Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Nokia Noise Cancelling Earbuds

Telefonjätten från Soumi laddar på med nya brusreducerande in ear-lurar för 990 kronor och Petter har haft dem i öronen i en dryg vecka...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nokia... Vill naturligtvis inte vara sämre än Samsung, Oneplus, Apple eller Google och har därmed pusslat ihop vattentåliga, strykmotståndiga, aktivt brusreducerande Bluetooth-snäckor som de i viss mån skickar med sina dyrare mobiltelefoner och vi har under den gångna veckan testat dem. Nokia Noise Cancelling Earbuds är inget vidare namn, direkt. Eller ja, de har därmed inget namn. De heter ju i grunden bara "Nokia", vilket även gummistövlarna heter som jag använder när jag klipper min gräsmatta. Men det säger en del om hur problemfritt icke-invecklade dessa snäckor är. No frizz, skulle ungdomen ha sagt, och det är bästa tänkbara sättet att beskriva dem på.

Lurarna levereras likt samtliga av konkurrenternas modeller i ett batteri-etui som förvarar dem, håller dem hela och torra samt laddar dem då de inte används. Boxen är gjord av plast och klädd med en matt gummiyta, prydd av den ikoniska Nokia-logotypen och kan ladda lurarna fem gånger. Nokia Noise Cancelling Earbuds erbjuder strax under fem timmars batteritid på en laddning vilket innebär att det finns närmare 25 timmar batteri i lurarna plus laddningslådan som man förvarar dem i.

Nokia Noise Cancelling Earbuds
Svarta eller blå. Ditt val.

Elementen som sitter i snäckorna mäter 13 mm och det finns flertalet utanpåliggande mikrofoner som styr den aktiva brusreduceringen. De laddas via USB-C och de har benämningen IPX5 vilket är tacksamt för oss som vill kunna träna med dem i öronen och det finns tre stycken typer av gummiproppar (Small, Medium, Large) att välja mellan i en medföljande liten påse. Att para dem med sin telefon (i mitt fall Iphone 12 Pro) är super-duper-smidigt och görs genom att man endast öppnar den lilla förvaringsboxens lock och väntar på att telefonen ska hitta igen dem. Klart!

Ljudet då? Dessa lurar är ingenting för den där hifi-puristen direkt och de rår absolut inte på exempelvis Supra Nero-TX från svenska Sound of Sweden (som också kostar strax under 1000 kronor) eller mina favoriter (JBL Live Pro+ TWS) men de låter definitivt inte dåligt, enligt mig. Karaktären är varm, rund, de spelar högt och starkt och diskanten är dämpat försynt. Det finns en så kallad "hängmatta-effekt" i mellanregistret också som gör att ljudbilden blir lite fadd, trött. Men samtidigt finns det gott om bas här och god kontroll. Det finns tveklöst gott om in-ear-lurar som låter bättre men inte jättemånga trådlösa bluetooth-snäckor med aktiv brusreducering och 25 timmar batteritid i förvaringslådan, som låter sådär överdrivet mycket bättre.

Detta är en annons:
Nokia Noise Cancelling Earbuds
990 kronor för lurar med vattenmotstånd och aktiv brusreducering, är ett mycket attraktivt pris.

Hand free-funktionen samt touch-styrningen fungerar riktigt bra och som jag nämnda känns det helt klart som om Nokia verkligen tagit i från tårna för att skapa en problemfri, lättsam, enkel-att-äga-produkt som till skillnad från mycket annat inom detta segment aldrig kräver att man funderar, provar, testar eller öppnar den medföljande instruktionsboken. Och det... är värt mycket i min bok.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Varm ljudbild, vattentåliga, god batteritid, snygga, passar superbra i öronen, spelar väldigt starkt för den som vill
-
Ljudbilden är en aning "muddy" med hängmatta-effekt i mellanregistret och slö diskant
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Nokia Noise Cancelling Earbuds

Nokia Noise Cancelling Earbuds

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Telefonjätten från Soumi laddar på med nya brusreducerande in ear-lurar för 990 kronor och Petter har haft dem i öronen i en dryg vecka...Loading next content