Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Tarantula

Smaskens, ett pianosvart tangentbort med läcker blå belysning och Razers snygga logotype som sakta pulserar ondskefullt och blått

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer är välkänt för att göra optimerad hårdvara speciellt för gamers. Deras nya tangentbord Tarantula är inget undantag.

Tangentbordet har de vanliga multimediaknapparna för att styra volym nästa låt och så vidare. Det finns även en zoomfunktion och två stycken USB 2.0-portar samt anslutningar för mikrofon och hörlurar. Lite synd att Razer inte daskat dit ett antal ljudportar till så att tangentbordet kunde användas tillsammans med företagets ypperliga hörlurar - Barracuda.

I stort sett alla tangentbordets knappar går att byta ut. Det följer med tio olika knappar med ikoner för chatt, pistol, handgranat och så vidare. Dessa kan enkelt ersätta någon av de vanliga knapparna. Det följer även med ett litet verktyg för att underlätta knappbytet. Man kan också ansluta en tangenbordslampa eller en webbkamera i det speciella Battle dock-hålet. Dessa tillbehör måste man dock köpa separat.

Under den välpolerade ytan så är Tarantula välpackad med tekniskt godis. Man kan hålla ner tio knappar samtidigt och tangentbordet läser ändå av dem allihopa. Razer har även en egen teknik för att göra tangentbordet extra känsligt för nedtryckta tangenter och ska därigenom reagera blixtsnabbt och utan fördröjning.

Tarantula kan också lagra knapprofiler direkt i tangentbordet. Fem stycken kan lagras och nås direkt med en knapptryckning. Med den medföljande programvaran kan man skapa och lagra över 100 profiler om man har behov av fler. Det finns även tio makroknappar dit man kan binda olika knappkombinationer. Bra att ha om man spelar spel med lite mer komplex knapptryckning. Eller varför inte lägga upp ett makro som köper favoritutrustningen i Counter-Strike?

Detta är en annons:

Jag kan tycka att även om Razers tangentbord andas kvalitet och verkligen är både gediget och snyggt så borde de ändå ha satsat på en något mer gameranpassad produkt. Det här är ändå ett vanlig tangentbord med några utbytbara knappar och med en smart profilhantering. En razermus är så mycket mer än en vanlig, bra mus. Jag tänker på tangentbordslösningar som Zboard som är en helt gameranpassad produkt. Den funkar dock sämre vid vanlig användning - livet är fullt av kompromisser. Har du tänkt lägga en rejäl slant på ett tangentbord, vill du ha ett snyggt och tekniskt kompromisslöst tangentbord som är både stiligt och proppat med tung teknik - då är Tarantula ett mycket bra alternativ.

Razer Tarantula
Razer Tarantula
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Utbytbara knappar och smidig profilhantering
-
Lite väl traditionellt utseende för att vara Razer, dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Tarantula

Razer Tarantula

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Smaskens, ett pianosvart tangentbort med läcker blå belysning och Razers snygga logotype som sakta pulserar ondskefullt och blått. Martin har satt betyg!Loading next content