Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Xbox 360 Wireless Headset

Sophie har tröttnat på trassliga och sladdförsedda Xbox 360-headset som trasslar in sig i hår, kontrollsladdar och kläder. Härligt att det finns trådlösa alternativ!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Som TV-spelande tjej är det ett gissel att använda sig av headset. Håret har en benägenhet att trassla in sig i både mikrofon och sladd, och oftast verkar headsetten vara utformade efter den manliga populationens huvudstorlek. Inte helt överraskande har de lämnat mycket att önska i form av komfort och passform på grund av detta. Inte heller är det en unik företeelse, ty jag har upplevt komfort- och passformsbrister hos headset till PSP, PC, Xbox samt Xbox 360.

Uppfriskande nog kommer en mycket bra produkt som gör att spelandet känns mycket enklare, i alla fall för den långhåriga, kvinnliga skaran av Xbox 360-ägare. Microsoft har nämligen strävat efter att göra det bekvämare för Xbox 360-ägare att spela, och ett av sätten att åstadkomma detta är att sumpa sladdarna och göra tillbehören trådlösa. Att det skulle komma ett trådlöst headset som matchar de redan trådlösa kontrollerna var inte helt oväntat, alltså.

Xbox 360 Wireless Headset har flera fördelar. Att det är trådlöst ses nog som den allra största fördelen av de flesta, för det är himla skönt att slippa alla tilltrasslade och tvinnade sladdar när man mest av allt vill ligga bekvämt och koncentrerat. Dock så måste jag slå ett slag för headsettets passform som är ypperlig och, enligt mig, den största fördelen med denna smidiga lilla grej. Headsettet hängs helt sonika på örat, och tack vare de två utbytbara, och tillika olika stora, öronbyglarna som medföljer kan även mindre personer använda headsettet - utan att känna att produkten är otymplig och designad med en annan målgrupp i åtanke.

Trots att Xbox 360 Wireless Headset är sladdlös överraskar den med bra ljud- och röstkvalitet. Även på ett något längre avstånd än de rekommenderade nio metrarna, som enligt utvecklaren är smärtgränsen för bra ljudkvalitet, levererar headsettet bra ljud och röståtergivning. De enda nackdelarna med detta headset, som för övrigt hindrar den att få utmärkt omdöme är dess volymknappar. De är små och lite svåra att trycka ner ordentligt på grund av headsettets uppbyggnad, och det händer att man får peta sig ordentligt i örat för att få utslag i hörseldelen.

Efter timmar av onlinespel, framförallt ett trettiotal hetsiga matcher Uno där Jonas gärna gör dumheter med sin Xbox Live Vision-kamera, är det bara att konstatera att Xbox 360 Wireless Headset är ett förträffligt alternativ till det sladdförsedda Xbox 360-headsettet. Med en batteritid på ungefär åtta timmar kan man njuta av flera sessioners trådlöst smädande, precis som det ska vara. En mycket bra produkt, helt enkelt.

Detta är en annons:
Xbox 360 Wireless Headset
Xbox 360 Wireless Headset
Xbox 360 Wireless Headset
Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra passform, schysst batteritid, bra ljud- och röståtergivning
-
Svårhanterade volymknappar, lätt att tappa bort
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Xbox 360 Wireless Headset

Xbox 360 Wireless Headset

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Sophie Warnie de Humelghem

Sophie har tröttnat på trassliga och sladdförsedda Xbox 360-headset som trasslar in sig i hår, kontrollsladdar och kläder. Härligt att det finns trådlösa alternativ!Loading next content