Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech X-540

Logitech levererar privärt surroundsystem med smarta fötter och ett, för prisklassen godkänt ljud

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Schysst ljud är en mycket stor del av en spelupplevelse. Surroundljud är nästan ett måste om man verkligen vill kunna leva sig in i ett modernt spel. I dag finns det en hel packe prylar som levererar en mer eller mindre överväldigande surroundupplevlse. Vi har den här gången testat ett av Logitechs billigare 5.1-system. Paketet innehåller fyra satellithögtalare, en centrumhögtalare, en subwoofer med inbyggd förstärkare och en fjärrkontroll med sladd.

Högtalarna kommer inte att vinna några designpriser, men är diskret formgivna och även om känslan inte kan mäta sig med dyrare paket är den inte heller plastig bortom all hjälp. Satellithögtalarnas fot kan vridas så att de antingen kan placeras på ett bord eller en hylla och om foten vrids så fungerar den även som ett väggfäste - smart. En annan listig detalj är foten till centrumhögtalaren. Den kan också vridas så att man kan klämma fast högtalaren på till exempel en platt skärm eller en LCD-TV. Med fjärrkontrollen kan du justera volymen och basen. Det finns även utgång för hörlurar och man kan slå på och av matris-läget - en funktion som försöker ge surroundeffekt från vanligt stereoljud.

Alla sladdar man behöver följer med, även för att koppla in systemet på en TV-spelskonsol. Kablarna till högtalarna har förpressade anslutningar och vill du montera dem längre bort än vad kablarna räcker måste man köpa dyra förlängningar med kontakter, det går inte att köpa högtalarkabel på löpmeter.

Ljudet är helt godkänt för prisklassen och förstärkaren producerar 70 W uteffekt. Systemet är inte alls tänkt att användas i större rum utan gör sig bäst i en tajt placering runt till exempel en speldator. Om man väljer en sådan placering så levererar X-540 en klart godkänd surroundkänsla och även om de inte kommer att göra vare sig ljudnördarna eller inredningsintresserade spekulanter så speciellt glada är de en prisvärd möjlighet att skaffa sig en bättre ljudmässig spelkänsla än vad många stereohögtalare levererar.

Undrar du varför jag inte berättar hur de presterar med någon tysk testskiva för surroundljud eller hur de låter med Berlins filharmoniker på DVD-Audio - då är du ute efter ett helt annat högtalarsystem än det här. Är du däremot ute efter något som får Call of Duty att låta mer krig och ändå få pengar över till glass, då har du kommit rätt.

Detta är en annons:
Logitech X-540
Logitech X-540
Logitech X-540
Logitech X-540
Detta är en annons:
Logitech X-540
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Listiga fötter, bra pris
-
Svårt/dyrt att förlänga kablarna till satellithögtalarna
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Logitech X-540

Logitech X-540

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Logitech levererar privärt surroundsystem med smarta fötter och ett, för prisklassen godkänt ljudLoading next content