LIVE
HQ
logo hd live | Phantom Fury
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   hårdvarurecensioner

   Hisense 65UXKQ

   35 000 kronor för gammal teknik, ska det verkligen vara nåt att ha det? Japp! Hisense flaggskepp är den enskilt bästa LCD-TV:n som Petter någonsin har fingrat på...

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i

   Samsung har sakta men säkert flyttat sitt fokus mot OLED-sidan (efter mycket om och men) medan LG nu lagt ned tillverkningen av sina LED-paneler och enkom satsar på OLED i framtiden. Sony, Philips, Panasonic har i allra högsta grad rört sig åt samma håll och det finns ju naturligtvis en allmän överenskommelse i skärmvärlden att vägen framåt stavas OLED, och på sikt även Mikro LED, såklart. LCD och LED... hör på flera sätt än ett gårdagen till.

   HQ
   Hisense 65UXKQ
   Designen är läcker, redig och rejäl och ljudet är imponerande bra för att vara en platt-TV.

   Naturligtvis finnes det undantag. De kinesiska TV-giganterna TCL och Hisense storsatsar på sina egna varianter av det som Samsung marknadsfört som "QLED" med bakgrundsbelysta LCD-paneler baserade på Mini LED-teknologi och med blixtsnabb respons och massor av ljusstyrka. TCL och Hisense skulle kunna kallas för bakåtsträvare, särskilt om det nu vore så att deras toppskärmar inte höll superbt hög klass. Det vore enkelt att avfärda dem som gammal skåpmat, om de inte var fantastiskt bra. Turligt nog för båda tillverkarna har de hittat helt rätt och pysslar idag med vad som bör betraktas som ytterst effektiv konstgjord andning, och att kalla Hisense UX-serie för något annat än suveräna, vore direkt lögnaktigt.

   Hisense 65UXKQ
   Sidorna på chassit är högtalare. Hela vägen från topp till botten.

   UX tillverkas i 65, 85 och 110" (!) och panelen är Hisense bästa och baseras på kvantprickar för förbättrad svärta samt färgåtergivning samt avancerad lokal dimming i 1400 olika zooner. Hisense kallar denna TV för en "ULED" men i grunden är det ju en LED, eller samma teknologi som Samsung kallar "QLED". Det finns möjligheter här tack vare kvantprickarna att styra ljuset med en väldig exakthet och det märks direkt. 65UX kan pressa ur sig 1500 nits i ljuspunch under ihållande perioder vilket gör den ungefär dubbelt så ljusstark som marknadens mest ljuskapabla 65-tums-OLED och om du har ett upplyst vardagsrum med mängder av fönster, är det naturligtvis hit du ska kika.

   Detta är en annons:

   Rent designmässigt är UX en annorlunda TV än de allra flesta av konkurrenterna. Den väger mer än dubbelt så mycket som en 65" LG C3 och den är cirka fyra gånger så tjock och känns väldigt rejäl rent konstruktionsmässigt. På sidorna har den särskilda hål för att kunna förmedla en ordentlig ljudbild och på baksidan sitter det två stycken synliga baselement vilket tillsammans med sidohålen gör att UX-skärmarna kan spela upp TV-ljud i 4.2. Skärmen står på en tung, rejäl metallfot som väger mer än så gott som alla andra bordsstativ som vi stött på här på Gamereactor och på det stora hela känns detta som en regelrätt premiumprodukt, vilket det också är.

   Hisense 65UXKQ
   65:an har en snygg metallfont i mitten.

   Inuti TV:n hittar vi Hisense egenutvecklade operativsystem Vidaa som är det överlägset bästa på marknaden, idag. Jag har under över tio år föredragit LG:s Web OS och gillar idag även Google OS väldigt mycket (det har blivit radikalt mycket bättre de senaste två åren) men om vi ska jämföra funktionaliteten och hastighet i "Klicken", är det Hisense Vidaa som regerar TV-världen för närvarande. Det är blixtrande snabbt, svarar direkt och gör att varje Hisense-TV känns mer modern än i stort sett allt annat på marknaden. Huvudmenyn är superöverskådlig och simpel att förändra, appstödet är bra och röststyrningen är bäst på marknaden just nu. Det märks såklart att Hisense lagt massor och åter massor av krut här och verkligen inte tummat på processorkraften i denna TV.

   Hisense 65UXKQ
   85:an och 110:an har en annan fotdesign.
   Detta är en annons:

   När det gäller bildkvaliteten är den precis lika värd att hyllas som operativsystemet är. Jag har aldrig sett en bättre LCD-TV, i mitt liv. Till att börja med är skärpan direkt rasande bra precis som färgåtergivningen som känns neutralt mjuk och sansad samtidigt som färgerna verkligen poppar. Färgspektrumet är fantastiskt bra och det finns ganska precis hur mycket kontrast som helst här, för att vara en LCD-skärm. Jag är ju en OLED-knarkare utan dess like och anser fortfarande att min 77" LG G2 är det bästa jag sett (förutom ersättaren G3, då - såklart) men här i UX-skärmen finns det helt klart förtjänster i mer en dubbla mängden ihållande ljusstyrka. I HDR-scener från flertalet av mina favoritscener finns det en dynamik i bilden som jag under den gångna veckan blivit djupt och kraftigt förälskad i. Massor av färg, massor av kontrast, skärpa och dynamik utan att det blir övermättat eller sådär överskruvat som jag bland annat upplever att Samsungs OLED-modeller är.

   När det gäller "Game Mode" och hur 65UX presterar för oss som spelar minst lika mycket som vi kikar på film/TV, är det enkelt att hylla det Hisense här erbjuder. 144Hz, VRR, 14 millisekunder i uppmätt input lag (superbt), fyra stycken HDMI 2.1-ingångar (varav två har stöd för full bandbredd, det vill säga 4K/144 Hz) och flertalet smarta funktioner som gör att du snabbt kan skapa profiler för olika spel eller konsoler, som du sedan aktiverar via ett superkvickt röstkommando. Låter bra, gör det som sagt också. Något av det bästa jag testat när det kommer till TV-ljud och för en gångs skull kan jag rekommendera en TV även för sitt ljud, där du alltså inte råds köpa till en limpa det första du gör.

   Det finns idag så himla många riktigt bra TV-skärmar på marknaden att det blivit snorenkelt att välja och välja något bra. Konkurrensen är stentuff och de allra flesta TV-tillverkare som finns att tillgå här, i Sverige, ligger idag på en otroligt hög lägstanivå. För 35 000 kronor går det dessutom köpa o stort sett vad som helst för dig som letar efter en riktigt fin 65-tummare. Jag är inte beredd att kalla denna TV för bäst (av allt, inklusive OLED), men det är definitivt den enskilt finaste LED-TV:n du kan köpa just nu. Om du anser att ljusstyrkan är för klen i dagens OLED-paneler och därför föredrar LED, är det detta flaggskepp du bör investera i. För den är genomgående fantastisk.

   10 Gamereactor Sverige
   10 / 10
   +
   Superläcker design, strålande TV-ljud, smidig fjärr, marknadens bästa inbyggda OS, rasande bra bild, massor av ljusstyrka
   -
   Dyr
   overall score
   Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

   Relaterade texter

   4
   Hisense 65UXKQ

   Hisense 65UXKQ

   HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

   35 000 kronor för gammal teknik, ska det verkligen vara nåt att ha det? Japp! Hisense flaggskepp är den enskilt bästa LCD-TV:n som Petter någonsin har fingrat på...   Loading next content