Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Roccat Kone Pure

Jonas Mäki har varit en repa i testlabbet och hårdkört Roccats mus Kone Pure. Kolla in vad han tyckte om den påkostade pjäsen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den eleganta Roccat-musen Kone Pure är som namnet antyder en lite renare, mer avskalad version av värstingmodellen i Kone-serien. Den är helt anpassad för högerhänta och ligger snyggt upplyst i näven som en bit perfekt formad lera med en behaglig gummering. Trots det aningen nedskalade antalet knappar och funktioner, är det är en mus som stödjer sanslösa 8200 DPI och därmed duger gott till spelande på hög nivå för alla som känner att de behöver den extrema snabbheten.

För att verkligen kunna tillgodose alla gamers behov finns även en 72MHz Turbo Core V2 32-bit ARM-processor komplett med 576 Kb minne. Att ställa in macron och liknande går alltså utmärkt och trots det begränsade antalet knappar på musen finns det möjlighet att få med det mesta man kan tänkas behöva. Detta tack vare möjligheten att med ett knapptryck skifta funktionerna till något annat.

Roccat Kone Pure

Tyvärr sitter inställningarna lite avigt till och jag kommer på mig själv med att famla efter dem i pressade situationer, förmodligen en trade off för att heller inte göra så att man lätt kommer åt dem av misstag. Jag är heller inte helt såld på att det saknas en riktig plats att ha lillfingret på, vilket hämmar ergonomin något.

En sak jag uppskattar men ofta saknar på möss är ett riktigt bra mushjul. Jag upplever ofta att greppet inte finns där exakt när man behöver det, och därför känns det glädjande att Kone Pure har ett av de bästa jag haft nöjet att testa. Det är distinkt, ilsnabbt och känns allmänt gediget. Det här gäller även knapparna som jag upplever erbjuder bra klickkänsla.

Detta är en annons:
Roccat Kone Pure

En av de saker jag uppskattar mest med Roccats möss är den medföljande mjukvaran. Ett föredöme jämfört med vad de flesta andra har att komma med och gör det nästan larvigt enkelt att ha profiler för varje spel och svinsnabbt skifta dem emellan.

I slutändan kan jag känna att Kone Pure är ett perfekt mellanting för alla som inte vill ha en värstingmus, men som ändå vill ha ett gångbart alternativ som fungerar väl vad man än vill företa sig. Prislappen kanske kan verka avskräckande, så det är svårt att kalla den prisvärd, men en grym mus är det.

Roccat Kone Pure
Detta är en annons:
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
Roccat Kone Pure
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra inställningsmöjligheter, suveränt mushjul, kvalitativa knappar, grymma drivrutiner
-
Aningen bristfällig ergonomi, lite för dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Roccat Kone Pure

Roccat Kone Pure

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har varit en repa i testlabbet och hårdkört Roccats mus Kone Pure. Kolla in vad han tyckte om den påkostade pjäsen...Loading next content