Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G Pro X Wireless

Chefredaktär Petter Hegevall testar Logitechs nya headset G Pro X Wireless, och är mestadels positivt överraskad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är verkligen ingen större konst att fatta varför många esportproffs väljer Logitech G Pro X just nu. Det finns (äntligen!) en USB C-ingång i Logitechs lurar och dessa kåpor är sådär strippat minimalistiska och "fuzz free" som den trådade varianten och i mångt och mycket är det här exakt vad jag vill ha när jag letar efter ett spelheadset.

Jag har inget emot enorma, rödblinkande 7.2 Atmos-headsets med aktiv brusreducering och 900 000 funktioner, det finns gott om den sortens lurar som jag verkligen tycker förstärker spelupplevelsen, men jag vill oftast ha något enklare. Vi har använt Logitech G Pro X Wireless i vårt simulatorrum den gångna månaden och därmed använt dem i mängder på slutet.

Designmässigt liknar Logitech G Pro X Wireless ett par gamla 70-talslurar från AKG eller Koss. Retromys, med andra ord. Det finns inga rödblinkande 1337-lampor eller annat trams och passformen samt ergonomin är för egen del alldeles superb. Det finns enligt mig väldigt få spelheadsets som är lika ohyggligt bekväma som dessa är. Jag har haft dessa på skallen som längst i sju timmar i sträck (!) utan minsta lilla skallebank, smärta under eller ovanpå öronen. Och ja, det kan jag i stort sett inte säga om några andra spellurar förutom möjligtvis Steelseries Prisma.

Logitech Pro X Wireless
De ser ut som ett par gamla (coola) studiolurar från 70-talet. Och de är hysteriskt bekväma.

Ljudmässigt är de strålande, också. Klart bättre än samma typ av esport-fokuserade lurar från framförallt HyperX som jag tycker saknar kropp i mellanregistret och brister i tonkontrollen. GSP 370 från Sennheiser låter fortfarande aningen bättre än dessa kan jag tycka men de klämmer ihop mitt arma kranium på ett sätt som inte gör att jag kan leva med dem, å andra sidan. Mikrofonen är bättre på Logitech G Pro X Wireless, däremot. Den är inte superb, men tillverkad av Blue och fungerar bra. Och den sitter helt perfekt till för att inte störa eller vara i vägen.

Detta är en annons:

Funktionaliteten här är dessutom felfri. Medföljer går såklart en USB-dongel vilket gör att det går supersmidigt att koppla in Logitech G Pro X Wireless till sin PC. Batteritiden är väldigt bra och som jag nämnde i början av denna text gör USB C-ingången att de går ladda lite var som helst.

Logitechs "Cinematic Surround" är fortfarande en riktigt klen funktion, tyvärr. Det låter mest störande om jag ska vara ärlig. Istället är det stereobilden här som briljerar och precis som resten av detta icke-tillkrånglade, retromysiga, headset är det enkelheten och rättframheten som vinner, här. Ett headset som ger mig ganska precis exakt det jag vill ha.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Fantastiskt sköna, prisvärda, bra batteritid, krångelfria, härlig kontroll i ljudbilden, massa kropp i mellanregistret, bra mik
-
"Blue Voice" samt "Cinematic Surround" är ren skit
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Logitech G Pro X Wireless

Logitech G Pro X Wireless

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Chefredaktär Petter Hegevall testar Logitechs nya headset G Pro X Wireless, och är mestadels positivt överraskad...Loading next content