Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sudio T2

Helsvenska Sudio drämmer till med nya bluetooth-lurar som krossar allt vad Airpods heter, trots medioker talfunktion och brusreducering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

2012 drog helsvenska Sudio igång tillverkningen av egna hörlurar och med mantrat "Vi vill få ljudet att komma till liv" har de precis släppt lös nya modellen T2, som inte är en semitysk mördarrobot från framtiden utan en stilfullt designad in ear-snäcka med aktiv brusreducering. Tänk dig Apple Airpods, med design inspirerad av Sennheisers True Wireless Momentum.

Sudio T2 är supersnygga. Låt mig inleda med att klargöra det. Vi mottog lurarna i färgen vit och båda batteriasken de levereras och förvaras i samt snäckorna i sig är otroligt tjusigt utformade. Det enda jag vill gnälla lite på gällande designen är att själva asken inte kan "stå" upp utan är rundat i botten och därmed trillar omkull oavsett underlag. Men ja, det är ett klagomål som är så bagatellartat att det rimligen bör ignoreras. Att para T2:orna med sin telefon är så enkelt som det kan bli. Man öppnar locket på asken, lurarna blinkar igång och hittas direkt av i mitt fall Iphone 12. Det första som slog mig när jag pluggade i dessa lurar i öronen var hur bra de sitter. Som en smäck. Bättre än 90% av allt i denna produktkategori som jag rört genom åren och det utan att jag rört de medföljande extra-plupparna.

Sudio T2
Ett litet vitt ägg, är vad man får. Finns även i rosa, ljusgrönt och svart.

Det andra som slog mig när jag för första gången stoppade in dessa snäckor i öronen och startade John Mayers nya skiva "Sob Rock" var hur vass och oangenäm diskanten spelade. Det där otrevliga "hissch"-ljudet dök upp varje gång John sjöng ett ord med S i, och till en början var det snudd-på det enda jag kunde fokusera på. Jag avskyr nämligen den typen av skoningslöst sträng och hård diskant. Turligt nog var den för vår del bara en inspelningsgrej vilket både gjort mig överraskad och glad. Efter att ha lyssnat igenom nya Thrice-plattan "Horizons / East" en gång var T2:orna klart mjukare i toppen av registret och mycket av "hissch"-ljudet från diskantelementet var borta.

Sudio T2
36 timmars batteritid innehåller det lilla ägget. Imponerande!
Detta är en annons:

Sett till ljudkaraktär, efter att de spelats in, är T2:orna mer åt JBL-hållet än åt Airpods-hållet, om jag ska dra någon slags parallell. Fokus ligger mycket på basen, här och det passar ju mig som vanligt alldeles perfekt. Sudio har helt klart kalibrerat dessa lurar för att passa perfekt ihop med mer basorienterad musik såsom exempelvis hip-hop eller house, och på kuppen blir skränigare alster en smula mindre engagerande. När jag poppar nya singeln "A Hunger In Your Haunt" signerat altrock-trion Biffy Clyro presterar T2:orna exempelvis sämre än om jag dunkar på med "Texas Time" från den superba debutskivan från Explorer Tapes. Mer städad musik med mindre distade guror låter bättre här, även om det överlag handlar om bluetooth-lurar med god kapacitet och bredd.

Sudio T2
Roséguld-detaljerna gör mycket för premiumkänslan som designen andas.

När det gäller den aktiva brusreduceringen är jag väl kanske inte fullt lika belåten även om det säkerligen finns situationer då den kan vara användbar. Jämfört med Bose eller Sony är Sudio mil efter sett till hur effektivt man fasvänder bort miljöljud och för det mesta upplever jag det bara som att lurarna blir en smula tystare sett till volymstyrka när jag aktiverar funktionen (vilket man gör genom att pilla på utsidan på en av snäckorna). Batteritiden är desto bättre. Lurarna räcker i hela åtta timmar med brusreduceringen avslagen och cirka sex timmar med den aktiverad och det finns fyra laddningar i det medföljande etuiet. Imponerande och snudd-på bäst i klassen, med andra ord.

Sudio T2Sudio T2
Små, snygga och de sitter otroligt bra i öronen. Och! De låter bra.
Detta är en annons:

I slutändan är 1299 kronor för dessa lurar ett kap, om du frågar mig. De låter bättre än allt vad framförallt Airpods och Airpods Pro heter för halva priset och de är dessutom snyggare och lite funktionella. Visst, handsfree-funktionen är inget vidare då det mest låter som om man pratar genom en strut, men det duger väl och i någon slags rättvis helhet går det inte att ogilla Sudio T2.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Urläcker design, tålig konstruktion, brutalt bra batteritid, varmt och lekfull ljudbild, massor av bas och volym, enkelt ägande
-
Tål inte vatten, medioker brusreducering, talfunktionen är inget vidare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Sudio T2

Sudio T2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Helsvenska Sudio drämmer till med nya bluetooth-lurar som krossar allt vad Airpods heter, trots medioker talfunktion och brusreducering...Loading next content