Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

AU Sounds AU-XT ANC

Amerikanska AU Sounds rör om på marknaden med sina extremt prisvärda hörlurar med aktiv brusreducering. Mackan har hårdtestat dom och är riktigt imponerad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är tydligt att marknaden för hörlurar med aktiv brusreducering har börjat förändras rejält mot hur det tidigare var, och de innan så dominerande Bose och Sony har fått det alltmer hett om öronen. Billigare komponenter, ny teknik och en större produktefterfrågan har gjort att det inte längre är en självklarhet att man som kund skall tvingas betala tre-fyra tusen för ett par bra ANC-kåpor. De senaste att våga utmana det gamla gardet är amerikanska AU Sounds som med sina AU-XT ANC levererar mycket av samma funktionalitet vi hittar i de markant dyrare modellerna från Sony och Bose men som ändå ska ha en bibehållen premiumkänsla. Kan uppstickarna från det soldränkta Los Angeles rå på brusreduceringskungarna från Tokyo?

AUSounds AU-XT ANC
Dunka-dunka!

Med en prislapp ett stenkast norr om tvåtusen kronor så är AU-XT ANC inget annat än ett fynd. Nej det är varken de dyraste eller billigaste kåporna på marknaden men är fullkomligen packade med smart funktionalitet och levererar en ljudupplevelse långt över vad du betalar för, speciellt om du uppskattar en ljudbild som framhäver bastoner lite extra. Det är en enkel men underhållande ljudprofil som absolut inte är neutral men samtidigt är behagligt enkel att uppskatta för sin lekfullhet och som tillfredsställer de flesta av öron. Brusreduceringen är utmärkt och även om den inte är jämförbar med de klassledande modellerna så övertygar den tillräckligt och dämpar ute oönskat ljud och sorl på ett effektivt vis, speciellt i det lägre spektrumet.

AUSounds AU-XT ANC
Slimmat och välpackat

AUSounds har tydligt siktat på en mer anonym design som för tankarna till de äldre QuietComfort-modellerna av Bose, mattsvart finish och en diskret logo på sidan av ena kåpan. Mycket angenäma och stilfulla, något man kan bära till vardags utan att skämmas och som dessutom är rejält sköna på huvudet. Kåporna har generöst med dämpningsmaterial och även undersidan av bygeln är behagligt mjukt med konstruktion av silikon. Det är tydligt att ergonomi har varit en av fokuspunkterna vid tillverkningen av AU-XT ANC och komforten är riktigt bra. För trots undertecknads tilltagna huvud av modellen större så upplevde jag aldrig ens under långa lyssnings sessioner att lurarna skapade tryck eller obehag. Det hjälper också att AU Sounds lurar är förhållandevis lätta med en vikt på cirka 245 gram.

Detta är en annons:
AUSounds AU-XT ANC
Levereras med skyddsfodral, USB-C, 3.5mm sladd och flygplansadaptor

Trådlöst var det och AU-XT ANC kommer med Bluetooth 5, batteritid på cirka trettio timmar (cirka hälften med ANC aktiverat) och en räckvidd på runt tio meter från den kopplade enheten. Det går även att snabbladda dom med USB-C och på knappt femton minuter får du nittio minuters speltid. Önskar du ladda dom fullt ut tar det runt två timmar och självfallet kan man även använda lurarna med en 3.5mm kontakt som kommer med i boxen. Ett stort plus i kanten är att AU Sounds även packat med stöd för APTX-HD vilket möjliggör strömning av högupplöst ljud vilket alltid är trevligt. På tal om uppspelning så finner du fysiska knappar för play, paus, spårbyte och volym på kåporna och den inbyggda mikrofonen har stöd för Google Assistant, Alexa och Siri.

AUSounds AU-XT ANC
Framifrån

Här finns egentligen inte speciellt mycket att anmärka på när det kommer till AU Sounds första intrång i brusreduceringsdjungeln. AU-XT ANC är en väldigt välgenomtänkt hörlur som erbjuder ett ljud med mycket kropp och tilltagen men balanserad bas som man lätt förälskar sig i. ANC-funktionaliteten är utmärkt för prisklassen och det enda som egentligen är värt att notera kring den är ett svagt fräsande ljud när effekten är påslagen och du inte har musik i gång. Inget jag personligen störde mig på men värt att ta upp oavsett. Ta allt detta och lägg till dess strålande ergonomiska utformning samt val av material så har vi en riktig vinnare och något som i denna prisklass egentligen inte har några motståndare värda namnet. Så om du söker efter ett par kvalitetslurar med premiumkänsla som inte gör mos av din plånbok, ja då behöver du inte leta mycket längre.

Detta är en annons:

Finns att lyssna på hos Hembiobutiken

AUSounds AU-XT ANC
Bakifrån
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Strålande ergonomi, pigg och glad ljudbild med maffig bas, aptX-HD
-
Mikrofonen lämnar en del att önska, inte speciellt transparent ljud.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
AU Sounds AU-XT ANC

AU Sounds AU-XT ANC

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marcus Persson

Amerikanska AU Sounds rör om på marknaden med sina extremt prisvärda hörlurar med aktiv brusreducering. Mackan har hårdtestat dom och är riktigt imponerad.Loading next content