Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Epos H6 Pro

Vår hörlurstok Fredrik "Ryssluggen" Lindman har hårdkört Epos nya (öppna) gaming-headset och gillar det han hör. Han gillar det väldigt, väldigt, väldigt mycket...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ni vet när det är någon pryl som ni verkligen gillar och inte kan vara utan och den plötsligt går sönder eller tappas bort. Saknaden är hemsk. Som att sakna en person. Som att sakna Mäki när han gått vilse under en bärplockning, fastnat med sina fotriktiga Ecco-sandaler (med tubsockar i) i ett gammalt kärr. Då gråter man, högljutt. Precis på det sättet har det känts lite för mig sen mina gamla Sennheiser HD650 gick sönder efter väldigt lång tid och det är väl egentligen inte själva lurarna utan ljudet och den öppna konstruktionen som jag har saknat.

Epos H6 Pro
Mikrofonen tystas av att armen fälls upp vilket är himla smidigt och den är dessutom löstagbar ifall du använder en separat mikrofon.

Mina nya hörlurar har inte haft samma konstruktion utan är slutna och därför blev det lite av en flashback när jag kopplade in Epos H6 Pro som är en öppen lur och den luftiga härliga känslan infann sig direkt. Det är verkligen något speciellt med öppna kåpor för min egen del då jag lyssnar mycket på musik när jag sitter vid datorn och få den där hemmastereokänslan i denna typ av lur. De låter stort, rent, luftigt med god separation och det känns som att du sitter framför en stor scen med hela ljudbilden framför dig.

Epos H6 Pro
H6 Pro är väldigt stilrena med de mörkblå inslagen på sidorna av bågen och sitter väldigt skönt på huvudet.

Det var ett bra tag sedan jag hade två stycken hörlurar samtidigt för test men eftersom jag recenserade Epos H3 Hybrid förra veckan blev det väldigt enkelt att jämföra dessa båda och mycket känns såklart igen mellan modellerna. De har samma härliga kontroll i ljudet och det märks väl att de har byggts med samma röda tråd genom ljudbilden. Balansen mellan de olika registren är lika bra och de är detaljerade ända upp till toppen av diskanten utan att för den delen upplevas varken vassa eller hårda.

Detta är en annons:

H6:orna har ett något större element på 42 millimeter och det märks framförallt på basen som det är mer tryck i än på lillebror som är lite tunna i botten. Men den största skillnaden är den öppna kåpan som ger större rymd och blommar ut mer på ett härligt sätt och då framförallt på musik och film som får lite mera liv. Det blir såklart lite på bekostnad av att det är svårare att placera exakt var ljuden kommer ifrån när du spelar Call of Duty eller Counter-Strike Global Offensive men i spel som Shadow of the Tomb Raider blir det bättre då det passar den stora öppna atmosfären som det spelet alldeles perfekt. Epos H6 Pro finns även som sluten variant för dig som enbart spelar spel och verkligen vill maximera ljudet där.

Epos H6 Pro
De här lurarna är enligt oss på Gamereactor det bästa du kan köpa i headset-väg just nu, med priset inräknat. 1999 kronor för H6 Pro är ett absolut vrålfynd.

Designen är väldigt snygg tycker jag med de mörkblå detaljerna på sidorna av bågen och på kåporna. De känns rejäla, välbyggda och har bra inställningsmöjligheter för att passa bra på huvudet. Stoppningen i bågen över hjässan och kuddarna runt öronen är mjuka och sköna mot skallen och det går att sitta i långa spelsessioner utan att få ont i kraniet eller att bli för varm om öronen. Här måste jag verkligen berömma Epos som har gjort framsteg här sedan detta märket hette Sennheiser. De gamla GSP-lurarna var kanonbra, men de kramade kraniet lite väl mycket medan passformen och komforten i både H3 Hybrid och H6 Pro är helt suverän. Mikrofonen är löstagbar och mute:as genom att armen fälls upp och låter bra utan att plocka upp för mycket utav ljuden i bakgrunden som till exempel när du knapprar på tangentbordet eller dänger skrivbordet när du förlorar i Fortnite.

Jag måste verkligen lyfta på hatten här för Epos H6 Pro som är lika bra på spel som för film och musik. De låter fantastiskt bra, är allsidiga och hållbara, har en otrolig komfort och ser dessutom väldigt lyxiga ut. Finns inget jag inte gillar med dessa hörlurar och det ska bli riktigt intressant att se vad Epos släpper härnäst.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Väldigt bra ljud, allsidiga, grym komfort, snygg design, bra mikrofon, hållbara, bra materialval, vettig prisbild
-
Ingenting
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
Epos H6 Pro

Epos H6 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Vår hörlurstok Fredrik "Ryssluggen" Lindman har hårdkört Epos nya (öppna) gaming-headset och gillar det han hör. Han gillar det väldigt, väldigt, väldigt mycket...Loading next content