Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G7 Laser Cordless Mouse

Logitechs mycket omtyckta G5-mus har även en trådlös kompis som levereras med dubbla batteripaket för oavbrutet spelande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Trådlösa möss har tidigare inte riktigt accepterats bland de riktigt hårdkokta spelarna. De väger ofta mer än vanliga möss samt att de tidigare dragits med en tendens att inte vara så följsamma och lagga när det riktigt bränner till.

I det hänseendet så kan man kalla Logitechs G7-mus lite av andra, eller till och med tredje generationens trådlösa möss. Den arbetar på 2,4 GHz-bandet (samma som Bluetooth) och har i övrigt prestanda som vilken fullfjädrad spelmus som helst. Råttan har en lasersensor med en upplösning på 2000 Dpi. Tillsammans med en rapporteringsfrekvens på 500 Hz över USB så skäms den inte alls brevid Logitechs toppmus - G5. Specifikationerna är identiska. Så är även vikten. Även om G5:an har justerbara vikter och G7 väger ungefär som en G5-råtta fulladdad med vikter så är känslan stabilt bra och inte alls plastigt fladdrig. Det är en smaksak, men till skillnad från många andra radiomöss så väger den här inte bly. Har du problem med tyngre möss så är det kanske ändå inte en trådlös du ska intressera dig för.

G7:an har på Logitech-vis justerbar känslighet på lasersensorn. Den justeras med två knappar strax bakom mushjulet. Det här fungerar förnämligt och utan att du behöver installera några som helst drivrutiner för att det ska fungera. Själv kan jag känna att även om det inte ska vara för många inställningslägen att klicka sig igenom när man är i ett snabbt Battlefield-läge så är de tre grundlägena något grova och jag har svårt att hitta ett som sitter som gjutet när jag sedan kör Windows. Vill du ha ytterliggare inställningsmöjligheter så får du snällt installera den medföljande programvaran. Då kan du justera känsligheten mer detaljerat, även separat för x- och Y-axeln, programmera musknapparna mot makron och mycket mer. Den snygga indikatorn för vilket känslighetsläge du valt fungerar också som batteriindikator och talar tydligt om när det är dags att byta batteripaket. Via den medföljande programvaran kan man även ställa in när du ska varnas för lågt batteri.

Förutom höger och vänster musknapp har G7:an även en tumknapp, mushjul med tiltfunktion och de redan nämnda knapparna för att justera känsligheten. Det är några knappar för lite för att spela i det översta toppskiktet, men fullt tillräckligt för de flesta.

Många av Logitechs möss har en speciell, lutande form. Själv tycker jag att de känns lite små och jag har svårt att få en naturlig hållning på handen här jag lägger den helt på musen. Det här är ju en smaksak och tusentals nöjda användare bevisar att många gillar den här formen.

Detta är en annons:

Till skillnad från många andra trådlösa möss så ställer man inte musen i en laddare eller kör med vanliga batterier från Konsum. Nej, här följer det med två stycken batteripaket av samma typ som till en digitalkamera eller en mobiltelefon. Laddaren kopplas in på datorns USB-port och har även en egen USB-port för den trådlösa mottagaren. Det här med två batteripaket är riktigt bra och visar att Logitech verkligen tänkt till.

För den granithårde spelaren finns vassare och trådbundna alternativ. För dig som inte klarar av kabeltrassel och fortfarande vill ha topprestanda är G7 ett bra alternativ.

Logitech G7 Laser Cordless Mouse
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Dubbla batterier, smidig precisionsinställning
-
Formen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content