Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Evercade

Evercade Handheld har nått Gamereactors redaktion och under de senaste tre veckorna har chefredaktör Hegevall dunkat på med allt från Bad Dudes till Pac-Man...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Evercade är den sanna retrospels-älskarens våta dröm. En Switch-liknande liten bärbar spelkonsol med en 4,3 tum stor (samma storlek som PSP-skärmen, bland annat) LED-skärm som visar upp urtjusigt uppskalad 8- och 16-bitarsgrafik på bästa tänkbara sätt och samtidigt går att koppla in i TV:n och då enbart nyttja som handkontroll.

EvercadeEvercade
Det är en mycket attraktiv produkt detta sett till hur väl utformat och genomtänkt hela konceptet är.

Genom åren har det ju funnits drösvis med "retrokonsoler" som både spelat officiella återutgivningar och emulerade piratspel och här på Gamereactor har vi testat en hel hög av dem. Inget av dem har dock någonsin känts så genomtänkta och stilfullt förpackade som Evercade som minus ett par mindre klagomål känns som om den skulle kunna komma från Sega, eller Sony. Upplägget är snorsimpelt och enkelt att tycka om. Evercade säljer samlingskassetter med spel från klassiska gamla retro-spelutgivare som Atari, Namco, Taito, Interplay och Data East och på varje kassett finns det minst sex stycken klassiska titlar som det går att hoppa mellan på någon ynka sekund.

EvercadeEvercadeEvercadeEvercade
Konsolen är simpel och lite plastig men samtidigt välbyggd.

Här på Gamereactor mottog vi Evercade Premium Pack från våra goda vänner på Arcade Dreams för cirka tre veckor sedan och har naturligtvis gått igenom samtliga spel på alla kassetter som medföljer i det paketet. Data East-kassetten innehåller bland annat Burning Rubber och Bad Dudes som är två lika usla gamla skräpspel, som jag älskade som liten parvel. På Interplay-kassetten återfinns bland annat Clay Fighter samt Dave Perrys gamla Mega Drive-braksuccé Earthworm Jim och de har också gått varme hemma hos mig de senaste veckorna. De mest klassiska titlarna i det här paketet kommer dock naturligtvis från Namco vars Pac-Man och DigDug precis som Galaxian och Xevious var populära hemma hos mig för cirka 40 (!) år sedan. Samtliga av dessa spel är superbt uppskalade till HD och ser väldigt bra ut utan utsmetade pixlar eller problem med bildskärmsuppdatering eller musik.

Detta är en annons:
EvercadeEvercade
De små pyttekassetterna för tankarna till Game Boy, Game Gear eller Lynx. Underbart.

Evercade-konsolen är utformad precis som vilken PSP eller Switch som helst med skillnaden att den såklart saknar analoga styrspakar, eftersom inga av dessa gamla retroklassiker spelades med analog styrspak (duh!). Styrkorset är distinkt och klickigt retrotrevligt precis som glasknapparna som är stora och sköna. L/R-axelknapparna är lite väl små för min smak och lie väl svampiga och designen, med det röda och vita färgschemat, känns enligt min mening aldrig tillräckligt retro. Här borde man istället satsat på NES-grått eller C64-gråbeige och knappar utan transparent glas-finish för att bygga ett utseende som perfekt imiterade den ljuvliga pixel-eran. Bortsett från det är den en supermysig, enkel och funktionell liten konsol som reagerar blixtsnabbt utan laddningstider (såklart) eller problem. Batteriet har räckt i cirka fyra timmar och 15 minuter de två gånger som jag testat att verkligen köra slut på det, och ljudmässigt är det inga konstigheter heller, simpelt men bra.

EvercadeEvercadeEvercade
Det finns naturligtvis mängder och åter mängder av klassiska retrospel att tillgå.

Evercade (Handheld) är supermysig. Jag gillar verkligen helhetsintrycket som detta genomtänkta och stilfullt förpackade kit ger och har haft toppenroligt med konsolen och alla gamla hemska klassiker. Den är dyr, dock. Det ska villigt erkännas. Premium Pack med fyra stycken kassetter kostar 1249 kronor i Sverige och även om det handlar om närmare 30 stycken spel,är de flesta mest bisarra återblickar till en tid då många storspel utvecklades av en enda person på två veckors tid, och idag knappt går att spela alls. Med tanke på hur många gånger Namco dessutom sålt deras Museum-titlar till snudd-på fullpris till de senaste tre generationernas konsoler känns vissa delar av prissättningen på Evercade-produkterna som lite väl hög. I slutändan är detta dock perfekt för retro-filen och en strålande present till den som växte upp på 70- och 80-talet.

Detta är en annons:

Här kan du införskaffa Evercade: Arcade Dreams

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Genomtänkt helhetsläsning, supermysig hårdvara, klockren bildkvalitet, lysande funktionalitet, smart koncept
-
Konsolen borde ha varit NES-grå, lite väl dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Evercade

Evercade

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Evercade Handheld har nått Gamereactors redaktion och under de senaste tre veckorna har chefredaktör Hegevall dunkat på med allt från Bad Dudes till Pac-Man...Loading next content