Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Boombox 2

Hegevall har satt gaddarna i JBL:s hett efterlängtade uppföljare och är lika lyrisk som han var då han delade ut betyg till föregångaren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag älskar min JBL Boombox. Jag har älskat den sedan den först släpptes för strax över tre år sedan. När uppföljaren väl utannonserades var jag rysligt kvick med att maila Harman/JBL med förfrågan om att få hitskickat ett recensionsexemplar och när den väl anlände för lite drygt en vecka sedan dansade jag en sexig polka på kontorsparketten i samma veva som jag slet upp paketet.

JBL:s Bluetooth-högtalare (vi har fyra stycken här hemma i huset och de som mina barn fick i julklapp förra året har behandlats riktigt illa och fungerar ännu alldeles perfekt) är mina favoriter i detta välfyllda segment. De låter inte bäst, inte nödvändigtvis. Sonos, B&O, B&W och Dynaudio presterar väl i grunden lite bättre sett till renodlad dynamik men ingenting är lika attraktivt som JBL:s toppmodeller när det kommer till portabla bluetooth-högtalare eftersom helhetspaketet är så bra som det är. Ljudkaraktären är basfokuserat tung, varm, spelglad, rolig, party-orienterat köttig och jag tröttnar aldrig på hur min Boombox låter, oavsett vilken musik jag matar den med.

JBL Boombox 2
Spelglad, varm och rolig. Vattentät, extremt stöttålig, smidig och med 24 timmars batteritid. Ja, Boombox 2 är bäst i sitt segment.

JBL Boombox 2 är därmed en väldigt försiktig uppgradering. JBL har varit smarta här och förändrat endast väldigt små detaljer, detta eftersom föregångaren redan var genomgående briljant. Den nya högtalaren erbjuder hela 24 timmar (!) batteritid medan ettan kroknade vid 18 timmar, ungefär. Den är även lite mer genomtänkt sett till design eftersom själva handtaget är mer greppvänligt nu, och den vattentäta luckan till de olika ingångarna öppnas enklare. JBL:s designers förklarade för oss på Gamereactor nyligen att de tjuvkikade på motorcykelstyren och handtag för att hitta inspiration till det nya greppet och även om det känns som en rätt trivial detalj så gör det skillnad.

Gällande själva ljudkvaliteten så låter Boombox 2 ganska precis exakt som Boombox (1). Vi har kört dem sida-vid-sida och skillnaderna är minimala. Otroligt, otroligt små. Möjligt att Boombox 2 spelar lite, lite mer bas än föregångaren men det kan även vara placebo, så liten är den faktiskt, hörbara skillnaden. I grunden handlar det dock om en väldigt trevlig ljudupplevelse med massa tryck, kontroll, bas och värme. Utan att för den skull offra särskilt mycket dynamik i de högre frekvenserna. Sägas ska dock att denna högtalare, precis som JBL:s hela produktbibliotek, passar bäst till de som lirar musik med mycket bas i snarare än till den som avser att snudd-på enbart poppa Anna-Lotta Larssons helakustiska julkonserter. Det finns i allra högsta grad konkurrerande högtalare för samma pengar som är mer finstilta, mer subtilt delikata. Boombox 2 är, som namnet antyder, ett kraftpaket för den som vill slänga upp den stora, svarta lådan på axeln och mosa igång Painkiller med Judas Priest - på högsta volym.

Detta är en annons:
JBL Boombox 2
Den fungerar även som powerbank om du vill ladda din telefon.

Vattentät är den, såklart - också. Och extremt stöttålig. Boombox 2 har en IPX7-rating vilket innebär att den kan ligga under vatten i en halvtimme och ändå fungera felfritt när man sliter upp den från bassängens botten för att fortsätta partyt. Den går såklart att para ihop med alla andra JBL-högtalare ur det "nya" sortimentet via JBL:s ytterst smidiga app och att para två stucken Boombox 2 och sätta upp dem som stereohögtalare är en lyssningsupplevelse som är otroligt enkel att älska.

I min värld finns det ingenting i detta prissegment som klarar allt som Boombox 2 klarar, särskilt inte så problemfritt och smidigt som den gör det. Jag har nyttjat min Boombox snudd-på varje dag i tre års tid och kommer nu att byta till tvåan, fortsätta inleda min morgon med mysrock signerat John Mayer för att senare mot eftermiddagen byta till Rush eller Black Sabbath.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Vattentät, stöttålig, fenomenal batteritid, spelglad och varm ljudkaraktär, lysande app, fungerar även som powerbank
-
Ful design, saknar lite kontroll i mellanregistret
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
JBL Boombox 2

JBL Boombox 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har satt gaddarna i JBL:s hett efterlängtade uppföljare och är lika lyrisk som han var då han delade ut betyg till föregångaren...Loading next content