Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Microsoft Xbox 360 Wireless Racing

Redaktionens racongorakel har plågat Microsofts utomordentliga 360-ratt till max. Den överlevde prövningen med flaggan i topp.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sony tog hjälp av rattkungarna hos Logitech då de utvecklade den officiella Gran Turismo 4-ratten. Microsoft har ett förflutet som kapabla rattmakare och bestämde sig dock för att inte ta hjälp av någon annan utan själva utveckla en Xbox 360-ratt värdig maskinens alla smaskiga racingtitlar.

HQ

Det första som slår mig och det som hör till den mest anmärkningsvärda minuspoäng i mitt totala utlåtande är tveklöst det faktum att Xbox 360 Wireless Racing Wheel inte alls är trådlös. Visst, det går att kopplad ur sladden ur själva ratten och enbart använda AA-batterier, men pedalerna måste ändå vara i kopplade med hjälp av en sladd - och force feedback-stödet fungerar inte om man inte har sladden till själva ratten i kopplad. Därför är namnet såklart helt sjukt korkat, och ratten borde såklart istället ha hetat "Xbox 360 Wireless Racing Wheel but not really wireless anyway".

Själva kvaliteten på denna ratt är dock mycket mycket god, och överträffar Joytechs motsvarighet på samtliga punkter. Vissa har kallat Xbox 360 Wireless Racing Wheel för dyr, men det håller jag inte med om. 1 300 kronor är inte dyrt för attså pass välbyggd och gedigen ratt enligt mig. Det är ganska precis vad man får betala för en Logitech Momo Racing Wheel som liksom Xbox 360 Wireless Racing Wheel bjuder på grym funktionalitet och kvalitet.

Designen är väl genomtänkt, greppet bra och knapplaceringen föredömlig. Pedalerna är hyfsat sköna, med lagom mycket motstånd och placerade i helt rätt vinkel. Det går att ha ratten i knät med det resulterar i en nästan omöjligt svår spelupplevelse. Istället rekommenderas att du skaffar en Race Seat eller ett bord där du kan skruva fast ratten med de fästen som medföljer.

Just nu finns det dessvärre bara tre spel som stödjer Xbox 360 Wireless Racing Wheel och det är Project Gotham Racing 3, Test Drive Unlimited och Need for Speed: Carbon. Att spela Test Drive Unlimited tillsammans med Xbox 360 Wireless Racing Wheel är en härlig upplevelse men samtidigt svårare än att kontrollera sina drömbilar med handkontrollen. Istället ä det Project Gotham Racing 3 som är det bäst optimerade spelet för denna ratt (eller tvärtom).

Detta är en annons:

När jag besökte Microsofts egen spelmässa X06 tidigare i höstas testade jag Forza Motorsport 2 tillsammans med Xbox 360 Wireless Racing Wheel och givetvis var det en trevlig upplevelse. Microsoft har lagt mycket krut på att optimera Forza 2 för att spelas med denna ratt och kanske först då kommer vi att få ta del av rattens fulla potential.

Microsoft Xbox 360 Wireless Racing
Microsoft Xbox 360 Wireless RacingMicrosoft Xbox 360 Wireless RacingMicrosoft Xbox 360 Wireless Racing
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grym design, gedigen konstruktion, bra funktionalitet och skapliga pedaler
-
Lite väl plastig, egentligen inte trådlös
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content