg, med inbyggda små färgskärmar i varje enskild tangent. Priset var också skyhögt, så för de flesta förblev det hela en digital dröm.

HQ

Som tur är designar Art Lebedev en rad andra, billigare produkter, med ett lika udda och tankeväckande utseende. Musen Mus3 (28 dollar) är en sådan. Formgiven som muspekaren på en skärm, är den lite av ett nördigt skämt på skrivbordet och den finns i både beigt och svart utförande.

Mus3 är trådlös och kommer med sin egen dongel. Det kan man tycka är både bra och dåligt, men vi gillar det. Mus3 är antagligen inte en resemus utan mer av en stationär sådan, och trådlösa möss med egen dongel brukar inte ha lika mycket problem med tappad signal som blåtandsmöss, som kommunicerar med datorns inbyggda chip.

Art Lebedev Mus3
Mus3 har bara en knapp och den är ganska liten. Det gör musen ganska oergonomisk för de flesta normala händer.

Mus3 är antagligen designad för normalanvändaren vilket innebär att det säkert finns bättre möss för den som ska jobba mycket med precision i till exempel Photoshop, eller spelar mycket. Den optiska sensorn fungerar dock bra på flera typer av underlag och löper mjukt och fint på skärmen.

Detta är en annons:

Komforten är tyvärr ganska dålig i de flesta händer och detta beror såklart på formen. Till att börja med har Mus3 bara en (mycket liten) knapp och den sitter längst fram i pilspetsen, vilket gör den lite svår att komma åt om man vill vila med handens bas mot musens baksida - och det vill man. Antingen får man klicka musknappen med långfingret eller lägga handen på sidan av musen och använda pekfingret. Ingetdera är särskilt bekvämt och för något annat än mer "casual" användning är vilken normalmus som helst mycket mer bekväm. Eftersom knappen dessutom sitter rakt framför scrollhjulet kan det också bli lite feltryck när man sträcker sig över hjulet för att klicka. Sammantaget kan man lugnt säga att det märks att den fantasifulla designen har sina baksidor.

Art Lebedev Mus3

Art Lebedevs Mus3 är en snygg, rolig mus som fungerar bra tekniskt sett. Själva idén med att göra en mus som ser ut som en muspekare är i grunden bra och rolig och självklart kunde man räknat ut på förhand att det skulle ha sina baksidor. På grund av dålig komfort blir det självklart svårt att rekommendera Mus3, men det är svårt att inte gilla den ändå.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snygg, fungerar bra
-
Obekväm, bara en musknapp
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Art Lebedev Mus3

Art Lebedev Mus3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Ryska designstudion Art Lebedev har skapat en novelty-betonad mus som fungerar riktigt bra. Tyvärr är den ganska obekväm



Loading next content