Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lego Super Mario (Startbana)

Petter byggde under gårdagskvällen ihop startbanan tillsammans med Frank och Vega Hegevall...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi här på Gamereactor mottog Lego Super Mario - Starter Pack för över en månad sedan och med tanke på att jag har en Lego-tokig femåring hemma plockade jag såklart hem kartongen samma sekund som den pressades in genom vårt brevinkast. Frank (fem år och sex månader) blev såklart lyrisk när jag kom hem med lådan då han spelar Super Mario Run på sin Ipad och ser min Super Mario World-tavla på mitt kontor, dagligen.

Lego Super MarioLego Super Mario
Frank Hegevall har väntat ihärdigt på att appen ska släppas och när han äntligen, under gårdagskvällen, fick bygga ihop startbanan var han väldigt lycklig.

Konceptet bakom Lego Super Mario är annorlunda och roligt. Mario är utrustad med LCD-skärmar för hans ögon, munhåla samt mage och under hans skor sitter det sensorer som känner av var han står, på vilken färg och vilket underlag. Han är utrustad med en liten högtalare, också, drivs av AA-batterier och paras ihop till en surfplatta eller mobiltelefon via Bluetooth. När man sen bygger själva banorna (som naturligtvis påminner massor om banor från det allra första NES-spelet) följer det med klistermärken som Marios sensorer känner av, vilket gör att hans högtalare ger ifrån sig välkänt typiska Mario-ljud inklusive den ikoniska musiken.

Lego Super Mario
Vega, fyra år, gillade mest snurran och musiken som spelas då man roterar Mario på den.
Detta är en annons:

När Lego Super Mario först utannonserades tillsammans med prissättningen bloggade jag rätt kritiskt om hur sanslöst dyrt jag ansåg att det var, sådär på förhand åtminstone. När jag nu byggt ihop startbanan tillsammans med mina barn, är jag dock inte lika säker på att detta är "för dyrt" längre, åtminstone inte i förhållande till annat Lego, passivt Lego som inte är interaktivt och digitalt som delar av detta paket faktiskt är. Mario är nämligen rysligt välbyggd och att han svarar på var han står, hur och hur länge han står placerad på ett visst ställe gör att mina kidz lekt betydligt mer med detta än vad de gjort med i stort sett alla annan koncept-Lego som vi byggt under de senaste 18 månaderna. Det finns något mer, här. Att hämta. Ytterligare en dimension, om du så vill. Även fast banorna i sig och hur de ska "spelas" enligt instruktionsappen, är ganska pajiga.

Lego Super Mario
Nostalgin flödar...

App, ja. Det medföljer inga traditionella instruktioner på papper med Lego Super Mario, istället är allting inpulat i en gratis-app som man laddar hem för att sedan synka sin Mario med den. Här får man, steg-för-steg, hjälp med hur allt ska sättas ihop samt hur man bäst "klarar" de olika banorna som går att bygga ihop med hjälp av bitarna i startpaketet. Appen är gulligt barnslig och smidigt utformad sett till gränssnitt men den har hängt sig två gånger för oss och ibland har den uppfattats som ytterst otydlig av min femåring som frågat mig var nästa instruktion ligger. På det stora hela är Lego Super Mario (Startbanan) en stor succé här hemma, dock. Det är något visst med hur Mario utbrister "I'm-a sleepy" när man lägger honom ned på köksbordet, för att sekunden senare stänga ögonen och börja snarka. Jag, Frank och Vega ser fram emot att bygga ihop nästa kit.

Lego Super Mario
Detta är en annons:
Lego Super Mario
Lego Super Mario
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Charmig idé, roligt utförande, kul för de äldre som dränks i nostalgi och skoj för de små då LCD-skärmarna och högtalarna tillför en extra dimension
-
750 kronor för en startbana är ganska mycket, appen hänger sig ibland
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content